Šuman: Ovo je recept za uspjeh...

"Prvo poluvrijeme igrali smo fantastičnu odbranu, a i pored toga je bilo mnogo dobrih stvari. U nastavku je, pak, bilo mnogo onih koje moramo popraviti", rekao selektor rukometnih "zmajeva" Bilal Šuman.

Ostali sportovi 26.10.2017 | 20:15
Šuman: Ovo je recept za uspjeh...
Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH, nakon trijumfa (31:24) na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Estonije istakao je da ga raduje odbrana koju su njegovi izabranici odigrali u prvom poluvremenu. Isto tako dodao je da je u drugom dijelu utakmice bilo mnogo stvari koje treba popraviti u budućnosti.

"Drago mi je što smo dva boda zadržali kući. Prvo poluvrijeme igrali smo fantastičnu odbranu, a i pored toga je bilo mnogo dobrih stvari. U nastavku je, pak, bilo mnogo onih koje moramo popraviti. Čim izađemo iz naše baze, a to je čvrsta odbrana, dolazimo u probleme. To se pokazalo u drugom poluvremenu. Mislim da je pobjeda mogla biti ubjedljivija. Lako smo Estoniji dozvolili da priđe na četiri gola, ali na kraju je najvažnije da smo osvojili dva boda", rekao je selektor BiH, a potom se okrenuo onome što njegov tim očekuje za tri dana u Talinu:

"Čeka nas drugo poluvrijeme u Estoniji, koje će biti mnogo teže nego danas. Estonci su pokazali da imaju par fantastičnih individualaca. Neće biti lako, ali okrećemo se prema sebi, a ne prema njima. Koncentrisaćemo se na ono što moramo odigrati, jer je svaki detalj jako važan, ako želimo da dostignemo taj nivo koji se igra na velikim takmičenjima. "

Marko Panić je sa sedam golova uz Vladimira Vranješa vukao bh. rukometaše u napadu. Nakon trijumfa nad Estonijom nije krio zadovoljstvo.

"Mislim da smo opravdali ulogu favorita. Igrali smo odbranu na jako visokom nivou, a tako trebamo i nastaviti. U prethodnim mečevima nam je nedostajalo lakih golova, a večeras smo ih postigli šest ili sedam. Opet imamo tu krizu od desetak minuta i na tome moramo raditi kako bi ispravili. To nam se desilo i u Austriji, što su oni znali iskoristiti. Protiv Estonije smo ostavili jako dobar utisak, nadam se da ćemo tako odigrati i u gostima. Zahvalio bih se publici na odličnoj podršci", naglasio je Panić.

Desno krilo, Srđan Predragović još jednom je potvrdio da je dolaskom u reprezentaciju BiH donio određeni kvalitet i pojačao kvalitet.

"Počeli smo jako dobrom odbranom, što nam je bio cilj, da iz nje vučemo kontru i polukontru. To nam je uspijevalo u prvih dvadesetak minuta. Publika nas je nosila u nastavku utakmice i zasluženo smo slavili. U Estoniju idemo da opravdamo ulogu favorita. Ako ovako nastavimo i smanjimo greške, uvjeren sam da ćemo pobijediti", optimističan je desnokrilni rukometaš bh. tima, Predragović.

Selektor gostujuće reprezentacije, Rein Suvi, otkrio je da njegovi izabranici nisu na terenu realizovali ono što su se dogovorili.

"Čestitam domaćem timu koji je odigrao veoma dobru utakmicu. Očekivali smo dobru saradnju pivota i bekovske linije, nismo danas uspjeli zaustaviti taj segment protivničke igre. Usto, primili smo previše lakih golova, tako da je rezultat realan. Za tri dana pripremićemo se bolje da zaustavimo njihovu igru na liniju i naravno očekujem mnogo bolju našu igru", istakao je Nelke.

Utakmica drugog kola grupe "6" kvalifikacija za SP u Njemačkoj i Danskoj igraće se 28. oktobra u Talinu. Bh. rukometaši sutra će otputovati za Estoniju.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miso

26.10.2017 18:41

Bravo momci samo napred.Gledao sam utakmicu sinoc ono drugarstvo i zajednistvo rukometasa i podrska publike cista desetka.Panic Vranjes Malinovic Banjalucani dokaz da je Banja Luka rasadnik mocnih igraca.Dugo su zajedno u reprezentaciji vreme za jedan veliki uspeh.Iduca utakmica pravo u Skenderiju zelim slike sa ovim predivnim momcima i sportisima ljudinama .Sretno Zmajevi.

ODGOVORITE