Трамп: Вјерујем Путину на ријеч

Предсједник САД Доналд Трамп изјавио је, приликом доласка у Ханој, да има добар однос са руским предсједником Владимиром Путином, за којег је казао да се "увриједио због оптужби за мијешање у предсједничке изборе у САД", преноси Ројтерс.

Свијет 11.11.2017 | 16:14
Трамп: Вјерујем Путину на ријеч
"Разговарали смо неколико пута током округлог стола. Чини се да имамо веома добре осјец́аје један према другом и имамо добар однос, имајуц́и у виду то да се не познајемо добро", навео је Трамп и додао да је са Путином имао "два или три веома кратка разговора".

Трамп је рекао да је руски лидер још једном негирао саопштења о могуц́ем мијешању Русије у изборе у САД. Амерички предсједник је истакао да истрага о "мијешању Русије", коју тренутно воде специјални тужилац САД и Конгрес, представљају препреку за побољшање односа Москве и Вашингтона.

Предсједник САД сматра да је завршио са сучељавањем са предсједником Русије Владимиром Путином у вези са мијешањем у изборима у земљи, јер то вријеђа руског лидера.

Трамп је рекао да вјерује Путину на ријеч да се Русија није мијешала у америчке предсједничке изборе прошле године, упркос налазима америчких обавјештајних агенција да је то учинила.

Амерички предсједник је нагласио да постоје вец́е бриге између Сједињених Америчких Држава и Русије које захтијевају да двојица лидера крену даље.

"Рекао је да се није мијешао. Поново сам га питао. Не можете да питате безброј пута", рекао је Трамп новинарима на путу од Да Нанга до Ханоја у Вијетнаму.

Трамп је са Путином разговарао три пута на маргинама самита, гдје је покренуто питање мијешања Русије.

"Сваки пут када ме види, каже: ’Нисам то учинио. И вјерујем му, стварно вјерујем да када ми то каже, он то и мисли", каже Трамп.

"Мислим да га то прилично вријеђа", додао је амерички предсједник.

Трамп је оцијенио да су добри односи са Русијом веома важни.

"Имамо велики проблем са Сјеверном Корејом и Кина нам помаже. Уколико би нам још и Русија помогла, тај проблем би нестао много брже", рекао је Трамп.

Реутерс наводи да је Трамп оцијенио да ц́е многе животе спасити споразум који је јутрос постигао са Путином у вези са Сиријом, приликом кратког сусрета на маргинама другог дана самита Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕК) у вијетнамском љетовалишту Да Нанг.

"Брзо смо се договорили. То ц́е спасити огроман број живота", казао је Трамп новинарима у предсједничком авиону.

Трамп је додао и да је кинески предсједник Си Ђинпинг добар човјек који жели да "учини праву ствар", али да би желио да Си више притисне Сјеверну Кореју.

(Спутњик)

Коментари / 0

Оставите коментар