Званично доказано: Најбољи начин да престанете да пушите

Резултати студије која је спроведена на Оксфорду показују да је нагло остављање цигарета стварно најбољи начин да заиста и престанете да пушите.

Здравље 17.10.2017 | 11:33
Званично доказано: Најбољи начин да престанете да пушите
Током истраживања, научници су дошли до сазнања да пушачи који пресеку с пушењем имају чак 25 одсто веће шансе да после четири недеље и даље не пуше, али и 42 одсто више шанси да не пуше ни кроз наредних шесет месеци. То, нажалост, не важи за оне који су постепено престајали да пуше пре него што су коначно и пресекли.

Наиме, објашњење се крије у томе што су особе које су смањивале број попушених цигарета теже ослучиле да дефинитивно пресеку, а та пракса уједно и појачава потребу за цигаретама. Ипак, ако пак преломите да пушите онда се одмах мирите са тим да цигарете неће бити део вашег живота у наредном периоду. Такође, ментално ће вам бити лакше и ваше тело неће тражити никотин.

Годину након што престанете да пушите ризик од кардиоваскуларних болести се смањује за 50 одсто, а десет година након што престанете да пушите и ризик од упале плућа.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Од "смањивања" нема вајде

17.10.2017 13:59

Потпуно тачно. Најбољи начин да престанете да пушите је да се од ОВОГ тренутка понашате као да у животу никад нисте запалили цигарету и да рашчитите са собом да је до краја живота више НИКАД нећете ни запалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еx пушач

18.10.2017 10:32

Па не може то баш тако једноставно, духан је легална дрога, чиста дрога, овисност о никотину је прилично јака. Ја нисам био неки страствени пушач, али било је тешко престати. У сваком случају јака воља и чврста одлука. "Мекушци" неће успјети, они увијек имају изговор, не могу, несвијести ми се, повраћа ми се, добијам на килажи, све су то само најобичнији изговори. Да би се бациле цигаре мора се "борити" са овисношћу, неки људи то релативно лако преброде док неки имају дуге кризе. Да је човјек престао пушити може се констатовати након годину дана а дефинитивно након пар година када потпуно заборавите на ту лошу навику. Послије неколико година човјек спозна какву је глупост радио, пушити цигаре стварно нема никакву сврху, оно баш тотално без везе, то је чисто тровање које пуно кошта. Они који имају намјеру престати, чим прије то боље, упорност, истрајност и "борба", исплатит ће се итекако, сретно.

Name

@еx пушач

20.10.2017 09:08

Потпуно тачно. Најбољи начин да престанете да пушите је да се од ОВОГ тренутка понашате као да у животу никад нисте запалили цигарету и да рашчитите са собом да је до краја живота више НИКАД нећете ни запалити.

Name

патковаца

23.10.2017 05:37

То је луксузцисти, а вам се кика како нема пара, лазови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуван или Духан

23.10.2017 19:50

Нај бољи нацин да престанете пусити је да престанете пусити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карактер

27.10.2017 09:20

Пушење је прво навика затим зависност,а почетак је била радозналост,битност и непријатност у виду вртоглавице па чак и повраћања,зар није тако? Према томе престанак је ствар индивидуалне одлуке и снаге карактера.Ако не можете да донесете одлуку или донесете па погазите,запитајте се какав сте карактер,јер од прилике људи вас тако виде,најбољи тест за карактер личности и како вас окрузење види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да одједном пресеци

30.10.2017 09:30

Као са лосим браком или лосом везом. Не треба се одвикавати (пусити) постепено,него кад цовек попуси одмах пресеци...

ОДГОВОРИТЕ