На жријебу за СП Марадона и ниска шампиона!

На жребу група за Мундијал у Русији појавиће се много великих имена светског фудбала.  Може ли Марадона да донесе срећу Србији у Москви? Легендарни Аргентинац Дијего Марадона асистираће свом некадашњем великом ривалу Енглезу Гарију Линекеру, на жребу за Светско првенство 2018. године.

Фудбал 22.11.2017 | 18:15
На жријебу за СП Марадона и ниска шампиона!
Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона асистираће свом некадашњем великом ривалу на терену, Енглезу Гарију Линекеру, на жребу за Светско првенство 2018, саопштила је Светска фудбалска федерација (ФИФА).

Марадона ће, како је навела ФИФА, представљати Аргентину на жребу који ће се одржати 1. децембра у Кремљу.

Дијего Марадона је био капитен Аргентине на Светском првенству 1986. године која је на путу ка титули шампиона у четвртфиналу елиминисала Линекерову Енглеску са 2:1. Оба гола постигао је Марадона, прво "Божијом руком", а потом је дао један од најлепших голова у историји фудбала.

Уз њега ће се на бини појавити и представници земаља освајача титуле шампиона света - Француз Лоран Блан, Бразилац Кафу, Италијан Фабио Канаваро, Уругвајац Дијего Форлан, Шпанац Карлес Пујол и Енглез Гордон Бенкс. Асистент приликом жреба биће и бивши руски фудбалер Никита Симоњан.

Некадашњи фудбалер Енглеске Гари Линекер биће домаћин жреба, а друштво ће му правити руска спортска новинарка Марија Команднаја.

Марадона ће, како је навела Светска фудбалска федерација (ФИФА), представљати Аргентину на жребу који ће се одржати 1. децембра у Кремљу.

По многима најбољи играч света свих времена био капитен Аргентине на Мундијалу 1986. године, која је на путу ка титули шампиона у четвртфиналу елиминисала Линекерову Енглеску са 2:1.

Оба гола постигао је управо 'Мали зелени', прво "Божијом руком", а потом је дао један од најлепших голова у историји фудбала – када је после трка од преко шесдесет метара савладао Питера Шилтона.

Уз њега ће се на бини појавити и представници земаља освајача титуле шампиона света – Француз Лоран Блан, Бразилац Кафу, Италијан Фабио Канаваро, Уругвајац Дијего Форлан, Шпанац Карлес Пујол и Енглез Гордон Бенкс.

Асистент приликом жреба биће и бивши руски фудбалер Никита Симоњан.

Гари Линекер биће домаћин жреба, друштво ће му правити руска спортска новинарка Марија Команднаја.

Трофеј светског шампиона ће на бину изнети бивши репрезентативац Немачке и најбољи стрелац у историји Првенстава света Мирослав Клосе.

Србија ће бити смештена у четвртом "шеширу" на жребу.

Светско првенство у Русији одржаће се од 14. јуна до 15. јула 2018. године.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар