Jačanje političke uloge žena u BiH

Drugog dana radionice Akademije za političko osnaživanje žena u gradu Bijeljina predsjedavajući Odbora direktora Transparency international BiH Srđan Blagovčanin održao je predavanje na temu uloga transparentnosti i odgovornosti u savremenoj politici.

Republika Srpska 27.10.2017 | 18:53
Jačanje političke uloge žena u BiH
Žene koje se bave politikom ili koje planiraju biti politički aktivne moraju imati određena znanja na koji način da iskoriste svoje vještine.

Današnje predavanje pomoglo im je da se upoznaju sa ulogom transparentnosti i odgovornosti u savremenoj politici.

“Politička akademija za osnaživanje žena koja se održava u Bijeljini juče i danas, ima za fokus ili cilj pružanje odgovarajućih znanja ženama koje su aktivne ili koje namjeravaju biti aktivne u politici.

Osnovna ideja je da im se ponude alati i da se upoznaju sa praksama na koji način je moguće uključivanje u politički i društveni život", istakao je predsjedavajući Odbora direktora IT BiH Srđan Blagovčanin.

Spremnost žena za uključivanje u politički i društveni život postoji, međutim ono što je važno i na čemu Transparency international BiH radi je davanje instrukcija kako da se uhvate u koštac sa teškom borbom za ravnopravnost žena.

Svaka od polaznica će ponijeti znanje koje će iskoristiti u budućnosti što je važno za projekat koji će se dalje nastaviti u još dvije opštine, Zenici i Bihaću.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar