Јачање политичке улоге жена у БиХ

Другог дана радионице Академије за политичко оснаживање жена у граду Бијељина предсједавајући Одбора директора Транспаренцy интернатионал БиХ Срђан Благовчанин одржао је предавање на тему улога транспарентности и одговорности у савременој политици.

Република Српска 27.10.2017 | 18:53
Јачање политичке улоге жена у БиХ
Жене које се баве политиком или које планирају бити политички активне морају имати одређена знања на који начин да искористе своје вјештине.

Данашње предавање помогло им је да се упознају са улогом транспарентности и одговорности у савременој политици.

“Политичка академија за оснаживање жена која се одржава у Бијељини јуче и данас, има за фокус или циљ пружање одговарајућих знања женама које су активне или које намјеравају бити активне у политици.

Основна идеја је да им се понуде алати и да се упознају са праксама на који начин је могуће укључивање у политички и друштвени живот", истакао је предсједавајући Одбора директора ИТ БиХ Срђан Благовчанин.

Спремност жена за укључивање у политички и друштвени живот постоји, међутим оно што је важно и на чему Транспаренцy интернатионал БиХ ради је давање инструкција како да се ухвате у коштац са тешком борбом за равноправност жена.

Свака од полазница ће понијети знање које ће искористити у будућности што је важно за пројекат који ће се даље наставити у још двије општине, Зеници и Бихаћу.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар