"Нећемо их тјерати да бирају између клуба и А тима!"

Генерални секретера КСС рекао је да Савез неће терати играче да бирају између репрезентације и клуба, а нада се да ће се проблем између ФИБА и ЕКА решити.

Кошарка 09.11.2017 | 19:30
"Нећемо их тјерати да бирају између клуба и А тима!"
“Разговарао сам са неколико играча. Оно што ми као Савез сигурно нећемо урадити, јесте да нећемо доводити играче у ситуацију да морају да бирају између клуба и репрезентације. Морамо пре свега да их заштитимо, мислим да се у овом сукобу не размишља о њима. Као бивши играч апелујем на све људе који могу да утичу позитивно да потисну мало сујету. Постоји простор да се овај проблем реши, то је свима јасно. Надам се да ће се то и десити", рекао је Томашевић за “Спортски журнал”.

Селектор ‘Орлова’ и људи из Савеза се надају да ће Евролига попустити и променити термине утакмица деветог кола.

“Ово је специфичан и врло битан тренутак. Ми желимо да будемо на том Светском првенству које је квалификационо за Олимпијске игре. Максимално озбиљно приступамо квалификацијама, а за успех је предуслов и имати најбољи могући састав. Волели бисмо да рачунамо на све најбоље играче, волели бисмо оне који играју у Евролиги”, истакао је генерални секретар КСС и додао:

"Нажалост, у овом тренутку постоји објективно велики проблем, неприхватање евролигашких клубова да помере своје утакмице. Ја као бивши играч, спортиста, се надам да ће доћи до компромиса и да ће сви ти момци моћи да играју за репрезентацију".

Селектор кошаркаске репрезентације Србије Александар Ђорђевић саопштио је списак 24 играца за мечеве против Аустрије и Грузије у квалификацијама за СП у Кини.

На списку нема играча из НБА, али има девет евролигаша, тројица из Црвене звезде.

“Сваки дан се виђамо са људима из Црвене звезде и разговарамо на ту тему. Није једноставно. Наравно да је потребно да пре свега неке друге екипе у Евролиги, које имају одлучујући глас, преломе. Сигуран сам да ће онда и Звезда моћи да реагује", рекао је Томашевић.

Наша репрезентација ће се окупити 21. новембра 2017. у београдском хотелу "Краун Плаза" и тренираће у дворани "Александар Николић", где ће у петак 24. новембра у 20.00 часова одиграти меч првог кола квалификација за СП против Аустрије.

Три дана касније, у понедељак 27. новембра, Србија ће у другом колу на истом месту у 20.00 часова угостити Грузију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар