Да ли је БиХ дигла руке од привреде?!

Негативан одговор на иницијативу Института за развој младих КУЛТ коју је подржало више од 30. 000 привредника из БиХ стигао је само мјесец дана након што је предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић јавним саопштењем исту подржао.

Босна и Херцеговина 01.11.2017 | 09:15
Да ли је БиХ дигла руке од привреде?!
У иницијативи се тражи да се рок за плаћање ПДВ-а помјери са десетог на задњи дан у мјесецу, те да се смањи дневна затезна каматна стопа за кашњење у плаћању ПДВ-а,

У одговору на посланичка питања парламентарца Саше Магазиновића, између осталог, стоји да оваква иницијатива није прихватљива из неколико разлога као што су нужност промјена законских и подзаконских аката, промјена пословних процеса у администрацији, угрожено измирење обавеза УИО према пореским обвезницима у виду поврата средстава, угрожено финансирање међународних обавеза тј. сервисирање иностраног дуга, трошкови увођења оваквог система наплате ПДВ-а...

"Нисмо сигурни колико је оваква одлука Савјета министара БиХ исхитрена, а колико је било исхитрено јавно саопштење предсједавајућег, с обзиром да је ријеч о два потпуно контрадикторна става", наведено је у одговору.

Из тог разлога, Институт за развој младих КУЛТ инсистира на разумијевању потреба и проблема привредника, али и утемељености ставова институција и представника власти на стручним анализама, доказима, аргументима и чињеницама, наведено је у саопштењу.

"Очекујемо да се овом питању сви укључени темељитије посвете, те да овако важно питање буде предмет јавне дискусије и да сви који одлучују заједнички пронађу обострано прихватљиво рјешење", наведено је у саопштењу Института за развој младих КУЛТ.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

част изузецима

01.11.2017 08:55

Часни изузетак су постојеће трговине и постојећи трговачки ланци. Продавачице ипак имају посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

01.11.2017 09:03

Ове фукаре на власти (свим нивоима) свих народа, народности, религија и идеологија народ треба да казни на изборима. Ал дал ће икад доћ народу из дупета у главу, е то је неизвјесно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

01.11.2017 15:13

@ Крле Али ко је алтернатива, нпр. ја гласао за Суљагића(ДФ) за Предсједништво БиХ дан након избора чујем тукао све своје жене, гласао за Мешалића(ДФ) за Ф.БиХ и чујем да је за 15 минута добио у Брчком диплому и да је ФРИЗЕРКУ супругу убацио у медицински кадар у Дому здравља Тузла, гласам за Имамовића(СДП) за Град Тузла јер од десет лоших морам најмање лош избор за породицу и себе направити!! А о "нацистима" из: СДА, СНСД, ХДЗ и СББ нећу да причам!

Name

Бајо

01.11.2017 09:11

Наравно да јесте кад је сељак напустио села и отисао За градове. Ресење Је одузети земљу И поделити заинтересованим који зеле бавити се пољопривредом и стоцарством али прво не дозволити сељаку политиком се бавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милле

01.11.2017 12:51

Управо тако

Name

ре

01.11.2017 14:59

Браво!!! Дали је Српски Озрен интегрисан у Сумско газдинство Федерације тј СумФ БХ???? Као сто су настале Суме РС,отимањем од домацина!! Ко сад има користи??? Стварно имате визију за отимање земљиста.....!!!!

Name

хулигани

01.11.2017 16:12

Лијепо је и здраво бити сељак, пољопривредник, сточар, фармер, дрвосјеча, ловац, риболовац, све на чистом ваздуху, да их не пометају којекакви хохштаплери из министарстава пољопривреде и здравства; грунтовне, катастарске и остале земљишне администрације; разних страних обавјештајних служби па све до ситних лопова као што је скоро опљачкано из куће једног мјештанина Доњег Жабара 1500 КМ што је вриједни домаћин продао своју краву.