"Дјецо, учите језике и бјежите"

Учите стране језике и бјежите главом без обзира, то бих могла поручити дјеци, изјавила је данас актуелна правобранитељка за дјецу Ивана Милас Кларић на саборском Одбору за породицу, младе и спорт који је гласовима опозиције Хрватском сабору предложио да прихвати њен Извештај о раду за прошлу годину.

Регион 29.09.2017 | 17:49
"Дјецо, учите језике и бјежите"
Милас Кларић, која је на одласку, није се јавила на конкурс за избор правобранитеља расписан на основу новог закона, а прозвала је саборску већину да је на владин предлог (новим законом) уништила независну институцију правобранитеља, преноси портал Индеx.хр.

Правобранитељ за децу у Хрватској више није независно тијело, рекла је с пуно горчине правобранитељка и поручила да не завиди ономе ко ће је наслиједити.

Она је додала и да у омбдусманским круговима вреди правило - кад те власт смени, значи да добро радиш.

О садржају самог Извештаја није пуно говорила, навела је да су га заступници добили пре шест месеци па су имали времена да га проуче и, да се он, независно од тога како це се о њему гласати, неће промијенити, као ни чињеница да је стање права дјеце лоше.

Извор: Индеx.хр

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Запад

29.09.2017 16:01

Види каква је ситуација у земљи која је годинама чланица НАТО и ЕУ! Мада, ми ћемо - за разлику од Хрватске - ипак постати Њемачка па ће у БиХ почети да теку мед и млијеко након што уђемо у НАТО и ЕУ. Битно је само да наставимо да лажемо сами себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

29.09.2017 16:19

Гет монеy анд рун.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јолпаз

01.10.2017 15:41

Хоw то гет тхе монеy?

Name

Један човјек

29.09.2017 16:31

Имали смо Југу, какву такву а по мени срећну Земљу. Сви смо имали отприлике подједнако. Нико гладан и нико бахат. Пасош коме су врата свих држава била отворена. Нисмо знали шта је то виза. Били смо друштвен народ, весео, фамилијаран. Путовали у друге републике и вољели смо се међусобно. Неко се сјетио да би требало увести демократију и цијепање по републичким границама. Кажу не зна се ко је прави Тито. Зар је то сада важно. Мени је важно да је живот у Држави био угодан. Сада имам добар ауто а у оно вријеме сам био срећнији са фићом. Дјеца се рађала, школе пуне младости и среће а данас имамо прочитати у новинама да су у РС-у затворили 15 основних школа. Треба ли рећи зашто. Сада појединци живе на леђима оно мало запосленог становништва а дјеца оног нижег сталежа уче стране језике како би се сутра лакше снашла у бијелом свијету са жељом да се запосле и заснују породице. Политичари и даље краду и мисле да ће моћи у недоглед. Драги моји, свему некада дође крај па и овом безвлашћу и лоповлуку ће доћи надам се ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јадан цовјек

28.10.2017 14:29

Дакле, "зиви магарце док трава порасте" или ко презиви нек прица.

Name

И код нас

29.09.2017 17:02

Ма и код нас је исто.На хрватском Бјезите на овим насим разлицитим језицима Бјезите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руза

29.09.2017 18:47

Некада су родитељи своју дјецу са сузама испрацали из куце а данас се радују ако им је дијете постало нецхија послуга у иностранству.

Name

РАЈНА

29.09.2017 17:15

Е зато Наду Граховац, Омбудсмана за дјецу РС , која носи епитет вјечног Омбудсмана , власт никад неће смијенити , јер је госпођа једна од првих чланова СНСД-е и директни заштитник државних интереса. Њој су права дјеце и УН Конвенција о правима дјеце само оруђе да дође до плате од 5000-6000 КМ и свих других погодности које иду уз функцију. С обзиром да је поменута од 2004.године Омбудсман , а да је власт није смијенила, онда се може са сигурношћу рећи да је она институција за заштиту државних интереса , а не дјечијих права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Он

29.09.2017 20:12

Кад мој комсија један цовјек који добро котира и зарадјује и не фали му ниста неки дан своје једино дијете испрати за сwеден..ста реци. овдје ни за 20 година неце бит боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

А-113%

30.09.2017 19:35

Па и овдје тече Млијеко тако прочитах да већ 6 или 7-ми дан непознати произвођач просипа млујеко??,разлог ??? ваљда нема кише довољно иако је пољопривредни подстицај на нај вишем нивоу ОБЕЋАЊА-Обећање Лу..м Радовање. Чекај Магарче док трава нарасте.!!!!

Name

Хм

01.10.2017 15:44

Кад Хрвати из Хрватске бјеже, шта онда рећи за нас у Септичкој.

ОДГОВОРИТЕ