Навијачи траже три и по милиона карата за Мундијал!

Закључно са четвртком, требовано је близу 3,5 милиона улазница за утакмице Светског првенства које се наредне године игра у Русији.

Фудбал 16.10.2017 | 09:00
Навијачи траже три и по милиона карата за Мундијал!
Само још девет упражњених места је остало за репрезентације широм света. Неке учествују у баражима, неке се ближе крају квалификација, а за њихове утакмице има великог интересовања.

Према информацијама које је обелоданила ФИФА, од 14. септембра до 12. октобра тражено је укупно 3.496.204 улазница.

Од тог броја, највише су тражили Руси, а око 30 одсто су тражили навијачи из остатка света. Немци, Бразилци, Аргентинци, Мексиканци, Колумбијци, Египћани, Кинези и Пољаци су још међу десет нација које су требовале највише карата.

Занимљиво је да су међу тих десет и Американци који су у међувремену поразом од Тринидада и Тобага испали из квалификација за Мундијал.

Тамо где је тражено више карата него што има места, добитници се извлаче на срећу, а потраживање карата се наставља 16. новембра када ће карте моћи да се купују у реалном времену путем интернета.

Примера ради, за уводни меч Мундијала тражено је 150.000 улазница, а за финале чак 300.000. Мундијал се игра од 14. јуна до 15. јула наредне године.

Жреб првог децембра као сигурни учесници Светског првенства за сада чекају Русија, Србија, Бразил, Мексико, Панама, Немачка, Белгија, Иран, Саудијска Арабија, Шпанија, Енглеска, Нигерија, Јужна Кореја, Француска, Исланд, Уругвај, Колумбија, Аргентина, Костарика, Португал, Пољска и Јапан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар