"Djeco, učite jezike i bježite"

Učite strane jezike i bježite glavom bez obzira, to bih mogla poručiti djeci, izjavila je danas aktuelna pravobraniteljka za djecu Ivana Milas Klarić na saborskom Odboru za porodicu, mlade i sport koji je glasovima opozicije Hrvatskom saboru predložio da prihvati njen Izveštaj o radu za prošlu godinu.

Region 29.09.2017 | 17:49
"Djeco, učite jezike i bježite"
Milas Klarić, koja je na odlasku, nije se javila na konkurs za izbor pravobranitelja raspisan na osnovu novog zakona, a prozvala je saborsku većinu da je na vladin predlog (novim zakonom) uništila nezavisnu instituciju pravobranitelja, prenosi portal Index.hr.

Pravobranitelj za decu u Hrvatskoj više nije nezavisno tijelo, rekla je s puno gorčine pravobraniteljka i poručila da ne zavidi onome ko će je naslijediti.

Ona je dodala i da u ombdusmanskim krugovima vredi pravilo - kad te vlast smeni, znači da dobro radiš.

O sadržaju samog Izveštaja nije puno govorila, navela je da su ga zastupnici dobili pre šest meseci pa su imali vremena da ga prouče i, da se on, nezavisno od toga kako ce se o njemu glasati, neće promijeniti, kao ni činjenica da je stanje prava djece loše.

Izvor: Index.hr

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Запад

29.09.2017 16:01

Види каква је ситуација у земљи која је годинама чланица НАТО и ЕУ! Мада, ми ћемо - за разлику од Хрватске - ипак постати Њемачка па ће у БиХ почети да теку мед и млијеко након што уђемо у НАТО и ЕУ. Битно је само да наставимо да лажемо сами себе.

ODGOVORITE
Name

Bole

29.09.2017 16:19

Get money and run.

ODGOVORITE
Name

Jolpaz

01.10.2017 15:41

How to get the money?

Name

Jedan čovjek

29.09.2017 16:31

Imali smo Jugu, kakvu takvu a po meni srećnu Zemlju. Svi smo imali otprilike podjednako. Niko gladan i niko bahat. Pasoš kome su vrata svih država bila otvorena. Nismo znali šta je to viza. Bili smo društven narod, veseo, familijaran. Putovali u druge republike i voljeli smo se međusobno. Neko se sjetio da bi trebalo uvesti demokratiju i cijepanje po republičkim granicama. Kažu ne zna se ko je pravi Tito. Zar je to sada važno. Meni je važno da je život u Državi bio ugodan. Sada imam dobar auto a u ono vrijeme sam bio srećniji sa fićom. Djeca se rađala, škole pune mladosti i sreće a danas imamo pročitati u novinama da su u RS-u zatvorili 15 osnovnih škola. Treba li reći zašto. Sada pojedinci žive na leđima ono malo zaposlenog stanovništva a djeca onog nižeg staleža uče strane jezike kako bi se sutra lakše snašla u bijelom svijetu sa željom da se zaposle i zasnuju porodice. Političari i dalje kradu i misle da će moći u nedogled. Dragi moji, svemu nekada dođe kraj pa i ovom bezvlašću i lopovluku će doći nadam se uskoro.

ODGOVORITE
Name

re Jadan covjek

28.10.2017 14:29

Dakle, "zivi magarce dok trava poraste" ili ko prezivi nek prica.

Name

I kod nas

29.09.2017 17:02

Ma i kod nas je isto.Na hrvatskom Bjezite na ovim nasim razlicitim jezicima Bjezite.

ODGOVORITE
Name

Ruza

29.09.2017 18:47

Nekada su roditelji svoju djecu sa suzama ispracali iz kuce a danas se raduju ako im je dijete postalo nechija posluga u inostranstvu.

Name

RAJNA

29.09.2017 17:15

E zato Nadu Grahovac, Ombudsmana za djecu RS , koja nosi epitet vječnog Ombudsmana , vlast nikad neće smijeniti , jer je gospođa jedna od prvih članova SNSD-e i direktni zaštitnik državnih interesa. Njoj su prava djece i UN Konvencija o pravima djece samo oruđe da dođe do plate od 5000-6000 KM i svih drugih pogodnosti koje idu uz funkciju. S obzirom da je pomenuta od 2004.godine Ombudsman , a da je vlast nije smijenila, onda se može sa sigurnošću reći da je ona institucija za zaštitu državnih interesa , a ne dječijih prava.

ODGOVORITE
Name

I On

29.09.2017 20:12

Kad moj komsija jedan covjek koji dobro kotira i zaradjuje i ne fali mu nista neki dan svoje jedino dijete isprati za sweden..sta reci. ovdje ni za 20 godina nece bit bolje

ODGOVORITE
Name

A-113%

30.09.2017 19:35

Pa i ovdje teče Mlijeko tako pročitah da već 6 ili 7-mi dan nepoznati proizvođač prosipa mlujeko??,razlog ??? valjda nema kiše dovoljno iako je poljoprivredni podsticaj na naj višem nivou OBEĆANJA-Obećanje Lu..m Radovanje. Čekaj Magarče dok trava naraste.!!!!

Name

Hm

01.10.2017 15:44

Kad Hrvati iz Hrvatske bježe, šta onda reći za nas u Septičkoj.

ODGOVORITE