Шуман: Ово је рецепт за успјех...

"Прво полувријеме играли смо фантастичну одбрану, а и поред тога је било много добрих ствари. У наставку је, пак, било много оних које морамо поправити", рекао селектор рукометних "змајева" Билал Шуман.

Остали спортови 26.10.2017 | 20:15
Шуман: Ово је рецепт за успјех...
Билал Шуман, селектор рукометне репрезентације БиХ, након тријумфа (31:24) на отварању квалификација за Свјетско првенство 2019. године против Естоније истакао је да га радује одбрана коју су његови изабраници одиграли у првом полувремену. Исто тако додао је да је у другом дијелу утакмице било много ствари које треба поправити у будућности.

"Драго ми је што смо два бода задржали кући. Прво полувријеме играли смо фантастичну одбрану, а и поред тога је било много добрих ствари. У наставку је, пак, било много оних које морамо поправити. Чим изађемо из наше базе, а то је чврста одбрана, долазимо у проблеме. То се показало у другом полувремену. Мислим да је побједа могла бити убједљивија. Лако смо Естонији дозволили да приђе на четири гола, али на крају је најважније да смо освојили два бода", рекао је селектор БиХ, а потом се окренуо ономе што његов тим очекује за три дана у Талину:

"Чека нас друго полувријеме у Естонији, које ће бити много теже него данас. Естонци су показали да имају пар фантастичних индивидуалаца. Неће бити лако, али окрећемо се према себи, а не према њима. Концентрисаћемо се на оно што морамо одиграти, јер је сваки детаљ јако важан, ако желимо да достигнемо тај ниво који се игра на великим такмичењима. "

Марко Панић је са седам голова уз Владимира Врањеша вукао бх. рукометаше у нападу. Након тријумфа над Естонијом није крио задовољство.

"Мислим да смо оправдали улогу фаворита. Играли смо одбрану на јако високом нивоу, а тако требамо и наставити. У претходним мечевима нам је недостајало лаких голова, а вечерас смо их постигли шест или седам. Опет имамо ту кризу од десетак минута и на томе морамо радити како би исправили. То нам се десило и у Аустрији, што су они знали искористити. Против Естоније смо оставили јако добар утисак, надам се да ћемо тако одиграти и у гостима. Захвалио бих се публици на одличној подршци", нагласио је Панић.

Десно крило, Срђан Предраговић још једном је потврдио да је доласком у репрезентацију БиХ донио одређени квалитет и појачао квалитет.

"Почели смо јако добром одбраном, што нам је био циљ, да из ње вучемо контру и полуконтру. То нам је успијевало у првих двадесетак минута. Публика нас је носила у наставку утакмице и заслужено смо славили. У Естонију идемо да оправдамо улогу фаворита. Ако овако наставимо и смањимо грешке, увјерен сам да ћемо побиједити", оптимистичан је деснокрилни рукометаш бх. тима, Предраговић.

Селектор гостујуће репрезентације, Реин Суви, открио је да његови изабраници нису на терену реализовали оно што су се договорили.

"Честитам домаћем тиму који је одиграо веома добру утакмицу. Очекивали смо добру сарадњу пивота и бековске линије, нисмо данас успјели зауставити тај сегмент противничке игре. Усто, примили смо превише лаких голова, тако да је резултат реалан. За три дана припремићемо се боље да зауставимо њихову игру на линију и наравно очекујем много бољу нашу игру", истакао је Нелке.

Утакмица другог кола групе "6" квалификација за СП у Њемачкој и Данској играће се 28. октобра у Талину. Бх. рукометаши сутра ће отпутовати за Естонију.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мисо

26.10.2017 18:41

Браво момци само напред.Гледао сам утакмицу синоц оно другарство и заједниство рукометаса и подрска публике циста десетка.Паниц Врањес Малиновиц Бањалуцани доказ да је Бања Лука расадник моцних играца.Дуго су заједно у репрезентацији време за један велики успех.Идуца утакмица право у Скендерију зелим слике са овим предивним момцима и спортисима људинама .Сретно Змајеви.

ОДГОВОРИТЕ