Видео: Бобан тиме - хоћемо још!

Србин је дочекао шансу, искористио је на максималан начин, био човек преокрета, одушевио саиграче и навијаче. . . Да ли је ово прекретница у сезони?

Кошарка 09.11.2017 | 19:45
Видео: Бобан тиме - хоћемо још!
Девет поена, четири скока, по једна асистенција и блокада за осам минута. За толико времена, не може се више и боље... Бобан Марјановић је максимално искористио дуго чекану шансу која му се синоћ указала против Индијана Пејсерса. На опште одушевљење свих у Граду мотора. Високи Србин је миљеник широких народних маса у Детроиту. Од саиграча, до навијача и медија. Нажалост, није и оног који о свему одлучује - Стена ванГандија.

Ипак, тренер и директор кошаркашких операција у Пистонсима је синоћ коначно дао времена Бобану да покаже шта може. И опет распалио јавност са питањем: Може ли Марјановићбоље да се искористи и да добије већу минутажу?

Многи сматрају да може, али Ван Ганди је тај који сече.

Клупа Пистонса је одушевљено прослављала Бобанове поене синоћ, навијачи су се ускомешали, локални медији су били одушевљени. „Бобан тиме“, како Американци називају минутажу за Марјановића је појава коју би сви желели чешће да гледају.

Пистонси имају старт изнад свих очекивања, са скором 8-3 су други на Истоку и зато се ВанГандијева поштује. Човек има резултате и нема ту много полемике око минутаже резервних играча. Али утисак је да сви желе да Ван Ганди нађе начин на који би боље и чешће користио највишег играча НБА лиге. Многи једва чекају да виде горостасног Србина на паркету...

Синоћ су се створилу услови да Бобан добије шансу и он је то максимално искористио. Детроит ове сезоне углавном игра са Драмондом као једином калсичном петицом. Када он одмара, Ван Ганди игра са нижом петорком и бољим шутерима попут Толивера, Луера,Морланда или Џонсона који нису класични центри. До сада је та идеја показала упориште у резултатима, али синоћ је било другачије.

Драмонд је брзо добио две личне, Луер и Џонсон нису играли због повреда, а корпулентниАл Џеферсон је правио много проблема Ерику Морланду под кошем. Пистонси су губили 11 разлике и Ван Ганди се „сетио“ да на клупи има заборављено оружје као одговор ВеликомАлу који је у три напада заредом убацио Пистонсима шест поена и потпуно депримираоМорланда.

Марјановић је коначно уао у игру. Први пут ове сезоне на домаћем паркету и тек други пут у сезони после она мизерна четири минута на гостовању Никсима. На опште одушевљење публике која га је дочекала овацијама. А Бобан је знао да нема време на да чека и одмах урадио оно што се очекивало.

Прво је поентирао у директном дуелу са Џеферсоном који се жалио да је фаулиран, потом је центру Индијане лупио банану, а онда још једном изгурао Џеферсона и положио лопту у кош. Све то за два минута и праву фешту на клупи Пистонса који су се тада вратили у игри и убрзо преокренули резултат у своју корист.

„Кренули смо са Ериком јер је пре тога везао две сјајне утакмице, али Џеферсон нам је правио баш много проблема. И Бобан је имао проблеме у одбрани против њега, али Бобан зато на другој страни терена може да обави неке ствари. Баш је успео да нас подигне“,рекао је Ван Ганди после меча.

Клупа Пистонса је подвиљала од среће када је Марјановић у последњем минуту првог полувремена, скочио у нападу и још једном поентирао поред Џеферсона. Херис, Бредли,Толивер, Кенард и остали су ерупцијом одушевљења показали колику подршку Србина има од њих.

„То је део победничке културе. Сви момци у тиму знају када је време за њих и када ће њихово име бити прозвано. Бобан нам је вечерас много помогао и било је сјајно видети га како то ради“, рекао је најефикаснији у победи, Тобијас Херис.



Боби је знао шта се очекује од њега.

„Тешко је чувати Ала Џеферсона. Играо сам против њега и прошле сезоне, као и у припремном периоду. Морао сам психички да се спремим за тај дуел“, рекао је српски центар.

Сада се сви с правом питају да ли ће ова сјајна рола Марјановића значити и неку прекретницу у сезони и да ли ће га Ван Ганди чешће користити.

„Звучи и смешно, али баш смо причали пред утакмицу да ће свако у екипи добити шансу. И, ево, ми смо одиграли тек 11 мечева, а буквално је свих 14 момака дало значајан допринос. Рекли смо им, пред почетак шампионата, оно што генерално играчи и чују често: 'Свако ће добити своју прилику' и 'Морате да будете спремни за тај тренутак'. А већ се све то обистинило. Знају да ће неки момци играти сваке вечери, а неки неће. Али, година је дуга, свако од њих нам је важан“, рекао је Ван Ганди.

Јасно је да Драмонд и даље недодирљив под кошем као један од најбољих центара лиге, али и да би Ван Ганди можда чешће могао да га мења са класичном петицом као што јеБоби. Управо је Драмонд после меча похвалио свог сиграча.

„Ушао је и урадио оно што професионалци раде. Бобан је одрадио своје на једини исправан начин, а тај приступ му је одмах донео и сјајне ствари“, рекао је Драмонд.

А шта каже Марјановић?

„Немамо превише времена за тренинге. Радимо, али морамо мало и да одморимо, а иде одмах и припрема за следећу утакмицу. Мораш малтене стално да будеш у форми. Трудим се да добро тренирам како би добио више минута на терену. Знам да за тако кратко време не могу да дам 100 посто, али се заиста трудим да буде тако. Када играте чешће, брже улазите у форму, а онда и лакше у ходу 'купите' неке ствари. Можете ви да тренирате и три сата, али другачије је када изађете на терен када је утакмица. Много боље се осећате када проводите више времена на терену. Чак и тело боље реагује на неке покрете и акције“,истакао је српски репрезентативац. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар