ГоПро камера може да преживи и лаву

ГоПро камере имају одличну репутацију када је издржљивост и отпорност у питању, а могу се користити у екстремним ситуацијама.

Информационе технологије 15.11.2017 | 10:46
ГоПро камера може да преживи и лаву
До сада је било много примера у којима су ГоПро камере преживљавале различите ситуације током екстремних спортова, падове, потапање у воду...

Изгледа да се у репертоар издржљивости ГоПро камере сада може додати и отпорност на лаву. Ерик Сторм, који је власник и главни водич у Килауеа ЕцоГуидес на Хавајима, пре око годину и по дана је био на једном обиласку и одлучио је да своју ГоПро камеру стави између две стене акко би снимио ток лаве. Док је причао своју причу, приметио је да је лава у потпуности прекрила његов ГоПро, а камера се током процеса запалила.

Током интервјуа за ПетаПиxел, Сторм је истакао: "Искористио сам чекић за геолошко камење како бих камеру извукао из лаве и мислио сам да је у потпуности изгубљена". Међутим, изгледа да и поред тога што се запалила услед екстремних темперарура, ГоПро камера је наставила да функционише. Према речима Сторма, камера је била функционална, додуше не као раније. СД картица је остала нетакнута па је процес потапања лавом забележен и у видеу.


Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар