Саво Милошевић: Кокеза је највише заслужан за...

Бивши голгетер селекција СР Југославије и Србије и Црне Горе Саво Милошевић, био је учесник планетарних шампионата 1998. у Француској и 2006. у Немачкој.

Фудбал 16.10.2017 | 11:00
Саво Милошевић: Кокеза је највише заслужан за...
Повратак његових наследника на највеће фудбалско такмичење, логично, обрадовао је последњих година потпредседника ФСС.

“Пласманом на СП испунили смо главни и основни циљ. Предуго смо чекали и најбитније је да смо успели. Никад није лако отићи на велико такмичење. Обезбеђено учешће на Мондијалу много ће да значи за српски фудбал. Честитам пре свега играчима и стручном штабу, директору Горану Буњевчевићу, председнику Славиши Кокези, генералном секретару Јовану Шурбатовићу. Челни људи фудбалске организације имају посебне заслуге јер су стали иза играча, пружили им максималне услове, направили везу са државним институцијама, ослободили екипу и директора медијског притиска“, рекао је Саво Милошевић за „Спортски Журнал“. 

Милошевић није хтео да коментарише игру наше екипе, али истиче да је најбитније да се Србија пласирала на Мундијал. 

„Нисам коментарисао игру ни током борби за СП, нећи ни данас кад је све завршено. Најбитније је било да се пласирамо на Мондијал. Због тога морамо да будемо захвални селектору и играчима, а за стручна питања су задужени селектор и директор. Сви смо свесни да нисмо најбоље одиграли последње две утакмице. Муслин и Буњевчевић период пред нама требало би да што боље искористе да побољшају игру.

Много је било скептичних пре почетка циклуса. На почетку је деловало тешко замисливо да ће последњи меч са Грузијом гледати 45.000 људи... 

„Резултати увек креирају атмосферу. Без успеха тешко је рачунати на било шта, па и на пуне трибине. Публика се привлачи играма на терену. Екипа је била успешна против Аустрије у Београду кад се доста тога ломило, у дуелу са Грузијом у Тбилисију и на Маракани. Испоставило се да су мечеви са Грузинима одлучили јер смо једина репрезентација која је некадашњу совјетску републику победили два пута. 

Бивши фудбалер сматра да је Кокеза највише заслужан што није било проблема с навијачима. 

„Нисмо имали проблема са навијачима. Председник Славиша Кокеза је заслужан што је екипа имала мир, што је тим имао све услове да се пласира на велико такмичење“, рекао је Милошевић и додао: 

„Требало би да предузмемо све да нам се неке ствари не понављају. Поуке са претходних такмичења морамо да извучемо јер је завршни турнир нешто сасвим друго у односу на квалификације. Свиђа ми се да нема еуфорије. Она није присутна ни у јавности, ни међу навијачима, нас који радимо у ФСС. Успех јесте велики, али смо јако реални и опрезни, што је неопходно како би екипа пружила максимум“.

О Пријовићу:

"Освежио је екипу и доста помогао у кључним ситуацијама. Срећа је што смо могли да рачунамо на њега, јер не можемо да покупимо све играче нашег порекла у Европи", рекао је Милошевић о Србину из Швајцарске Александру Пријовићу, који је право наступа за "орлове" стекао у марту ове године.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

16.10.2017 09:49

Добар играч,али након завршетка каријере све је упрскао и утопио се у сивило. прво је критиковао / са правом / бившег предсједника ФСС Караџића,па је онда од њега прихватио фотељу и ућутао се. Сада хвали овог Кокезу који није ништа бољи од Караџића. Чува опет своју позицију. Жалосно. Вјеровао сам да ће рашчисити неке ствари у српском фудбалу,али авај...

ОДГОВОРИТЕ