Додик се крије иза опозиције

Народна скупштина Републике Српске усвојила је дневни ред посебне сједнице на којој ће посланици да се изјашњавају о Приједлогу одлуке о стављању ван снаге Одлуке о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Република Српска 06.11.2017 | 22:23
Додик се крије иза опозиције
22:22 - Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Недељко Гламочак оцијенио је да структурални дијалог о правосуђу у БиХ до сада није дао никакве резултате.

Гламочак је навео да све што је урађено у оквиру структуралног дијалога јесте измјена Закона о судовима у Републици Српској, чиме је извршено још једно преношење надлежности.

Током расправе на посебној сједници Народне скупштине о приједлогу одлуке о стављању ван снаге одлуке о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ, Гламочак је подсјетио да је и раније доношена оваква одлука од које се одустајало.

22:15 - Да структурални дијалог није дао никакве ефекте сматра и посланик НДП-а Драган Чавић, који је рекао да се отварањем овог дијалога одустало од првобитног референдума.

"Вјерујем да као народ можемо преживјети само ако спроводимо одлуке које доноси највиши законодавни орган, а то је Народна скупштина, иако нисам гласао за ту одлуку", рекао је Чавић.

Он је оцијенио да је данашња посебна сједница Народне скупштине најгора за 19 година његове политичке каријере, те да је изнесено много паушалних оцјена и да је било кршења Пословника.

"Питам се - да ли уопште овакав парламент треба да ради?", рекао је Чавић.

21:55 - Посланик Напредне Српске Горан Ђорђић рекао је да се годинама траже модели како направити ефикасно судство у Српској и на нивоу БиХ, али да се гријеши у неколико ствари.

"Одлуке о тако крупним стварима доносимо у дневнополитичке сврхе", сматра Ђорђић.

Он је рекао да га нико не може убиједити да је 2015. године била другачија ситуација у односу на међународну заједницу него што је ове године.

21:30 - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је најтежа одлука за Српску била преношење фискалне суверености на ниво БиХ, формирањем Управе за индиректно опорезивање.

Додик је током скупштинске расправе рекао да су то урадиле странке из садашње опозиције, које су тада биле на власти.

"До тада заједничке институције су се финансирале на основу дотација из ентитета, али од 2002. године заједничке институције се приоритетно пуне кроз њихов буџет, а остатак од тога се расподјељује даље", навео је Додик.

Он је истакао да је за Закон о Суду и Тужилаштву у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ гласало свих пет делегата из Републике Српске, међу којима није било ни једног из СНСД-а.

21:10 - Посланик ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је ПДП, када се гласало о увођењу ПДВ-а, предложио да се код његовог увођења дефинише да сви изворни приходи и царине припадају ентитетима, за шта није било већине јер је тада СНСД гласао против таквог става.

21:00 - Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић рекао је да је опозиција забринута за судбину Републике Српске због, како каже, криминала и корупције.

Станић је рекао да предсједник Српске Милорад Додик стално шаље "лажљиве поруке грађанима да је чувар Републике Српске", али да је "манипулатор", те га позвао да спроведе референдум.

"Ви сте лажљиви партнер у односу на опозицију", рекао је Станић на посебној сједници Народне скупштине током расправе о приједлогу одлуке о стављању ван снаге одлуке о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Додик је поручио Станићу да никада није учествовао у приватизацији ниједног предузећа, за разлику од Станића за којег је рекао да је "приватизациони шпекулант" и да због тога не би требао да прича о поштењу.

"Као директор фирме сам си је себи продао", рекао је Додик.

Додик је рекао да опозиција стално о њему износи неистине, те подсјетио да је због тога добио судски спор против бившег лидера СДС-а Младена Босића.

20:50 - Потпредсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић навео је да и досадашња скупштинска расправа показује да нема услова да би се одржао референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ и да је зато потребно гласати за одлуку која би ван снаге ставила ранија о расписивању референдума.

18:10 - Одговарајући на тврдње посланика СДС-а Вукоте Говедарице да је увијек говорио нешто друго, Додик је рекао да је то дио његове приче.

"Хоћете да кажете да је тада била већа врлина не гласати за референдум, него рећи - ок идемо на референдум. Врлина је ваше одбијање, а не оно што вам данас причам цијели дан", рекао је Додик током скупштинске расправе.

17:45 - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица поновио је да се Додик крије иза опозиције. Он је цитирао Додика који је раније говорио да "није снага да ли један народ има војску, већ политички карактер", и упитао Додика гдје му је политички карактер. Говедарица је напоменуо да опозиција није добила одговоре на питање шта ће се десити дан након референдума и како власт Српске планира да проведе у дјело референдумски одговор.

17:30 - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поновио је да је једини разлог одустајања од референдума о Суду и Тужилаштву БиХ то што опозиција не подржава референдум. За провођење референдума, истакао је Додик, неопходан је консензус свих политичких партија у Српској.

17:15 - Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је након редовне паузе разматрањем приједлога одлуке о стављању ван снаге одлуке о расписивању референдума о раду Суда и Тужлаштва БиХ.

На дневном реду је и приједлг одлуке о стављању ван снаге одлуке о избору чланова Комисије за спровођење референдума.

14:45 - Додик каже да референдума неће бити јер то не жели  опозиција. Додик је позвао скупштинску већину да ставе на гласање суспензију скупштинске одлуке о рефереднуму о Суду и Тужилштву БиХ, јер то неће да подржи опозиција. Додик сматра да за ово питање треба консензус свих полиитчких фактора.  

Прије овог посљедњег захтјева Додик је водио жесток дијалог са предсјендиком ПДП Браниславом Бореновићем, кога је напао да ништа не зна, да хода по свијету и клевеће РС. . .

Бореновић му је одговрио и тражио од њега да објасни зашто одустаје од референдума и шта се промијенило у односу на период од двије године када је одлука о рефереднудуму и донесена. Подсјетио га је и на катастрофално стање у Српској, као и на пропадање три банке. . . Додик каже да је то у надлежности правосудних институција на нивоу БиХ о чему се воде истраге. . .

Додик се данас присјетио свих разговора које је раније водио, па је тако се сјетио и када су му радикали долазили да купи књиге Војислава шешеља. "Тада нисам хтио да их купим,а сада ћу да купим", рекао је Додик, који је избјегавао причу о скупштинској одлуци о повлачењу референдума о суду и Тужилаштву БиХ.  

13:36 - Посланик НДП Драган Чавић је оцијенио да је неозбиљан ток у раду НСРС и да је предсједник РС Милорад Додик изрекао више нетачних информација.

"Једна се тиче референдума, који је донесен много прије него је то навео предсједник Додик, који каже да је ова власт увела референдум. Додика је подсјетио и да није тално да је власт омогућила посланицима да сједе у скупштини, Те грешке је прихватио и Милорад Додик и Чавићу се обратио ријечима да буду коректнији један према дургом како не би га подсјетио на извјептај о Сребреници и тада дате изјаве. . . Додик је рекао да је гласао за Венс-Овенов план и да му је драго што није прошао Венс-Овенов план. . .

13:10 - "Остаћу доследан да о свему дискутујем", рекао је Додик у скупштини, која треба да донесе одлуку о суспензији рефереднума о Суду и Тужилаштву БиХ, који је поднијела скупштинска већина, предвођена СНСД-ом.

Додик наставља да се ријечима обрачуна са опозиционим посланицима, који су га подсјетили и на вријеме када је добио назив "Миле ронхил".

Додик је запријетио и смјеном супруге МИладина Станића са мјеста директора школе. . . "Претходно јој се извинуо, да би након тога упитао Миладина Станића - Хоћеш ли да је смијенимо са мјеста диркетора школе?.

Након тога Додик је причао и о камионима робе који су му одузети на граници а биле су у надлежности РС, казао је Додик, додајући да се никада није бавио шверцом. "Што ме нисте ухапсили". рекао је Додик, одговарајући на Станићеве тврдње да је у рату добио назив Миле ронхил,

12:26 - Скупштинска расправа се води и о сијену, Алумини. . . ратном путу . . . Додик је прозивао посланике опозиције и због кравате. . . Тако је Мирославу Брчкалу из ПДП рекао да га посматра и да треба да "исправи кравату" и да води о угледу народног посланика. . . Миладину Станићу из СДС Додик је рекао да једно прича сада ,а друго када је са њим. , наводећи да има свједоке за то.

"Превозио је неко сијено у Невесиње за неку фирму која има проблема. Нешто је запело и каже, дај милион и прећи ћу на вашу страну", испричао је Додик, додајући да му је одговорио: - Дај мени те паре - престаћу се бавити политиком".

Додик се похвалио и пословањем Алумине и рјешавање пробема у тој фирми. . . Причао је и о свом ратном путу и ордену немањића. који му је дао Радован Караџић.

12:00 - Скупштинска расправа је отишла од дневног реда. Услиједио је обрачун, ријечима, посланика Адама Шукала и предсједника РС Милорада Додика кога је Шукало оптужио да је уништио и "сахранио" рефереднум, да је лопов и ко је убио Милана Вукелића, што је Додика посебно наљутило и Шукала оптужио да је тражио новац када је био заједно са посланицима власти . Након напада Додика на Шукала јавила се и премијерка Жељка Цвијановић која је подржала Додика и упутила критике на рачун опозиције.

11:38 - Додик тврди да референдум није одржан због опозицији, јер је постојао страх да не добије већину.

"Одлука о референдуму ће се повући на одређено вријеме", рекао је Додик и додао да вјерује да ће доћи дан када ће истрајати у свом настојању. Обрушио се на опозицију. повезујући их да раде са странцима. . . Додик је позвао опозицију да прихвате референдум и референдума ће, каже, бити.



11:30 - У вријеме обраћања Додика, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић изрекао је двије опомене посланику из клуба ПДП Адаму Шукалу, на што је Додик рекао још једна и бићете избачени. . .

Након тога је Додик почео да напада опозицију, па га је Чубриловић опоменуо. Додик је питао опозицију што су дошли када нису биле на претходне двије сједнице, "Јели вас послала Кормакова", рекао је Додик опозицији и вратио се причи о референдуму, након чега је опомену добио и посланик СДС Миладин Станић.

11:26 - "Чуо сам ових дана свакаве прозивке. . . Поносан сам што нико политички није прогоњен у Републици Српској. . . Референдум је свето право и РС ће доћи у позицију да свако питање које је важно за њене грађане провјери на референдуму. . . Народ не смије да одустане од тога да има право да се изјасни на референдум. . . Моје настојање је било да обезбиједим овом народу да одлучује о Суду и Тужилаштву БиХ, рекао је Додик и додао да треба да се врати изворним принципима Дејтонскогспоразума.

"Сви смо чинили грешке", рекао је Додик и додао да је ова власт зауставила пренос надлежности. Референдум је био овај у два наврата и предложићу га поново", рекао је Додик, додајући да су тражили консензус свих, али до тога није дошло.

11:17 - Предсједник РС стигао у скупштину и тренутно се обраћа.

Захваљује се опозицији што су тражили да буде присутан на овој сједници.

10;54 Шеф посланичког клуба СДС-а Вукота Говедарица назвао је данас Додика Пуџдемоном Републике Српске и казао да он мора да се појави у Народној скупштини Републике Српске.

"Знамо гдје је Пуџдемон, али не знамо гдје је Пуџдемон Републике Српске". рекао је Говедарица.

шеф посланичког клуба СНСД образлаже предложене тачке дневног реда.

10:48 Изјашњавањем у скупштини није прихваћен приједлог да се позове предсједник РС Милорад Додик, након чега је шеф посланичког клуба СНСД Радован Вишковић најавио могућност присуства Додика на сједници послије усвајања дневног реда.

Још увијек је расправа о предложеном дневном реду.

10:43 - Посланик СДС РС Миланко Михаљица тражи изјашњење скупштине да се позове предсједник РС Милорад Додик, док АДам Шукало (ПДП) указује на повреду пословника да нема ни изјашњења владе о предложеним тачкама дневног реда.  

Шукало је рекао да је ово невиђено дерогирање НСРС од стране владајућих странака и од предсједника РС који није дошао на Скупштину.   

10:36 -У Бањалуци почела посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на чијем дневном реду је повлачење одлуке о референдуму о укидању Суда и Тужилаштва БиХ.

Шеф посланичког клуба СДС Вукота Говедарица тражи присуство предсједника РС Милорада Додика да одговори због чега повлачи овај потез, када је раније обећао да ће одржати референдум. Идентичан став је изнио и његов страначки колега Миладин Станић, као и Недељко Гламочак. . .

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је након посљедњег разговора са предсједником Србије Александром Вучићем реализовао идеју повлачења одлуке о референдуму о укидању Суда и Тужилаштва БиХ тако што су у скупштинску процедуру посланички клубови већине, СНСД,ДНС, СП и неколицине посланика "прелетача" из опозиције, упутили одлуку о повлачењу спорне одлуке. Познато је да иза референдума у Српској које често најављује Додик не стоји ни Београд нити Москва и да је Република Српска у својеврсној изолацији управо због ових потеза власти у Српској,

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој ће бити предложена одлука о повлачењу раније скупштинске одлуке о одржавању референдума о укидању Суда и Тужилаштва БиХ биће одржана данас у Бањалуци с почетком у 10:00 часова.

Одлуку о повлачењу одлуке о референдуму у скупштинску процедуру су упутили они посланици скупштинске већине, предвођене СНСД, који су је и прије више од двије године и изгласали.

Уз ту одлуку за посебну сједницу предложено и стављање ван снаге одлуке о избору чланова комисије за спровођење референдума.

Против предложеног дневног реда су посланици опозиције СДС, ПДП и НДП.

Сједница парламента требало би да се одржи у великој скупштинској сали у присуству посланика два блока, један који чине владајући и други опозициони.

Народна скупштина Републике Српске је 15. јула 2015. године донијела одлуку о расписивању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ на инсистирање предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Иако је одлука о референдуму донесена она није ступила на снагу, јер није била објављена у Службеном гласнику, све док на томе нису инсистирали посланици опозиције у Парламенту Српске.

Након објављивања у Службеном гласнику одлуке о референдуму о укидању Суда и Тужилаштва БиХ почео је нови талас притиска на власт Републике Српске да то укину, а инцијатор референдума, Милорад Додик, је тражио  да опозиционе странке дају пристанак како би се референдум и одржао, 

Треба подсјетити да су странке опозиције упозоравале тада да је прича о референдуму бесмислена, јер нема подршку ни Београда ни Москве, као ни стратегију шта након референдума о укидању Суда и Тужилаштва БиХ. Посланици опозиције тврде да власт на овај начин нанеси штету Републици Српској и урушава дигнитет парламента и обезвређиује сами институт референдума.

Траже и извињење предсједника Милорада Додика и свих оних који су тврдили прије двије године да ће референдум бити одржан.

Законски рок за одржавање референдума тече и по томе процес изјашњавања грађана би требало да се одржи половином новембра.

Међутим, Додик је након посљедњег разговора са предсједником Србије Александром Вучићем реализовао идеју повлачења спорне одлуке преко посланичких клубова скупштинске већине СНСД, ДНС, СП и неколицине посланика, који су из опозиције пришли овим странкама.

Из међународних кругова се тражи потпуно укидање одлука о референдуму, коју је скупштинска већина донијела, а познато је да иза референдума у Српској које често најављује Додик не стоји ни Београд нити Москва и да је Република Српска у својеврсној изолацији управо због ових потеза власти у Српској,

(БН)

Коментари / 103

Оставите коментар
Name

Вупер

06.11.2017 07:17

Најбоље да опозиција гласа за одустајање. ста це онда да казе Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

06.11.2017 08:19

Проблем је ова унутрасња изолација, гдје су ухљеби, фукаре и слине потпуно изоловане од стварности, па не виде да је народ погасен.

Name

Баја 69

06.11.2017 10:57

Живио Миле и СНСД.

Name

П

06.11.2017 11:10

У рату се Додик крио иза странаца а данас иза опозиције! Он није ни човјек ни Србин већ обична кукавица!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Милконе

06.11.2017 11:17

Цека се обрацање суперкрмцета Стевандица који це као папаагај поновити Бајине ријеци.

Name

Неко из масе

06.11.2017 13:02

Хаххахаа, разбуца Миле опозицију к'о беба звечку. Ипак је он виша лига за њих.

Name

Ре Неко из масе

06.11.2017 13:20

Прекини терапију невидис а ни нецујес добро Није он разбуцао опоyицију него Народ РС.

Name

ККК

06.11.2017 13:34

Није ваљда да це вас лактаски пајац израдити и да це повуци одлуку о референдуму?

Name

један

06.11.2017 13:53

Боже драги који циркус и срамота.........е мој народе глупи ко тебе води и представља :(

Name

Леко

06.11.2017 14:31

Опозиција треба одлуцити да се одрзи рефе дум а онда би били завртања усију насем фиреру.

Name

Сакиб

06.11.2017 21:01

Миле сахранио си их!!!

Name

уааа

06.11.2017 21:29

ДОЛЕЕЕ БАЈА

Name

днк

07.11.2017 15:04

Кукавичлук и сплетке Миле Додика више не мпогу да се ни поброје!Брука и срамоти функцију Предсједника РС константно, али за још 11 мјесеци ни законски више неће моћи бити Предсједник наше драге РС , што је једино позитивно у свему!

Name

кккк

06.11.2017 07:24

Бај Бај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

06.11.2017 11:53

Како је нервозан. Обара, воду и удара руком у сталак а о галами да не говорим. Треба му појацати терапију.

Name

Горки

06.11.2017 13:53

Драги мој Народа, као Србин искрено рецено стидимсе сто припадам овом Нацији, ал из само једног разлога, Сто имамо оваког Психицки нестабилног Преседника РС_е. Несхватљиво вец 4 сата дозвољавасе да Преседник цитаво вријеме Реплицира и дискутује, боље реци лупета небулозе, да једна Реценица нема везе са наредно изреценом. Тоје слуцај за Психијатра, несхватам да ова Господа у Скупстини мирно све то слуса. Брука за РС_у

Name

Пантиц

06.11.2017 07:26

Бирали смо узивајмо ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор

06.11.2017 09:44

Поштована опозицијо гласајте и скините глупости Додикове са дневног реда. Има милион питања са чиме трба да се бавите видите да га је ђавпо понио нека га и носи.

Name

Раин даy

06.11.2017 10:59

Милан Вукелић подсетник...

Name

Баја Сарајлија

06.11.2017 07:27

Баја нависе ради за Сарајево, зиви били па видјели! Све сто ради са намјером је да ојаца БиХ, а ослаби Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порука н

06.11.2017 10:09

Неписмени глупане. Сарајево је дрво или стабло а РС је грана од тог дрвета. Сјецес стабло сјецес И грану на којој сједис . Ако то не схватис настави да сјецес стабло. Али кад паднес са гране не криви стабло.Или си умислио да је РС стабло а Сарајево грана? Једно треба да буде јасно. Сви заједно треба да оплодјујемо земљисте која се зове БиХ а на коме расте то стабло . Лосе земљисте лосе стабло. Лосе стабло лоса грана.

Name

Ре Порука н

06.11.2017 12:27

А идиоте кажи ти мени шта је овдје неписмено што сам навео?

Name

Ре Ре порука

06.11.2017 13:50

Рекао си да он ради за Сарајево сто није истина . Да ради за Сарајево било би и у РС и федерацији много лаксе боље а и градјанима. Твој коментар је : Ако ради за Сарајево знаци ли то да ради против РС?

Name

Ре

06.11.2017 15:52

поредјење са граном и стаблом ти је јако добро ал дзаба објасњавас кад се неки разумију само у кромпир а он не расте него је сакривен у земљи и вазда мозес да муљас с тим колико га има јер га нико не види

Name

пензионер

06.11.2017 07:40

Оце ли бити пензија следецег мјесеца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селма

06.11.2017 09:30

Мозда.

Name

П

07.11.2017 10:56

ОПЕТ ДОДИК СВОЈИМ ПОТЕЗИМА ИЗДА СРПСКИ НАРОД И ПОНИШТИ ОДЛУКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ! ОВАЈ ПУТ ЈЕ МИЛЕ ПОДВИО РЕП ПРЕД КОРМАРКОВОМ КАО ПАС!Е МОЈ МИЛЕ, ПРОЛАЗИ И ТВОЈЕ ПОЛАКО!

Name

055

06.11.2017 07:40

Ко има достојанства и части,напоље нема расправе,пустите их нека сами ријешавају,сами су и направили проблем,према томе СзП тражите алтернативу,не само прича,ево спрема се измјена устава да би могаообновити мандат,према томе са причом је завршено,у противном прикључите се или се повлачите,препустите оном ко смије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

06.11.2017 15:25

И ја слажем са Вама.

Name

Ражањ

06.11.2017 07:41

Водећи ован се погубио, да видимо као ће СНСД и остале коалиционе овце даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САНУ кухиња

06.11.2017 07:41

"Познато је да иза референдума у Српској које често најављује Додик не стоји ни Београд нити Москва"??? Управо супротно, иза сваког потеза Додика стоји Београд уз амин из Москве. Лакташки коњ не иде ни у wц без САНУ дозволе. Путин задовољан дестабилизацијом Балкана, Београдска екипа опљачканим милионима. Срби западно од Дрине служе искључиво за манипулацију и богаћење Србије, када им истекне рок, завршити ће исто као и "браћа" из бивше РСК. Ткз опозиција не доноси ништа ново, једини циљ је наставити пљачкати за рачун Београда умјесто Додика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

06.11.2017 07:41

Дали це бити плата овога месеца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхенгицх

06.11.2017 10:09

Море бит бидне, а море бит небидне, пуно зависи од руског малог или великог.

Name

Гиле

06.11.2017 07:42

ПРИЦЕ, БИТНО ЈЕ СТО ЦЕ РЕЦИ НА ТО И О ТОМЕ БАЊАЛУЦКИ СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

06.11.2017 13:28

Лако ће се договорити у Бањалучком СДС. Има их двојица па неће бити пуно несугласица

Name

САНУ кухиња

06.11.2017 07:45

"Познато је да иза референдума у Српској које често најављује Додик не стоји ни Београд нити Москва"??? Управо супротно, иза сваког потеза Додика стоји Београд уз амин из Москве. Лакташки коњ не иде ни у wц без САНУ дозволе. Путин задовољан дестабилизацијом Балкана, Београдска екипа опљачканим милионима. Срби западно од Дрине служе искључиво за манипулацију и богаћење Србије, када им истекне рок, завршити ће исто као и "браћа" из бивше РСК. Ткз опозиција не доноси ништа ново, једини циљ је наставити пљачкати за рачун Београда умјесто Додика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

06.11.2017 08:43

Управо тако јер ће бити "монета" за "поткусуривање великих сила"! Али проблем је што то Срби западно од Дрине тј. у БиХ "не виде"!

Name

Глобал зитизен

06.11.2017 09:28

Потписујем од рјеци до рјеци.

Name

ре075

06.11.2017 12:15

Па нема више Срба западно од Дрине.Отишли на рад у Русију,Црну Гору Њемачку...Ово што је остало отишло је у 3 лепе пм,тако да то нису нормални људи а ни Срби.

Name

Црна изолација

06.11.2017 07:54

Ама људи,пустите ви Додика сто је он поцрнио и изолован,због њега је РС на црној листи и изолована је,вец се то увелико исјеца.Дали је то његов циљ да унисти РС ако јес и ако није успјео је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

06.11.2017 08:14

Већина из Федерације БиХ моле бога да ова секта са својим вођом остану што дуже на власти јер увиђају да они квалитетно обављају посао баш онако како би то они највише вољели тј. експрено,детаљно,темељно уништавање србског народа и РС. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

06.11.2017 08:47

@ Није него У другом дијелу БиХ(Ф.БиХ) обичан народ неме времена јер живи "од данас за данас" да преживи да се бави "бољим" дијелом БиХ(РС), вјерујте ми на ријеч! Да, "политика" Додика највише годи његовом "брату" Бакиру, који би да нема Додика пропао одавно и да, слажем се са вама, да Додик уништава РС боље него било ко!!

Name

Црни

06.11.2017 08:50

Бас тако...

Name

Баја

06.11.2017 10:58

Готово је.

Name

Мостарац

06.11.2017 08:17

Федерација на апаратима, а Српска на папцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

06.11.2017 08:48

@ Мострац или БМW како да вас назовем, сви смо ми у БиХ у ку.цу одавно!!

Name

Боки

06.11.2017 08:39

Не треба народ бити таоц једног човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИЈА ИЗ ЗВОРНИКА

06.11.2017 08:42

Брацо нема одустати само на еферендум да се омах отцјепумо од турака и прицјепимо сербији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

06.11.2017 09:51

Ти си Илија обицна сељацина ни писат незнас иди бре мало у сколу, и сврака на грани зна да сваки покусај одцепљења знаци русење Дејтона а одма и разлог за новие сукобе ,ако је теби до убијања иди бре па се сам смакни много је људи у прослом рату изгинуло на свим странама и сад многи борци немају никаква права понеки су у горој зивотној ситуаци него сто су били за време рата а све за то је крива ова садасња власт која само мисли на себе и такве папцине ко сто си ти!!!!!

Name

фе

06.11.2017 11:19

Милутин постао Илија, хаха хаха

Name

ре

06.11.2017 12:51

Шта је то прицјепљивање, је ли то нешто ко калемљење?

Name

БАБА11

06.11.2017 08:45

Кримос пропали додик се у*рао у гаце јер зна да би био одмах смијењен! СЗП це га дотуци на изборима! Кримос додик се налази на црној америцкој листи са најгорим свјетским олошом,шљамом и криминалцима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

06.11.2017 10:55

Никад они њега неце потуци на изборима. То су веце протуве и од њега.

Name

балканац

06.11.2017 13:02

ја јесмо неки глуп народ на овим просторима.

Name

Послусник

06.11.2017 08:46

Па драги моји наивци: и Додик и Цовиц и Бакир су изабраници по вољи запада који имају задатак да раде сто раде, тј. да ниста не раде сто би било од користи за обицни народ. Ненаивци неце повјеровати да запад ову малу дрзавицу не мозе устројити да буде правна дрзава-да хоце. Исто као сто би могли зауставити рат Израела и Палестине да хоце. Али несредјена стања им доносе профит, као и горе наведеној тројици у БиХ. Зато, њима ние у интересу да се стање среди. И док су они горе (изнад СВИХ) бице нам овако и јос горе-а њима СУПЕР. СУПЕР им је плата за послусницки рад у корист Запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

06.11.2017 09:55

Бас тако све док се народ не организује и са својим потписима не затрази од Високог представника и ЕУ да се ови кримоси смјене народу це бит овако ,ал све то неко треба да покрене ко нпр, Невладине организације !!!!

Name

Није него

06.11.2017 16:02

Ма сигурно, запад и МД су ортаци, па они су га и довели на власт и одржавају га цијело вријеме на власти. То сам писао неколико пута. Срећно народе!

Name

Гас = спас

06.11.2017 10:07

Да је народ паметан као што није, све би се средило за пар сати. Треба разоружати обезбјеђење ткз скупштине и пустити им гас за успављивање у салу. Послије их онако успаване пресвући у пиђаме и чекати да се пробуде у кпз Фоча. Све до једнога, укључујући и лажну опозицију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

06.11.2017 10:11

Милорад Доддемон је својим послушницима, полтронима и папцима, наредио да то морају урадити под било коју цијену, да неби завршио као Пуђдемон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киклоп

06.11.2017 10:18

Ставили му м..а у сарафтук,а он се копрца ли копрца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

06.11.2017 10:40

Циркус Колорадо се наставља... хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=Кy_ОУц_оВиг

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

06.11.2017 11:25

Питам се што је опозиција уопште долазила,бојкот и тачка.Овај вид демократске борбе не пије воду код ових манипуланата и лопова.Боље утрошити вријеме на изналажење начина за рушење власти него слушати Цвијановићку и Додика.Ето им нек проведу,видиш да Додик не смије,јер никога се не тиче, нити ће бити било коме ишта,само би Додик постао нико и ништа.То што напада друге па позната је она народна"утопљеник се и за сламку хвата".Расплет се мора међу њима десити јер дефинитивно бара постаје мала а пуно крокодила,на челу са Додиком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

06.11.2017 12:03

Јадни Додик, сад мора да се бави политиком да би зарадио милион КМ! Тешка једна судбина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

06.11.2017 12:15

То је прича за малу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

06.11.2017 12:15

Чуј да му да милион и напусти ће политику, какав је то олош и шпекулатор да те бог мили сачува, па он тај милион има у џепу или му уз тај што има у џепу треба још један да помогне сину у изградњи хотела на јахорини са Додиковим дуполисцем Недељком Елеком иначе поштеним момком кошто су и сами они....

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Све

06.11.2017 12:24

Централни Дневник од Сенада Хадзифејзовица од петка гдје је гост био Миро Лазовиц. Тема цувени Миле Додик или јос конкретније цувени састанак са другог спрата хотела Тузла (којег Додик цесто спомиње као мјесту с којег се русила РС) измедју двију тада пријатељских партија СДП-а и СНСД-а. То је било доста прије него је високи представник наметнуо законе о суду и тузиластву и све остале,а тад су Крстан Симиц и Додик све то сто је послије усвојено предлагали на том састанку. Е послије додјосе као Босанци на власт а сад се хвали црквеним орденом и паламуди како Босне нема. Сви знамо да сутра овдје додју кинези и узму власт какве би оци Додик имо. Паметном доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

06.11.2017 12:38

Зивјео Додик нас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Добој

06.11.2017 13:12

Еве га Пере али само са како се вика Добој .

Name

ЧИСТАЧИЦА

06.11.2017 12:38

КАДА СЈЕДНИЦА ПОЧИЊЕ У МАЛОЈ САЛИ ОВИ ИЗ ПОЗИЦИЈЕ НИСУ НАВИКЛИ НА ВЕЛИКУ САЛУ ПРЕВИШЕ КИСИКА ИМА ...........НИЈЕ ЗДРАВО , А У МАЛОЈ ЈЕ И ТОПЛИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видим Богданића

06.11.2017 12:48

Гледао сам дуго Додикове несувисле коментаре и вријеђања а у позадини се види Драган Богданић који на сваку Додикову лаж и увреду реагује љигавим хихотањем.Човјек и не зна ништа друго осим што је наставио политику Ранка Шкрбича а врши и прогон љекара који јавно критикују лоше стање у здравству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билеца

06.11.2017 12:58

Ови су за пијаце....и то зелене ...има клип купуса нема кило лука. итдитд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лепи

06.11.2017 12:59

Свака му је на мјесту само даље милораде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронхил и Малборо оригинал а не сверцована роба

06.11.2017 13:07

хттпс://yоуту.бе/ЛWфМwИq_wНУ 22.30 отприлике ту поциње тема Додик,од залагања за БиХ без ентитета до момента кад је постао велики Србин и све то остало.паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОНАЈ КО ЈЕ БИРАО БАГРУ НА ВЛАСТ МОЖЕ И ДА ЈУ СРУШИ, НАРАВНО , АКО ХОЋЕ

06.11.2017 13:14

НАРОДЕ !!! ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА СЕ УЗМЕ МОТКЕ У РУКЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

родригез

06.11.2017 13:17

Опозиција је потуцена до ногу..на изборима ви нецете добити ни 2%..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.11.2017 14:03

Тако је,референдум у то име о укидању акциза на цигарете посебно Малборо и старе залихе Ронхилла

Name

ругање здравом разуму

06.11.2017 13:31

Ово је преко сваке мјере,ем вриједја људе ем им пријети ем ваља такве нонсенсе д је то у колизији са здравом логиком.Ницим изазван прица како је за референдум ал да га опозиција изгласа,заборављајуци цињеницу да је та одлука вец изгласана игнорисањем мисљења било кога.Или као он це да одустане ал на тај нацин да то пролонгира.Јос само да крене у коментарисање цијена на пијаци и локалних трацева да употпуни вокабулар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.11.2017 13:57

Јасно је рекао ста му је циљ.Он би подрску да изгласа некакву нову одлуку о референдуму,ал да је проводе посланици и министри савеза за промјене у Сарајеву. Е ко му успије да једним ударцем убије двије мухе,и да одрзи референдум и да сахрани савез за промјене.

Name

Зоран

06.11.2017 13:41

Милораде звацу те за кума нема те љепшег и бољег дабогда још сто година зивио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

07.11.2017 18:37

Аветињо

Name

Влах БиХ

06.11.2017 13:45

Идуци референдум о сексу ко кога стигне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влах БиХ

06.11.2017 13:46

Идуци референдум о сексу ко кога стигне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

06.11.2017 13:48

Најдраже ми је чути кад Србин из РС крене причати екавицом на силу (као Додик), па онда у сред реченице настави ијекавицу, па се сјети да мора екавицу.. па опет пребаци на екавицу... хахахаха Додиче Додиче...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.11.2017 14:02

Цовјек се уци док је зив,добро је да не додје ко други на власт јер како би прицо нпр кинески (тамо нема ијекавице ал има стотине дијалеката)

Name

Са стране

06.11.2017 14:17

А што теби смета екавица? Српски књижевни језик има два изговора. Оба су равноправна. Слажем се да мешање та два изговора у реченици није ок, но мени личи да теби смета екавица генерално.

Name

Ре Са Стране

06.11.2017 17:13

Мислим да си погресном цовијеку упутио питање.То би питање требао поставити Рудоњином јарану Цовицу.Колико се ја сјецам Срби у кантонима са хрватском вецином немају ни конститутивност а камо ли језик.

Name

милионце

06.11.2017 13:54

Боље да су му дали тај милионциц то би била устеда овако је покрао милијарду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Палије у руке

06.11.2017 13:57

Нема друге,палије у руке па разјебати то све.Зар смо за ово оставили здравље по рововима,изгубили пријатеље,брацу,родбину.Да они сад наглабају ко је више украо.Крали су и ови што су сад у опозицији,а тренутна власт је десетковала РС.Треба изаци и све то разјебати,доста је више !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

06.11.2017 13:59

Лопов подрзо лопова иста каса.Зељку у затвор прву па ода бају на голи оток обоје нема висе достаје.Народ јадни бјези из своје куце ко ија и сви моји трбухом за крухом Фала Клитону он није биро које год досо није гледо на нације народ остаје.Сналазисе јебес дрзаве без закона у којима лопови владају.Самосе боре за вцотељу.Додик и Зељка имају полицију суд тајкуне полицију специјалну своју сипа ради за њи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

катастрофа

06.11.2017 14:12

Кад неког овако зовнете у госте ево нпр на славу великог Бају из комсиулука, а он посто је мало попио поциње да вриједја све госте а посебно домацине. Мислим да је ово катастрофа,цовјек не разумије подјелу власти,дрзи ове своје на узици и уз помоц папака влада,и умјесто да статус госта искористи да саслуса другација мисљења он наговара савез за промјене да они преузму референдум па да онда Кормакова њима плијени имовину по свијету и гања их по мисијим рупама.Мозете тек мислити ста би им тада урадио јавни сервис.Али овдје опозиција мало гријеси,требали су да суте да га пусте да будаласа неко вријеме па ако мунико ниста не одговори онда би видио да дзаба се бламира са овим глупостим и наговрњима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преседник

06.11.2017 14:15

Додика за преседника Босне нико му не мозе одговорити ниста у парламенту рс нај јаци политицар у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

06.11.2017 17:38

Ти си будала или психички поремећен ако тако мислиш. Питам се јел сједиш на ушима слушаш ли ти предсједника ткз шта прича и то је за тебе нормално и паметно. Потражи главу.

Name

Дон Кихот

06.11.2017 14:22

Све их има у шаци..како су наивни, намазан је свим мастима, а правне стезаљке,доказе је Митровић вјешто замотао и доказа нема....ко вас јебе народни посланици, народе пуши и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дон Кихот

06.11.2017 15:35

Нека их има у шаци он се по Уставу не може кандидовати и тачка. Значи не може бити предсједник Републике. Народ се треба организовати и било кога ко није из СНСД-а гласати па нека је и црни циганин. Онда ће се лако скупштинска вечина формирати. Само напријед. Има у опозицији још неуцјењених и поштених људи.

Name

ре

06.11.2017 16:19

Биће секретар предсједника Синиша Каран , нови предсједник...човјек се уфуро,барата законом,заноси на кривини и све зна, а најбоље слуша као бивши полицајац....

Name

Ре Ре Дон Кихот

06.11.2017 16:30

Има се право кандидоват за предсједниство бих а како ствари стоје на изборима це помест опозицију

Name

Као у пјесми

06.11.2017 17:16

Референдума бити неће јер тако жели она (Америка и амбасадорка), не шаљите МУ цвијеће и нека шуте звона..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

06.11.2017 17:27

КАКО СЕ ВИДЈЕЛО ДОДИК ПОЗИВА ОПОЗИЦИЈИ ДА ПОНУДЕ ОНИ РЈЕСЕЊЕ И У НОРМАЛНОЈ ЗЕМЉИ ОПОЗИЦИЈА ПОНУДИ РЈЕСЕЊЕ ОНИ САМО ОПТИЗУЈУ ДОДИКА НИКАКВО РЈЕСЕЊЕ НЕ НУДЕ РЕФЕРНДУМ СЕ МОРА ПОНИСТИТ НЕКО ДОДИКУ МОЦАН НАРЕДИО И ОПОЗИЦЈА ТО ЗНА И САД ДОДИКА ЗОВУ КОКАВИЦА АЛИ И ОНИ СУ ПОДРЗАЛИ РЕФЕРЕНДУМ И ТРЕБАЈУ СЕ СКУПА ВАДИТ ИЗ РЕФЕРЕНДУМА СА ДОДИКОМ ЈЕЛ СУ СКУПА УСЛИ У ТО КРЕНИЛИ СУ СКУПА У РЕФЕРЕНДУМ СКУПА ТРЕБАЈУ И ОДУСТАТИ И ЈЕДНАКО ПОДЊЕТ ОДГОВОРНОСТ ПРЕД НАРОДОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мемага

07.11.2017 17:00

Како то да опозиција није понудила рјешења..??!! Па зар се није залагала да се реализује одлука Скупштине, да Додик Милораде одржи референдум како је већ обећао, да се храбро стави на чело подухвата, да и посљедице прими на себе. Јер, све је то његово, референдум је његов, као и све остало што је. А он се попишманио, устукнуо пред оном са којом се одбио руковати. Брука....

Name

Ђорђе

06.11.2017 23:26

Милораде Додиче, за референдум су поред "Лажне љубави према Републици Српској", а коју ти као потенцираш и вараш заглупљене бираче. Потребна су и МУДА. Ајд што си дезертер, али Муда су ти у миру као у миша. Ти си "мали миш", будући становник у Фоче и ти и братија, мада боље у Зеници, а у Фочи Бакир и братија. Ослободићемо се ми ове "Демократије". Доље диктатор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хакија

07.11.2017 07:41

јел се крије у гепеку - опозицијском...

Name

Пенолог

07.11.2017 08:36

Ипак боље Зеница. Велике лопине следују и велике казнионице. Веће казнионице у БХ-а нема, а ни веће лопине од њега.

Name

Истина

08.11.2017 13:44

Народе имаш управо онакву власт какву си и заслужио.

ОДГОВОРИТЕ