Усвојен план обнове Шећеране

Скупштина Одбора повјерилаца Фабрике шећера у Бијељини донијела је одлуку да се приступи изради плана реорганизације овог предузећа и да се не иде у продају. Стечајни управник Лазо Ђурђевић, који се не слаже са оваквом одлуком, поднио је оставку.

Република Српска 25.10.2017 | 20:15
Усвојен план обнове Шећеране
Став већине повјерилаца је да бијељинска “Шећерана” има перспективу и не треба да буде продата у старо гвожђе.

"План реогранизације представља наставак правног живота Фабрике шећера, покушај да повјериоци преузму одређена овлашћења, формирају органе управљања и да у даљем поступку пронађу стратешког партнера за докапитализацију Фабрике шећера", рекао је Фаик Мухић, пуномоћник повјерилаца Фабрике шећера у Бијељини.

Стечајни управник Лазо Ђурђевић, који се залаже за продају фабрике, тврди да план повјерилаца нема упориште у закону.

Повјериоци и бивши радници, измучени неуспјелим лицитацијама, нагомиланим дуговима, подијељеног су мишљења.

"Оно што се нуди реорганизацијом, ми не знамо гдје смо. Ја као радник Фабрике шећера мислим да је боље не наплатити дуг, него постати још више задужен", сматра Драго Василић, бивши радник Фабрике шећера у Бијељини.

Тешо Цвјетиновић, бивши радник бијељинске “Шећеране”, подржава план реорганизације јер, како каже, сваки дужи стечај доводи до пропасти фабрике, а потражиоци никада не дођу до свог новца.

Биће настављени контакти са потенцијалним стратешким партнерима. Оцијењено је да досадашње понуде нису биле озбиљне.

Стечајни поступак “Шећеране” у протекле двије године коштао је пола милиона марака, а сваки нови мјесец прогута још додатних 25.000 марака. Ипак, поступајући судија Божана Гужвић указује да не треба срљати са новим потезима, јер претходни излазак из стечаја и реорганизација завршени су епилогом са кривичним пресудама.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

АТР

25.10.2017 17:54

ЈБГ ...Не мозе Лазо Дјурдјевиц висе да узима у дзеп па подноси оставку.Тако је Урадио И поднио оставку у Алумини.Али Прво треба Полиција да предледа рад у стецају И како је Лазо потросио пола миллионс км.Пола је себи узео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сецерас

25.10.2017 18:11

Пусти те је да умре то је нај лаксе,до сада би је спасио ја овако неписмен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецо

25.10.2017 18:24

Како вас није висе срамота мислим на Меху, Радета и Фаика да манипулисете радницима тако дрско и безобразно.

Name

пропаст

25.10.2017 18:20

Покретањем фабрике обавезе не нестају само се преносе на дионичаре што би у пракси значило да би од потраживања ви били дужни да измирујете обавезе.Нико нормалан не би покренуо фабрику него требају дионичари и потражиоци да траже продају фабрике њима за измирење дуга са отписом дуга владе и пореске управе све друго законски није могуће јер би од потражиоца људи постали дужници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ПРОПАСТ

25.10.2017 19:01

Ето то све знас стета сто ниси стецајни управник или стецајни судија да едукујес повјериоце

Name

Јово

25.10.2017 19:15

Ово сто си написао ниси могао боље објаснити па ако цитају они радници нек добро размисле ста им је цинити и да ли требају и даље да вјерују Радету , Мехи и Фаику који с њима манипулису ради своје лицне користи. Јос це морати дизати кредите у банкама да врате дугове Сецеране, простим ријецима рецено то је претварање потразивања у акције, па изволите напријед радници сто сте тразили то сте и добили.

Name

Фино

25.10.2017 23:33

Смеђи шећер који купујем у Лидл је 2 марке пола килограма. За кафу, чај ит'д. Кажем продавачици да не могу други шећер. Каже и она се'навукла'. Морате ви тражити партнере и не чекати да ли ће вам се неко јавити. Направи се листа интересантних и шаље им се понуда, закаже састанак. На састанак се иде пристојн обучен, скроман и тријезан. Зачас би ви и 3 смјене радили да сам ја ту. Сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецо

26.10.2017 10:26

Ма какав смедји сецер то неце никад радити нити се планира, само се размисља како се доцепати дрзавне имовине и све распродати а паре у дyеп. А друго медју њима и ја просјек година радника јен око 60 година па с ким као мисле радити са старим и немоцним радницима који висе не трбају ни својим породицама а камоли фабрици. Све је ово циста небулоза и глупост која назалост пролази.