Не окрећи се, Митре!

“Стрпљење ми је на измаку“, признаје српски голгетер.

Фудбал 22.11.2017 | 19:00
Не окрећи се, Митре!
Дуго је трпео, дуго је одбијао да дозволи да му клупа поремети ритам, али већ пред крај квалификација постало је јасно: Александар Митровић мора да игра. А како му Рафа Бенитезне дозвољава да то ради у Њукаслу, чини се да је јануар право време за растанак. Па и српски голгетер, који је до сада упорно одбијао и да помисли на то, признаје да полако губи стрпљење.

Јер не игра се Мундијал сваког лета. И Митровић би најрадије да у Русију оде са јаким утакмицама у ногама, а њих у Премијер лиги углавном гледа са клупе за резервне играче. Ове сезоне у Премијер лиги ниједном у стартној постави Сврака. Штавише, у првенству на три утакмице на терену је провео све скупа само 49 минута?!

Много се пута ујео за језик пре но што је дозолио да било шта каже о свом незавидном положају на Сент Џејмс Парку, али сада је и Митар схватио да овако више не иде.

"Стрпљив сам, али видећемо. И моје стрпљење је на измаку. Желим да играм. Желим да будем на терену. Видећемо", преносе локални медији речи разочараног Митровића.

Још пет недеља до почетка прелазног рока. Не промени ли се ситуација, чини се да биМитровићу најпаметније било да потражи нови клуб у јануару.

"Не знам шта да кажем, али видим где сам. Овде сам и желим да будем овде. Волим овај клуб. Од почетка имам, ни сам не знам зашто, невероватан однос са навијачима. Ја волим њих, они воле мене. Њукасл ми је у срцу. Ту ће и остати чак и ако одем. Али желим и да играм. Видећемо", недоречен остаје 23-годишњи нападач.

Чињеница је међутим да Митровић седи на клупи чак и у периоду у коме се Њукасл нападачки мучи што вероватно најбоље сведочи о Бенитезовим размишљањима уочи наставка сезоне. Ако не буде неких силних повреда неће бити ни Митровића на терену.

Светско првенство је за седам и кусур месеци...

"Велика ствар за целу моју земљу, за све играче из Србије, за сав народ из Србије. А ако хоћеш нешто да урадиш мораш да будеш спреман. Да би био спреман мораш да играш и дајеш голове. И то је то", на глас размишља Митровић.

Утисак је да и њему јасно шта му је чинити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар