Dodik se krije iza opozicije

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red posebne sjednice na kojoj će poslanici da se izjašnjavaju o Prijedlogu odluke o stavljanju van snage Odluke o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Republika Srpska 06.11.2017 | 22:23
Dodik se krije iza opozicije
22:22 - Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Glamočak ocijenio je da strukturalni dijalog o pravosuđu u BiH do sada nije dao nikakve rezultate.

Glamočak je naveo da sve što je urađeno u okviru strukturalnog dijaloga jeste izmjena Zakona o sudovima u Republici Srpskoj, čime je izvršeno još jedno prenošenje nadležnosti.

Tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o prijedlogu odluke o stavljanju van snage odluke o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, Glamočak je podsjetio da je i ranije donošena ovakva odluka od koje se odustajalo.

22:15 - Da strukturalni dijalog nije dao nikakve efekte smatra i poslanik NDP-a Dragan Čavić, koji je rekao da se otvaranjem ovog dijaloga odustalo od prvobitnog referenduma.

"Vjerujem da kao narod možemo preživjeti samo ako sprovodimo odluke koje donosi najviši zakonodavni organ, a to je Narodna skupština, iako nisam glasao za tu odluku", rekao je Čavić.

On je ocijenio da je današnja posebna sjednica Narodne skupštine najgora za 19 godina njegove političke karijere, te da je izneseno mnogo paušalnih ocjena i da je bilo kršenja Poslovnika.

"Pitam se - da li uopšte ovakav parlament treba da radi?", rekao je Čavić.

21:55 - Poslanik Napredne Srpske Goran Đorđić rekao je da se godinama traže modeli kako napraviti efikasno sudstvo u Srpskoj i na nivou BiH, ali da se griješi u nekoliko stvari.

"Odluke o tako krupnim stvarima donosimo u dnevnopolitičke svrhe", smatra Đorđić.

On je rekao da ga niko ne može ubijediti da je 2015. godine bila drugačija situacija u odnosu na međunarodnu zajednicu nego što je ove godine.

21:30 - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je najteža odluka za Srpsku bila prenošenje fiskalne suverenosti na nivo BiH, formiranjem Uprave za indirektno oporezivanje.

Dodik je tokom skupštinske rasprave rekao da su to uradile stranke iz sadašnje opozicije, koje su tada bile na vlasti.

"Do tada zajedničke institucije su se finansirale na osnovu dotacija iz entiteta, ali od 2002. godine zajedničke institucije se prioritetno pune kroz njihov budžet, a ostatak od toga se raspodjeljuje dalje", naveo je Dodik.

On je istakao da je za Zakon o Sudu i Tužilaštvu u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH glasalo svih pet delegata iz Republike Srpske, među kojima nije bilo ni jednog iz SNSD-a.

21:10 - Poslanik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je PDP, kada se glasalo o uvođenju PDV-a, predložio da se kod njegovog uvođenja definiše da svi izvorni prihodi i carine pripadaju entitetima, za šta nije bilo većine jer je tada SNSD glasao protiv takvog stava.

21:00 - Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je da je opozicija zabrinuta za sudbinu Republike Srpske zbog, kako kaže, kriminala i korupcije.

Stanić je rekao da predsjednik Srpske Milorad Dodik stalno šalje "lažljive poruke građanima da je čuvar Republike Srpske", ali da je "manipulator", te ga pozvao da sprovede referendum.

"Vi ste lažljivi partner u odnosu na opoziciju", rekao je Stanić na posebnoj sjednici Narodne skupštine tokom rasprave o prijedlogu odluke o stavljanju van snage odluke o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Dodik je poručio Staniću da nikada nije učestvovao u privatizaciji nijednog preduzeća, za razliku od Stanića za kojeg je rekao da je "privatizacioni špekulant" i da zbog toga ne bi trebao da priča o poštenju.

"Kao direktor firme sam si je sebi prodao", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da opozicija stalno o njemu iznosi neistine, te podsjetio da je zbog toga dobio sudski spor protiv bivšeg lidera SDS-a Mladena Bosića.

20:50 - Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić naveo je da i dosadašnja skupštinska rasprava pokazuje da nema uslova da bi se održao referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH i da je zato potrebno glasati za odluku koja bi van snage stavila ranija o raspisivanju referenduma.

18:10 - Odgovarajući na tvrdnje poslanika SDS-a Vukote Govedarice da je uvijek govorio nešto drugo, Dodik je rekao da je to dio njegove priče.

"Hoćete da kažete da je tada bila veća vrlina ne glasati za referendum, nego reći - ok idemo na referendum. Vrlina je vaše odbijanje, a ne ono što vam danas pričam cijeli dan", rekao je Dodik tokom skupštinske rasprave.

17:45 - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ponovio je da se Dodik krije iza opozicije. On je citirao Dodika koji je ranije govorio da "nije snaga da li jedan narod ima vojsku, već politički karakter", i upitao Dodika gdje mu je politički karakter. Govedarica je napomenuo da opozicija nije dobila odgovore na pitanje šta će se desiti dan nakon referenduma i kako vlast Srpske planira da provede u djelo referendumski odgovor.

17:30 - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da je jedini razlog odustajanja od referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH to što opozicija ne podržava referendum. Za provođenje referenduma, istakao je Dodik, neophodan je konsenzus svih političkih partija u Srpskoj.

17:15 - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon redovne pauze razmatranjem prijedloga odluke o stavljanju van snage odluke o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužlaštva BiH.

Na dnevnom redu je i prijedlg odluke o stavljanju van snage odluke o izboru članova Komisije za sprovođenje referenduma.

14:45 - Dodik kaže da referenduma neće biti jer to ne želi  opozicija. Dodik je pozvao skupštinsku većinu da stave na glasanje suspenziju skupštinske odluke o referednumu o Sudu i Tužilštvu BiH, jer to neće da podrži opozicija. Dodik smatra da za ovo pitanje treba konsenzus svih poliitčkih faktora.  

Prije ovog posljednjeg zahtjeva Dodik je vodio žestok dijalog sa predsjendikom PDP Branislavom Borenovićem, koga je napao da ništa ne zna, da hoda po svijetu i kleveće RS. . .

Borenović mu je odgovrio i tražio od njega da objasni zašto odustaje od referenduma i šta se promijenilo u odnosu na period od dvije godine kada je odluka o referednudumu i donesena. Podsjetio ga je i na katastrofalno stanje u Srpskoj, kao i na propadanje tri banke. . . Dodik kaže da je to u nadležnosti pravosudnih institucija na nivou BiH o čemu se vode istrage. . .

Dodik se danas prisjetio svih razgovora koje je ranije vodio, pa je tako se sjetio i kada su mu radikali dolazili da kupi knjige Vojislava šešelja. "Tada nisam htio da ih kupim,a sada ću da kupim", rekao je Dodik, koji je izbjegavao priču o skupštinskoj odluci o povlačenju referenduma o sudu i Tužilaštvu BiH.  

13:36 - Poslanik NDP Dragan Čavić je ocijenio da je neozbiljan tok u radu NSRS i da je predsjednik RS Milorad Dodik izrekao više netačnih informacija.

"Jedna se tiče referenduma, koji je donesen mnogo prije nego je to naveo predsjednik Dodik, koji kaže da je ova vlast uvela referendum. Dodika je podsjetio i da nije talno da je vlast omogućila poslanicima da sjede u skupštini, Te greške je prihvatio i Milorad Dodik i Čaviću se obratio riječima da budu korektniji jedan prema durgom kako ne bi ga podsjetio na izvjeptaj o Srebrenici i tada date izjave. . . Dodik je rekao da je glasao za Vens-Ovenov plan i da mu je drago što nije prošao Vens-Ovenov plan. . .

13:10 - "Ostaću dosledan da o svemu diskutujem", rekao je Dodik u skupštini, koja treba da donese odluku o suspenziji referednuma o Sudu i Tužilaštvu BiH, koji je podnijela skupštinska većina, predvođena SNSD-om.

Dodik nastavlja da se riječima obračuna sa opozicionim poslanicima, koji su ga podsjetili i na vrijeme kada je dobio naziv "Mile ronhil".

Dodik je zaprijetio i smjenom supruge MIladina Stanića sa mjesta direktora škole. . . "Prethodno joj se izvinuo, da bi nakon toga upitao Miladina Stanića - Hoćeš li da je smijenimo sa mjesta dirketora škole?.

Nakon toga Dodik je pričao i o kamionima robe koji su mu oduzeti na granici a bile su u nadležnosti RS, kazao je Dodik, dodajući da se nikada nije bavio švercom. "Što me niste uhapsili". rekao je Dodik, odgovarajući na Stanićeve tvrdnje da je u ratu dobio naziv Mile ronhil,

12:26 - Skupštinska rasprava se vodi i o sijenu, Alumini. . . ratnom putu . . . Dodik je prozivao poslanike opozicije i zbog kravate. . . Tako je Miroslavu Brčkalu iz PDP rekao da ga posmatra i da treba da "ispravi kravatu" i da vodi o ugledu narodnog poslanika. . . Miladinu Staniću iz SDS Dodik je rekao da jedno priča sada ,a drugo kada je sa njim. , navodeći da ima svjedoke za to.

"Prevozio je neko sijeno u Nevesinje za neku firmu koja ima problema. Nešto je zapelo i kaže, daj milion i preći ću na vašu stranu", ispričao je Dodik, dodajući da mu je odgovorio: - Daj meni te pare - prestaću se baviti politikom".

Dodik se pohvalio i poslovanjem Alumine i rješavanje probema u toj firmi. . . Pričao je i o svom ratnom putu i ordenu nemanjića. koji mu je dao Radovan Karadžić.

12:00 - Skupštinska rasprava je otišla od dnevnog reda. Uslijedio je obračun, riječima, poslanika Adama Šukala i predsjednika RS Milorada Dodika koga je Šukalo optužio da je uništio i "sahranio" referednum, da je lopov i ko je ubio Milana Vukelića, što je Dodika posebno naljutilo i Šukala optužio da je tražio novac kada je bio zajedno sa poslanicima vlasti . Nakon napada Dodika na Šukala javila se i premijerka Željka Cvijanović koja je podržala Dodika i uputila kritike na račun opozicije.

11:38 - Dodik tvrdi da referendum nije održan zbog opoziciji, jer je postojao strah da ne dobije većinu.

"Odluka o referendumu će se povući na određeno vrijeme", rekao je Dodik i dodao da vjeruje da će doći dan kada će istrajati u svom nastojanju. Obrušio se na opoziciju. povezujući ih da rade sa strancima. . . Dodik je pozvao opoziciju da prihvate referendum i referenduma će, kaže, biti.



11:30 - U vrijeme obraćanja Dodika, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović izrekao je dvije opomene poslaniku iz kluba PDP Adamu Šukalu, na što je Dodik rekao još jedna i bićete izbačeni. . .

Nakon toga je Dodik počeo da napada opoziciju, pa ga je Čubrilović opomenuo. Dodik je pitao opoziciju što su došli kada nisu bile na prethodne dvije sjednice, "Jeli vas poslala Kormakova", rekao je Dodik opoziciji i vratio se priči o referendumu, nakon čega je opomenu dobio i poslanik SDS Miladin Stanić.

11:26 - "Čuo sam ovih dana svakave prozivke. . . Ponosan sam što niko politički nije progonjen u Republici Srpskoj. . . Referendum je sveto pravo i RS će doći u poziciju da svako pitanje koje je važno za njene građane provjeri na referendumu. . . Narod ne smije da odustane od toga da ima pravo da se izjasni na referendum. . . Moje nastojanje je bilo da obezbijedim ovom narodu da odlučuje o Sudu i Tužilaštvu BiH, rekao je Dodik i dodao da treba da se vrati izvornim principima Dejtonskogsporazuma.

"Svi smo činili greške", rekao je Dodik i dodao da je ova vlast zaustavila prenos nadležnosti. Referendum je bio ovaj u dva navrata i predložiću ga ponovo", rekao je Dodik, dodajući da su tražili konsenzus svih, ali do toga nije došlo.

11:17 - Predsjednik RS stigao u skupštinu i trenutno se obraća.

Zahvaljuje se opoziciji što su tražili da bude prisutan na ovoj sjednici.

10;54 Šef poslaničkog kluba SDS-a Vukota Govedarica nazvao je danas Dodika Pudždemonom Republike Srpske i kazao da on mora da se pojavi u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Znamo gdje je Pudždemon, ali ne znamo gdje je Pudždemon Republike Srpske". rekao je Govedarica.

šef poslaničkog kluba SNSD obrazlaže predložene tačke dnevnog reda.

10:48 Izjašnjavanjem u skupštini nije prihvaćen prijedlog da se pozove predsjednik RS Milorad Dodik, nakon čega je šef poslaničkog kluba SNSD Radovan Višković najavio mogućnost prisustva Dodika na sjednici poslije usvajanja dnevnog reda.

Još uvijek je rasprava o predloženom dnevnom redu.

10:43 - Poslanik SDS RS Milanko Mihaljica traži izjašnjenje skupštine da se pozove predsjednik RS Milorad Dodik, dok ADam Šukalo (PDP) ukazuje na povredu poslovnika da nema ni izjašnjenja vlade o predloženim tačkama dnevnog reda.  

Šukalo je rekao da je ovo neviđeno derogiranje NSRS od strane vladajućih stranaka i od predsjednika RS koji nije došao na Skupštinu.   

10:36 -U Banjaluci počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu je povlačenje odluke o referendumu o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH.

Šef poslaničkog kluba SDS Vukota Govedarica traži prisustvo predsjednika RS Milorada Dodika da odgovori zbog čega povlači ovaj potez, kada je ranije obećao da će održati referendum. Identičan stav je iznio i njegov stranački kolega Miladin Stanić, kao i Nedeljko Glamočak. . .

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je nakon posljednjeg razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem realizovao ideju povlačenja odluke o referendumu o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH tako što su u skupštinsku proceduru poslanički klubovi većine, SNSD,DNS, SP i nekolicine poslanika "preletača" iz opozicije, uputili odluku o povlačenju sporne odluke. Poznato je da iza referenduma u Srpskoj koje često najavljuje Dodik ne stoji ni Beograd niti Moskva i da je Republika Srpska u svojevrsnoj izolaciji upravo zbog ovih poteza vlasti u Srpskoj,

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će biti predložena odluka o povlačenju ranije skupštinske odluke o održavanju referenduma o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH biće održana danas u Banjaluci s početkom u 10:00 časova.

Odluku o povlačenju odluke o referendumu u skupštinsku proceduru su uputili oni poslanici skupštinske većine, predvođene SNSD, koji su je i prije više od dvije godine i izglasali.

Uz tu odluku za posebnu sjednicu predloženo i stavljanje van snage odluke o izboru članova komisije za sprovođenje referenduma.

Protiv predloženog dnevnog reda su poslanici opozicije SDS, PDP i NDP.

Sjednica parlamenta trebalo bi da se održi u velikoj skupštinskoj sali u prisustvu poslanika dva bloka, jedan koji čine vladajući i drugi opozicioni.

Narodna skupština Republike Srpske je 15. jula 2015. godine donijela odluku o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH na insistiranje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Iako je odluka o referendumu donesena ona nije stupila na snagu, jer nije bila objavljena u Službenom glasniku, sve dok na tome nisu insistirali poslanici opozicije u Parlamentu Srpske.

Nakon objavljivanja u Službenom glasniku odluke o referendumu o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH počeo je novi talas pritiska na vlast Republike Srpske da to ukinu, a incijator referenduma, Milorad Dodik, je tražio  da opozicione stranke daju pristanak kako bi se referendum i održao, 

Treba podsjetiti da su stranke opozicije upozoravale tada da je priča o referendumu besmislena, jer nema podršku ni Beograda ni Moskve, kao ni strategiju šta nakon referenduma o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH. Poslanici opozicije tvrde da vlast na ovaj način nanesi štetu Republici Srpskoj i urušava dignitet parlamenta i obezvređiuje sami institut referenduma.

Traže i izvinjenje predsjednika Milorada Dodika i svih onih koji su tvrdili prije dvije godine da će referendum biti održan.

Zakonski rok za održavanje referenduma teče i po tome proces izjašnjavanja građana bi trebalo da se održi polovinom novembra.

Međutim, Dodik je nakon posljednjeg razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem realizovao ideju povlačenja sporne odluke preko poslaničkih klubova skupštinske većine SNSD, DNS, SP i nekolicine poslanika, koji su iz opozicije prišli ovim strankama.

Iz međunarodnih krugova se traži potpuno ukidanje odluka o referendumu, koju je skupštinska većina donijela, a poznato je da iza referenduma u Srpskoj koje često najavljuje Dodik ne stoji ni Beograd niti Moskva i da je Republika Srpska u svojevrsnoj izolaciji upravo zbog ovih poteza vlasti u Srpskoj,

(BN)

Komentari / 103

Ostavite komentar
Name

Vuper

06.11.2017 07:17

Najbolje da opozicija glasa za odustajanje. sta ce onda da kaze Dodik

ODGOVORITE
Name

Pa

06.11.2017 08:19

Problem je ova unutrasnja izolacija, gdje su uhljebi, fukare i sline potpuno izolovane od stvarnosti, pa ne vide da je narod pogasen.

Name

Baja 69

06.11.2017 10:57

Živio Mile i SNSD.

Name

P

06.11.2017 11:10

U ratu se Dodik krio iza stranaca a danas iza opozicije! On nije ni čovjek ni Srbin već obična kukavica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Milkone

06.11.2017 11:17

Ceka se obracanje superkrmceta Stevandica koji ce kao papaagaj ponoviti Bajine rijeci.

Name

Neko iz mase

06.11.2017 13:02

Hahhahaa, razbuca Mile opoziciju k'o beba zvečku. Ipak je on viša liga za njih.

Name

Re Neko iz mase

06.11.2017 13:20

Prekini terapiju nevidis a ni necujes dobro Nije on razbucao opoyiciju nego Narod RS.

Name

KKK

06.11.2017 13:34

Nije valjda da ce vas laktaski pajac izraditi i da ce povuci odluku o referendumu?

Name

jedan

06.11.2017 13:53

Bože dragi koji cirkus i sramota.........e moj narode glupi ko tebe vodi i predstavlja :(

Name

Leko

06.11.2017 14:31

Opozicija treba odluciti da se odrzi refe dum a onda bi bili zavrtanja usiju nasem fireru.

Name

Sakib

06.11.2017 21:01

Mile sahranio si ih!!!

Name

uaaa

06.11.2017 21:29

DOLEEE BAJA

Name

dnk

07.11.2017 15:04

Kukavičluk i spletke Mile Dodika više ne mpogu da se ni pobroje!Bruka i sramoti funkciju Predsjednika RS konstantno, ali za još 11 mjeseci ni zakonski više neće moći biti Predsjednik naše drage RS , što je jedino pozitivno u svemu!

Name

kkkk

06.11.2017 07:24

Baj Baj...

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

06.11.2017 11:53

Kako je nervozan. Obara, vodu i udara rukom u stalak a o galami da ne govorim. Treba mu pojacati terapiju.

Name

Gorki

06.11.2017 13:53

Dragi moj Naroda, kao Srbin iskreno receno stidimse sto pripadam ovom Naciji, al iz samo jednog razloga, Sto imamo ovakog Psihicki nestabilnog Presednika RS_e. Neshvatljivo vec 4 sata dozvoljavase da Presednik citavo vrijeme Replicira i diskutuje, bolje reci lupeta nebuloze, da jedna Recenica nema veze sa naredno izrecenom. Toje slucaj za Psihijatra, neshvatam da ova Gospoda u Skupstini mirno sve to slusa. Bruka za RS_u

Name

Pantic

06.11.2017 07:26

Birali smo uzivajmo ....

ODGOVORITE
Name

odgovor

06.11.2017 09:44

Poštovana opozicijo glasajte i skinite gluposti Dodikove sa dnevnog reda. Ima milion pitanja sa čime trba da se bavite vidite da ga je đavpo ponio neka ga i nosi.

Name

Rain day

06.11.2017 10:59

Milan Vukelić podsetnik...

Name

Baja Sarajlija

06.11.2017 07:27

Baja navise radi za Sarajevo, zivi bili pa vidjeli! Sve sto radi sa namjerom je da ojaca BiH, a oslabi Srpsku!

ODGOVORITE
Name

Poruka n

06.11.2017 10:09

Nepismeni glupane. Sarajevo je drvo ili stablo a RS je grana od tog drveta. Sjeces stablo sjeces I granu na kojoj sjedis . Ako to ne shvatis nastavi da sjeces stablo. Ali kad padnes sa grane ne krivi stablo.Ili si umislio da je RS stablo a Sarajevo grana? Jedno treba da bude jasno. Svi zajedno treba da oplodjujemo zemljiste koja se zove BiH a na kome raste to stablo . Lose zemljiste lose stablo. Lose stablo losa grana.

Name

Re Poruka n

06.11.2017 12:27

A idiote kaži ti meni šta je ovdje nepismeno što sam naveo?

Name

Re Re poruka

06.11.2017 13:50

Rekao si da on radi za Sarajevo sto nije istina . Da radi za Sarajevo bilo bi i u RS i federaciji mnogo lakse bolje a i gradjanima. Tvoj komentar je : Ako radi za Sarajevo znaci li to da radi protiv RS?

Name

Re

06.11.2017 15:52

poredjenje sa granom i stablom ti je jako dobro al dzaba objasnjavas kad se neki razumiju samo u krompir a on ne raste nego je sakriven u zemlji i vazda mozes da muljas s tim koliko ga ima jer ga niko ne vidi

Name

penzioner

06.11.2017 07:40

Oce li biti penzija sledeceg mjeseca?

ODGOVORITE
Name

Selma

06.11.2017 09:30

Mozda.

Name

P

07.11.2017 10:56

OPET DODIK SVOJIM POTEZIMA IZDA SRPSKI NAROD I PONIŠTI ODLUKE NARODNE SKUPŠTINE! OVAJ PUT JE MILE PODVIO REP PRED KORMARKOVOM KAO PAS!E MOJ MILE, PROLAZI I TVOJE POLAKO!

Name

055

06.11.2017 07:40

Ko ima dostojanstva i časti,napolje nema rasprave,pustite ih neka sami riješavaju,sami su i napravili problem,prema tome SzP tražite alternativu,ne samo priča,evo sprema se izmjena ustava da bi mogaoobnoviti mandat,prema tome sa pričom je završeno,u protivnom priključite se ili se povlačite,prepustite onom ko smije!

ODGOVORITE
Name

Tako je

06.11.2017 15:25

I ja slažem sa Vama.

Name

Ražanj

06.11.2017 07:41

Vodeći ovan se pogubio, da vidimo kao će SNSD i ostale koalicione ovce dalje.

ODGOVORITE
Name

SANU kuhinja

06.11.2017 07:41

"Poznato je da iza referenduma u Srpskoj koje često najavljuje Dodik ne stoji ni Beograd niti Moskva"??? Upravo suprotno, iza svakog poteza Dodika stoji Beograd uz amin iz Moskve. Laktaški konj ne ide ni u wc bez SANU dozvole. Putin zadovoljan destabilizacijom Balkana, Beogradska ekipa opljačkanim milionima. Srbi zapadno od Drine služe isključivo za manipulaciju i bogaćenje Srbije, kada im istekne rok, završiti će isto kao i "braća" iz bivše RSK. Tkz opozicija ne donosi ništa novo, jedini cilj je nastaviti pljačkati za račun Beograda umjesto Dodika...

ODGOVORITE
Name

radnik

06.11.2017 07:41

Dali ce biti plata ovoga meseca?

ODGOVORITE
Name

Chengich

06.11.2017 10:09

More bit bidne, a more bit nebidne, puno zavisi od ruskog malog ili velikog.

Name

Gile

06.11.2017 07:42

PRICE, BITNO JE STO CE RECI NA TO I O TOME BANJALUCKI SDS!

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

06.11.2017 13:28

Lako će se dogovoriti u Banjalučkom SDS. Ima ih dvojica pa neće biti puno nesuglasica

Name

SANU kuhinja

06.11.2017 07:45

"Poznato je da iza referenduma u Srpskoj koje često najavljuje Dodik ne stoji ni Beograd niti Moskva"??? Upravo suprotno, iza svakog poteza Dodika stoji Beograd uz amin iz Moskve. Laktaški konj ne ide ni u wc bez SANU dozvole. Putin zadovoljan destabilizacijom Balkana, Beogradska ekipa opljačkanim milionima. Srbi zapadno od Drine služe isključivo za manipulaciju i bogaćenje Srbije, kada im istekne rok, završiti će isto kao i "braća" iz bivše RSK. Tkz opozicija ne donosi ništa novo, jedini cilj je nastaviti pljačkati za račun Beograda umjesto Dodika...

ODGOVORITE
Name

075

06.11.2017 08:43

Upravo tako jer će biti "moneta" za "potkusurivanje velikih sila"! Ali problem je što to Srbi zapadno od Drine tj. u BiH "ne vide"!

Name

Global zitizen

06.11.2017 09:28

Potpisujem od rjeci do rjeci.

Name

re075

06.11.2017 12:15

Pa nema više Srba zapadno od Drine.Otišli na rad u Rusiju,Crnu Goru Njemačku...Ovo što je ostalo otišlo je u 3 lepe pm,tako da to nisu normalni ljudi a ni Srbi.

Name

Crna izolacija

06.11.2017 07:54

Ama ljudi,pustite vi Dodika sto je on pocrnio i izolovan,zbog njega je RS na crnoj listi i izolovana je,vec se to uveliko isjeca.Dali je to njegov cilj da unisti RS ako jes i ako nije uspjeo je.

ODGOVORITE
Name

Nije nego

06.11.2017 08:14

Većina iz Federacije BiH mole boga da ova sekta sa svojim vođom ostanu što duže na vlasti jer uviđaju da oni kvalitetno obavljaju posao baš onako kako bi to oni najviše voljeli tj. ekspreno,detaljno,temeljno uništavanje srbskog naroda i RS. Srećno narode!

ODGOVORITE
Name

075

06.11.2017 08:47

@ Nije nego U drugom dijelu BiH(F.BiH) običan narod neme vremena jer živi "od danas za danas" da preživi da se bavi "boljim" dijelom BiH(RS), vjerujte mi na riječ! Da, "politika" Dodika najviše godi njegovom "bratu" Bakiru, koji bi da nema Dodika propao odavno i da, slažem se sa vama, da Dodik uništava RS bolje nego bilo ko!!

Name

Crni

06.11.2017 08:50

Bas tako...

Name

Baja

06.11.2017 10:58

Gotovo je.

Name

Mostarac

06.11.2017 08:17

Federacija na aparatima, a Srpska na papcima!

ODGOVORITE
Name

075

06.11.2017 08:48

@ Mostrac ili BMW kako da vas nazovem, svi smo mi u BiH u ku.cu odavno!!

Name

Boki

06.11.2017 08:39

Ne treba narod biti taoc jednog čovjeka.

ODGOVORITE
Name

ILIJA IZ ZVORNIKA

06.11.2017 08:42

Braco nema odustati samo na eferendum da se omah otcjepumo od turaka i pricjepimo serbiji.

ODGOVORITE
Name

istina

06.11.2017 09:51

Ti si Ilija obicna seljacina ni pisat neznas idi bre malo u skolu, i svraka na grani zna da svaki pokusaj odcepljenja znaci rusenje Dejtona a odma i razlog za novie sukobe ,ako je tebi do ubijanja idi bre pa se sam smakni mnogo je ljudi u proslom ratu izginulo na svim stranama i sad mnogi borci nemaju nikakva prava poneki su u goroj zivotnoj situaci nego sto su bili za vreme rata a sve za to je kriva ova sadasnja vlast koja samo misli na sebe i takve papcine ko sto si ti!!!!!

Name

fe

06.11.2017 11:19

Milutin postao Ilija, haha haha

Name

re

06.11.2017 12:51

Šta je to pricjepljivanje, je li to nešto ko kalemljenje?

Name

BABA11

06.11.2017 08:45

Krimos propali dodik se u*rao u gace jer zna da bi bio odmah smijenjen! SZP ce ga dotuci na izborima! Krimos dodik se nalazi na crnoj americkoj listi sa najgorim svjetskim ološom,šljamom i kriminalcima!!!

ODGOVORITE
Name

Ma

06.11.2017 10:55

Nikad oni njega nece potuci na izborima. To su vece protuve i od njega.

Name

balkanac

06.11.2017 13:02

ja jesmo neki glup narod na ovim prostorima.

Name

Poslusnik

06.11.2017 08:46

Pa dragi moji naivci: i Dodik i Covic i Bakir su izabranici po volji zapada koji imaju zadatak da rade sto rade, tj. da nista ne rade sto bi bilo od koristi za obicni narod. Nenaivci nece povjerovati da zapad ovu malu drzavicu ne moze ustrojiti da bude pravna drzava-da hoce. Isto kao sto bi mogli zaustaviti rat Izraela i Palestine da hoce. Ali nesredjena stanja im donose profit, kao i gore navedenoj trojici u BiH. Zato, njima nie u interesu da se stanje sredi. I dok su oni gore (iznad SVIH) bice nam ovako i jos gore-a njima SUPER. SUPER im je plata za poslusnicki rad u korist Zapada.

ODGOVORITE
Name

istina

06.11.2017 09:55

Bas tako sve dok se narod ne organizuje i sa svojim potpisima ne zatrazi od Visokog predstavnika i EU da se ovi krimosi smjene narodu ce bit ovako ,al sve to neko treba da pokrene ko npr, Nevladine organizacije !!!!

Name

Nije nego

06.11.2017 16:02

Ma sigurno, zapad i MD su ortaci, pa oni su ga i doveli na vlast i održavaju ga cijelo vrijeme na vlasti. To sam pisao nekoliko puta. Srećno narode!

Name

Gas = spas

06.11.2017 10:07

Da je narod pametan kao što nije, sve bi se sredilo za par sati. Treba razoružati obezbjeđenje tkz skupštine i pustiti im gas za uspavljivanje u salu. Poslije ih onako uspavane presvući u piđame i čekati da se probude u kpz Foča. Sve do jednoga, uključujući i lažnu opoziciju!

ODGOVORITE
Name

Nešo

06.11.2017 10:11

Milorad Doddemon je svojim poslušnicima, poltronima i papcima, naredio da to moraju uraditi pod bilo koju cijenu, da nebi završio kao Puđdemon.

ODGOVORITE
Name

kiklop

06.11.2017 10:18

Stavili mu m..a u saraftuk,a on se koprca li koprca.

ODGOVORITE
Name

Zika

06.11.2017 10:40

Cirkus Kolorado se nastavlja... https://www.youtube.com/watch?v=Ky_OUc_oVig

ODGOVORITE
Name

???

06.11.2017 11:25

Pitam se što je opozicija uopšte dolazila,bojkot i tačka.Ovaj vid demokratske borbe ne pije vodu kod ovih manipulanata i lopova.Bolje utrošiti vrijeme na iznalaženje načina za rušenje vlasti nego slušati Cvijanovićku i Dodika.Eto im nek provedu,vidiš da Dodik ne smije,jer nikoga se ne tiče, niti će biti bilo kome išta,samo bi Dodik postao niko i ništa.To što napada druge pa poznata je ona narodna"utopljenik se i za slamku hvata".Rasplet se mora među njima desiti jer definitivno bara postaje mala a puno krokodila,na čelu sa Dodikom!

ODGOVORITE
Name

Pajo

06.11.2017 12:03

Jadni Dodik, sad mora da se bavi politikom da bi zaradio milion KM! Teška jedna sudbina!

ODGOVORITE
Name

Д

06.11.2017 12:15

То је прича за малу дјецу.

ODGOVORITE
Name

ROMANIJA

06.11.2017 12:15

Čuj da mu da milion i napusti će politiku, kakav je to ološ i špekulator da te bog mili sačuva, pa on taj milion ima u džepu ili mu uz taj što ima u džepu treba još jedan da pomogne sinu u izgradnji hotela na jahorini sa Dodikovim dupoliscem Nedeljkom Elekom inače poštenim momkom košto su i sami oni....

ODGOVORITE
Name

Za Sve

06.11.2017 12:24

Centralni Dnevnik od Senada Hadzifejzovica od petka gdje je gost bio Miro Lazovic. Tema cuveni Mile Dodik ili jos konkretnije cuveni sastanak sa drugog sprata hotela Tuzla (kojeg Dodik cesto spominje kao mjestu s kojeg se rusila RS) izmedju dviju tada prijateljskih partija SDP-a i SNSD-a. To je bilo dosta prije nego je visoki predstavnik nametnuo zakone o sudu i tuzilastvu i sve ostale,a tad su Krstan Simic i Dodik sve to sto je poslije usvojeno predlagali na tom sastanku. E poslije dodjose kao Bosanci na vlast a sad se hvali crkvenim ordenom i palamudi kako Bosne nema. Svi znamo da sutra ovdje dodju kinezi i uzmu vlast kakve bi oci Dodik imo. Pametnom dosta

ODGOVORITE
Name

Doboj

06.11.2017 12:38

Zivjeo Dodik nas!!!

ODGOVORITE
Name

Re.Doboj

06.11.2017 13:12

Eve ga Pere ali samo sa kako se vika Doboj .

Name

ČISTAČICA

06.11.2017 12:38

KADA SJEDNICA POČINJE U MALOJ SALI OVI IZ POZICIJE NISU NAVIKLI NA VELIKU SALU PREVIŠE KISIKA IMA ...........NIJE ZDRAVO , A U MALOJ JE I TOPLIJE.

ODGOVORITE
Name

Vidim Bogdanića

06.11.2017 12:48

Gledao sam dugo Dodikove nesuvisle komentare i vrijeđanja a u pozadini se vidi Dragan Bogdanić koji na svaku Dodikovu laž i uvredu reaguje ljigavim hihotanjem.Čovjek i ne zna ništa drugo osim što je nastavio politiku Ranka Škrbiča a vrši i progon ljekara koji javno kritikuju loše stanje u zdravstvu.

ODGOVORITE
Name

Bileca

06.11.2017 12:58

Ovi su za pijace....i to zelene ...ima klip kupusa nema kilo luka. itditd...

ODGOVORITE
Name

lepi

06.11.2017 12:59

Svaka mu je na mjestu samo dalje milorade.

ODGOVORITE
Name

Ronhil i Malboro original a ne svercovana roba

06.11.2017 13:07

https://youtu.be/LWfMwIq_wNU 22.30 otprilike tu pocinje tema Dodik,od zalaganja za BiH bez entiteta do momenta kad je postao veliki Srbin i sve to ostalo.pametnom dosta.

ODGOVORITE
Name

ONAJ KO JE BIRAO BAGRU NA VLAST MOŽE I DA JU SRUŠI, NARAVNO , AKO HOĆE

06.11.2017 13:14

NARODE !!! VRIJEME JE DA SE UZME MOTKE U RUKE !!!

ODGOVORITE
Name

rodrigez

06.11.2017 13:17

Opozicija je potucena do nogu..na izborima vi necete dobiti ni 2%..

ODGOVORITE
Name

re

06.11.2017 14:03

Tako je,referendum u to ime o ukidanju akciza na cigarete posebno Malboro i stare zalihe Ronhilla

Name

ruganje zdravom razumu

06.11.2017 13:31

Ovo je preko svake mjere,em vrijedja ljude em im prijeti em valja takve nonsense d je to u koliziji sa zdravom logikom.Nicim izazvan prica kako je za referendum al da ga opozicija izglasa,zaboravljajuci cinjenicu da je ta odluka vec izglasana ignorisanjem misljenja bilo koga.Ili kao on ce da odustane al na taj nacin da to prolongira.Jos samo da krene u komentarisanje cijena na pijaci i lokalnih traceva da upotpuni vokabular.

ODGOVORITE
Name

re

06.11.2017 13:57

Jasno je rekao sta mu je cilj.On bi podrsku da izglasa nekakvu novu odluku o referendumu,al da je provode poslanici i ministri saveza za promjene u Sarajevu. E ko mu uspije da jednim udarcem ubije dvije muhe,i da odrzi referendum i da sahrani savez za promjene.

Name

Zoran

06.11.2017 13:41

Milorade zvacu te za kuma nema te ljepšeg i boljeg dabogda još sto godina zivio.

ODGOVORITE
Name

legija

07.11.2017 18:37

Avetinjo

Name

Vlah BiH

06.11.2017 13:45

Iduci referendum o seksu ko koga stigne.

ODGOVORITE
Name

Vlah BiH

06.11.2017 13:46

Iduci referendum o seksu ko koga stigne.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

06.11.2017 13:48

Najdraže mi je čuti kad Srbin iz RS krene pričati ekavicom na silu (kao Dodik), pa onda u sred rečenice nastavi ijekavicu, pa se sjeti da mora ekavicu.. pa opet prebaci na ekavicu... hahahaha Dodiče Dodiče...

ODGOVORITE
Name

re

06.11.2017 14:02

Covjek se uci dok je ziv,dobro je da ne dodje ko drugi na vlast jer kako bi prico npr kineski (tamo nema ijekavice al ima stotine dijalekata)

Name

Sa strane

06.11.2017 14:17

A što tebi smeta ekavica? Srpski književni jezik ima dva izgovora. Oba su ravnopravna. Slažem se da mešanje ta dva izgovora u rečenici nije ok, no meni liči da tebi smeta ekavica generalno.

Name

Re Sa Strane

06.11.2017 17:13

Mislim da si pogresnom covijeku uputio pitanje.To bi pitanje trebao postaviti Rudonjinom jaranu Covicu.Koliko se ja sjecam Srbi u kantonima sa hrvatskom vecinom nemaju ni konstitutivnost a kamo li jezik.

Name

milionce

06.11.2017 13:54

Bolje da su mu dali taj milioncic to bi bila usteda ovako je pokrao milijardu.

ODGOVORITE
Name

Palije u ruke

06.11.2017 13:57

Nema druge,palije u ruke pa razjebati to sve.Zar smo za ovo ostavili zdravlje po rovovima,izgubili prijatelje,bracu,rodbinu.Da oni sad naglabaju ko je više ukrao.Krali su i ovi što su sad u opoziciji,a trenutna vlast je desetkovala RS.Treba izaci i sve to razjebati,dosta je više !

ODGOVORITE
Name

Nikola neznanovic.

06.11.2017 13:59

Lopov podrzo lopova ista kasa.Zeljku u zatvor prvu pa oda baju na goli otok oboje nema vise dostaje.Narod jadni bjezi iz svoje kuce ko ija i svi moji trbuhom za kruhom Fala Klitonu on nije biro koje god doso nije gledo na nacije narod ostaje.Snalazise jebes drzave bez zakona u kojima lopovi vladaju.Samose bore za vcotelju.Dodik i Zeljka imaju policiju sud tajkune policiju specijalnu svoju sipa radi za nji.

ODGOVORITE
Name

katastrofa

06.11.2017 14:12

Kad nekog ovako zovnete u goste evo npr na slavu velikog Baju iz komsiuluka, a on posto je malo popio pocinje da vrijedja sve goste a posebno domacine. Mislim da je ovo katastrofa,covjek ne razumije podjelu vlasti,drzi ove svoje na uzici i uz pomoc papaka vlada,i umjesto da status gosta iskoristi da saslusa drugacija misljenja on nagovara savez za promjene da oni preuzmu referendum pa da onda Kormakova njima plijeni imovinu po svijetu i ganja ih po misijim rupama.Mozete tek misliti sta bi im tada uradio javni servis.Ali ovdje opozicija malo grijesi,trebali su da sute da ga puste da budalasa neko vrijeme pa ako muniko nista ne odgovori onda bi vidio da dzaba se blamira sa ovim glupostim i nagovrnjima

ODGOVORITE
Name

Presednik

06.11.2017 14:15

Dodika za presednika Bosne niko mu ne moze odgovoriti nista u parlamentu rs naj jaci politicar u BiH.

ODGOVORITE
Name

Xy

06.11.2017 17:38

Ti si budala ili psihički poremećen ako tako misliš. Pitam se jel sjediš na ušima slušaš li ti predsjednika tkz šta priča i to je za tebe normalno i pametno. Potraži glavu.

Name

Don Kihot

06.11.2017 14:22

Sve ih ima u šaci..kako su naivni, namazan je svim mastima, a pravne stezaljke,dokaze je Mitrović vješto zamotao i dokaza nema....ko vas jebe narodni poslanici, narode puši i dalje.

ODGOVORITE
Name

Re Don Kihot

06.11.2017 15:35

Neka ih ima u šaci on se po Ustavu ne može kandidovati i tačka. Znači ne može biti predsjednik Republike. Narod se treba organizovati i bilo koga ko nije iz SNSD-a glasati pa neka je i crni ciganin. Onda će se lako skupštinska večina formirati. Samo naprijed. Ima u opoziciji još neucjenjenih i poštenih ljudi.

Name

re

06.11.2017 16:19

Biće sekretar predsjednika Siniša Karan , novi predsjednik...čovjek se ufuro,barata zakonom,zanosi na krivini i sve zna, a najbolje sluša kao bivši policajac....

Name

Re Re Don Kihot

06.11.2017 16:30

Ima se pravo kandidovat za predsjednistvo bih a kako stvari stoje na izborima ce pomest opoziciju

Name

Kao u pjesmi

06.11.2017 17:16

Referenduma biti neće jer tako želi ona (Amerika i ambasadorka), ne šaljite MU cvijeće i neka šute zvona..

ODGOVORITE
Name

Fikret

06.11.2017 17:27

KAKO SE VIDJELO DODIK POZIVA OPOZICIJI DA PONUDE ONI RJESENJE I U NORMALNOJ ZEMLJI OPOZICIJA PONUDI RJESENJE ONI SAMO OPTIZUJU DODIKA NIKAKVO RJESENJE NE NUDE REFERNDUM SE MORA PONISTIT NEKO DODIKU MOCAN NAREDIO I OPOZICJA TO ZNA I SAD DODIKA ZOVU KOKAVICA ALI I ONI SU PODRZALI REFERENDUM I TREBAJU SE SKUPA VADIT IZ REFERENDUMA SA DODIKOM JEL SU SKUPA USLI U TO KRENILI SU SKUPA U REFERENDUM SKUPA TREBAJU I ODUSTATI I JEDNAKO PODNJET ODGOVORNOST PRED NARODOM

ODGOVORITE
Name

Memaga

07.11.2017 17:00

Kako to da opozicija nije ponudila rješenja..??!! Pa zar se nije zalagala da se realizuje odluka Skupštine, da Dodik Milorade održi referendum kako je već obećao, da se hrabro stavi na čelo poduhvata, da i posljedice primi na sebe. Jer, sve je to njegovo, referendum je njegov, kao i sve ostalo što je. A on se popišmanio, ustuknuo pred onom sa kojom se odbio rukovati. Bruka....

Name

Đorđe

06.11.2017 23:26

Milorade Dodiče, za referendum su pored "Lažne ljubavi prema Republici Srpskoj", a koju ti kao potenciraš i varaš zaglupljene birače. Potrebna su i MUDA. Ajd što si dezerter, ali Muda su ti u miru kao u miša. Ti si "mali miš", budući stanovnik u Foče i ti i bratija, mada bolje u Zenici, a u Foči Bakir i bratija. Oslobodićemo se mi ove "Demokratije". Dolje diktator...

ODGOVORITE
Name

Hakija

07.11.2017 07:41

jel se krije u gepeku - opozicijskom...

Name

Penolog

07.11.2017 08:36

Ipak bolje Zenica. Velike lopine sleduju i velike kaznionice. Veće kaznionice u BH-a nema, a ni veće lopine od njega.

Name

Istina

08.11.2017 13:44

Narode imaš upravo onakvu vlast kakvu si i zaslužio.

ODGOVORITE