Куп БиХ: Побједе Звијезде 09 и Крупе, реми комшија!

Крупа за 10 минута ријешила пролаз у Приједору! Фудбалери Крупе славили су у сриједу против Рудара (0:3) у првој утакмици четвртфинала Купа Босне и Херцеговине у Приједору и направили огроман корак ка полуфиналу.

Фудбал 22.11.2017 | 18:00
Куп БиХ: Побједе Звијезде 09 и Крупе, реми комшија!
Изабраници Слободана Старчевића оправдали су улогу фаворита на приједорском Градском стадиону већ у првих 10 минута и практично осигурали пласман међу четири најбоље екипе у најмасовнијем такмичењу у БиХ, да би у наставку још једним поготком "овјерили" пласман у полуфинале.

Наравно, под условом да се наредне сриједе у реваншу у Крупи на Врбасу не догоди неко огромно чудо.

Погоци у Приједору пали су у седмом и десетом минуту из једанаестерца, а оба је постигао Елвир Кољић, да би у финишу у 88. минуту голом Стефана Барића највјероватније осигуран највећи успјех у краткој историји малог клуба из "бањалучког предграђа".

Историјски успјех остварила је и Звијезда 09, која је побиједила сарајевски "Олимпик" на "Отоци" резултатом 1:2 и стекла пристојну залиху пред реванш за седам дана.

"Вукови" су повели поготком Вучине Шћапановића у финишу првог дијела, да би у наставку тим  из Етно-села Станишићи, преокренуо головима Ермина Хусеинбашића и Селмира Махмутовића.

Предност није нико остварио у комшијском дербију између Слоге из Симиног Хана и тузланске Слободе - 0:0 пред реванш на "Тушњу" за седмицу дана.

Наредне сриједе је на распореду и први меч ове фазе такмичења односно "финале прије финала" између Широког Бријега и сарајевског Жељезничара.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА БИХ - ПРВЕ УТАКМИЦЕ:

Олимпик - Звијезда 09 1:2 (1:0)
/Шћепановић 41 - Хусеинбашић 54, Махмутовић 65/

Слога - Слобода 0:0

Рудар Приједор - Крупа 0:3 (0:2)
/Кољић 7, 10 пен/

Сриједа, 29. новембар:

Широки Бријег - Жељезничар (16:00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар