Аппле прави нову оловку за прецизно куцање и цртање на екрану

Компанија Аппле планира до 2019. године да избаци на тржиште нову оловку Аппле Пенцил која ће корисницима иПхонеа и иПада омогућити потпуно нову прецизност у куцању, скицирању или цртању на екрану.

Информационе технологије 17.10.2017 | 11:24
Аппле прави нову оловку за прецизно куцање и цртање на екрану
Нова Апплеова оловка моћи ће се да се користи за разне графичке послове, дизајнирање, анимације те свакодневно претраживање интернета, слање порука и слично. Бројни графички дизајнери и архитекте који су годинама верни Апплеовим производима посебно ће бити задовољни новом оловком уз коју ће поједине послове моћи брзо да решавају и на својим мобилним телефонима.

Као и претходни модели Аппле оловки, и нова ће се брзо пунити уз УСБ кабл. На пример, уз пуњење од 15 секунди, оловка ће моћи да ради 30 минута. Корисници ће моћи да мењају врх оловке када се истроши, а у сваком паковању ће добити по један заменски.

Оснивач Апплеа Стив Џобс био је против кориштења екрана осетљивих на додир, али како се времена мењају и тржиште јача и иПхоне телефони су добили велике стаклене екране, а ускоро и оловку. Апплеов највећи конкурент Самсунг већ у својој понуди има одличан телефон с оловком.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар