Кавси су очајни, атмосфера је на ивици, Вејд је бијесан!

Чекам дан кад ће наши стартери да ме нападну! “Нико нас се не плаши“, упозорава троструки НБА шампион ишчекујући реакцију саиграча.

Кошарка 09.11.2017 | 20:30
Кавси су очајни, атмосфера је на ивици, Вејд је бијесан!
Кливленд, Оклахома и Хјустон. Три који су пред почетак сезоне сви љубитељи најбоље клупске кошарке на свету издвајали као потенцијалну нагазну мину за наизглед недодирљиви Голден Стејт. Међутим после уводних десетак утакмица прогнозе су се значајно промениле. Оклахома са Раселом Вестрбруком и моћним “помагачима“ какви су Пол Џорџ и Кармело Ентони тавори при дну табеле Западне конференције. А на Истоку, где је Кливленд требало да се шета до првог места, Бостон са Кајријем Ирвингом, дојучерашњим миљеником навијача Кавалирса, за две дужине испред. Или прецизније речено: за пет победа испред.

Без Ирвинга, без још повређеног Ајзее Томаса, који је стигао баш из Бостона, Кливленд никако да пронађе ритам. Дерик Роуз, Двејн Вејд, Џеј Краудер, Анте Жижић, Џеф Грин иХозе Калдерон... Превише новајлија да би се одмах “скапирали“. Али ипак се очекивало више. Само четири победе из шест утакмица? Испод сваког нивоа.

Вејд јесте нов, али јесте и довољо велик да сме себи да дозволи луксуз да први подигне глас.

“Нико се не плаши кад дође овде. Долазе да би нас отресли. И отресу нас“, искрен је троструки освајач шампионског прстена.

“Сећам се док сам играо за Мајами, приметио сам тада  да су нас се ривали мало плашили. Овде тога нема. Нико нас се не плаши. Можда у неком тренутку хоче, али још нисмо тамо“.

Не либи се Вејд ни да упери прстом у кривце. На оне најплаћеније. Јер заиста, свака утакмица почне тако што Кливлендови резервисти исправљају брљотине стартера из уводних минута. Изузетак је Леброн Џејмс наравно. Али ни он не може сам.

“Није то тајна. Почињемо ужасно. И онда трошиш много енергије да се вратиш из минуса од 16 или 18 поена. Није то никаква тајна. Наша прва постава мора боље“, без увијања ће Вејд.

А ако се не неко увреди? Не брине се 35-годишњи ас.

“Једва чекам дан кад ће они овако да нападну мене и другу поставу зато што смо просули њихово вођство. Једва чема тај тан“, сурово искрен је Вејд.

Истина, биће и оних који ће рећи да овај Вејдов иступ није нимало педагошки. Кад је прошле сезоне то урадио у Чикаго Булсима - поштедео је само Џимија Батлера - још један НБА ветеран Раџон Рондо дигао је глас рекавши да његови бивши ментори из Бостона, редомКевин Гарнет, Пол Пирс и Реј Ален, никада о томе не би причали у јавности. Барем не пре но што би у свлачионици покушали да реше ствари.

“Моји ветерани никад нису кукали пред медијима. Они нису узимали слободне дане. Нису бринули за своје бројке. Играли су за тим. Гурали су младе да буду бољи. Кад смо губили могао си да чујеш иглу како пада на под. Кад смо губили преузимали су одговорност“, говорио је тада Рондо спочиавајући Вејду на не баш професионалном приступу и превеликој саможивости.

А можда је циљ исти, само Вејдов приступ другачији? Кевин Лав, један од Кливлендових стартера, не крије да је Вејд - у праву. А Лав је још нешто и играо. Роуз, Краудер, Џеј-Ар Смит... Једном речју ужас.

Можда кад се врати Томас? Можда тад Кливленд проигра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар