Распада ли се покрет "Ветерана"

Истражни биро и оперативна група ПОКРЕТА – ТРЕЋИ БЛОК дошли су до ексклузивних података о удружењу бораца војске Републике Српске “ВЕТЕРАНИ”, које предводи један од “разбијача” борачких протеста из 2014-те године Душко Вукотић, те овом приликом нашим читаоцима, члановима, симпатизерима и грађанима Републике Српске информације стављамо на увид.

Република Српска 25.09.2017 | 12:30
Распада ли се покрет "Ветерана"
Као што је и познато удружење “ВЕТЕРАНИ – РС” заживило је тек након протеста бораца ВРС у Бањалучком парку “Др Младен Стојановић” који се догодио почетком 2014-те године, најискреније пријетећи да по први пут након доласка СНСД-а на власт у Републици Српској озбиљно уздрма режим Милорада Додика.

Основни захтјев тадашњих побуњених чланова борачких категорија био је прије свега смјена тадашњег руководства БОРСА-а на челу са предсједником Пантелијом Ћургузом чији дугогодишњи рад није оправдао очекивања борачке популације.

И тада се неко, вјеројатно са најбољим намјерама досјетио како би свакако било, и човјечански и паметно појачати штрајкачки одбор и на тај начин још више омасовити борачку побуну против одговорних. “Коцка је бачена” – из Добоја је у Бањалуку доведен и дочекан мало познат јавности Душко Вукотић, бивши борац ВРС и припадник јединице “ВУКОВИ СА ДРИНЕ”.

Нико тада од колега бораца – сапатника, није ни сумњао у добре и искрене намјере Душка Вукотића да се заједно са њима раме уз раме супротстави приватизацији БОРС-а и упливу политике у исти.  Заједно са колегама из дана у дан и уз све већи број присутних бораца створена је права “ватра”, за Милорада Додика  више није било упитно дал’ ће морати или не, жртвовати себи оданог сарадника Ћургуза.  И ЋУРГУЗ ЈЕ ПАО!

Али не и влада Републике Српске, а Додик још мање!  Да би се обуздали и зауставили апетити штрајкача бораца који су знали да одласком Ћургуза не одлази и главни камен спотицања њихових проблема,  режим Милорада Додика је по хитном поступку себи дао за задатак да изнутра разбије слогу и јединство у штрајкачком одбору што је и учињено,  а да би то било могуће спровести у дјело, у циљу тог подухвата морао је бити купљен један од најбитнијих, најгрлатијих гласноговорника међу штрајкачима.

Купљен је управо Душко Вукотић! Цифра је већ свима одлично позната, за његову издају плаћено му је  20 000 марака на руке,  супруга је добила посао, тачније запослена је у ЦЈБ Добој, као и син који је такође удомљен на Државном буџету .  Пружена је рука руци,  Вукотић је издао, а Милорад се бар привремено ослободио борачког јарма.

Многи који су имали ту прилику да га лично упознају или сарађују са њим свједоче строго, и кажу:
“Да би се човјек продао,  издао ратне другове и промијенио реторику приликом наступа, као и све заједничке циљеве и планове,  такав човјек морао је бити ништа друго до безвриједна нула,  неморалана личност изузетно покварених карактерних особина, а самим тим превртљивац и велики лажов!”

Прича више није била иста,  протести су се распали к'о мјехур од сапунице,  а Вукотић је под паролом настављања борбе институционалним путем нагло почео јачати удружење ВЕТЕРАНА чији је предсједник.  Напрасно и недуго након свега његово удружење добија статус од јавног интереса и улази на Државни буџет на терет грађана Републике Српске, те из националне касе добија 60 000 конвертибилних марака на годишњем нивоу. Многи часни борци који нису ни слутили шта се крије иза свега,  ко их је издао и зашто, пошли су још једном за Вукотићевом причом о “ВЕТЕРАНИМА”, чији је задатак да постане пандам Борачкој Организацији Републике Српске  у коју се разочарала већина бораца.

За сво то вријеме од неколико година постојања “ВЕТЕРАНА –  РС”, Душко Вукотић је као велики дужник и уцјењен човјек од стране режима и Додикових служби, СНСД-овој власти учинио много услуга, и за њихов рачун учинио много постављених му задатака:

– Био је дежурно ухо и око режима међу часним борцима.

– Одавао је најбитније детаље претпостављенима у кабинету предсједника Републике Српске, те у кабинету министарства рада и бораца.

– Служио је у сврху медијске пропаганде кад год се режим уплаши народног незадовољства.

– Врло често је позивао незадовољне борце да се суздржавају од изласка на улицу, а то је урадио и на дан најављених народних протеста у мају 2016-те године.

– Позивао је на Додиков лажни предизборни референдум о деветом јануару који је послужио у циљу локалних избора па послије “одбачен” од стране истих тих заговорника.

– Позивао је такође и на друге предложене јавности Додикове играрије које вријеђају здраву интелигенцију код грађана.

– У јавности да би још једном зауставио борачка незадовољства изашао је тобоже са добрим али “шупљим” приједлогом о новом закону за борце,  као и новом борачком регистру,  да би се борци мало умирили а послије зна се ИЗЈЕО ВУК МАГАРЦА,  данас се тако нешто више и не помиње,  а још мање се зна докле је дошао са тим приједлогом.  Зна се,  пред изборе ће вјеројатно поново начети ту осјетљиву тему као велики добро плаћени кловн Додиковог режима.

Све у свему, основни циљ његовог “приватног” удружења “ВЕТЕРАНИ – РС” је свакако био замазивање очију народу и поштеним борцима,  и смиривање евентуалне побуне борачке популације у циљу заштите режима да се исти што дуже задржи на власти пљачкајући грађане Републике Српске.

И то није све,  наши извори са којима имамо изузетну сарадњу доставили су нам најбитније информације: Удружење “ВЕТЕРАНИ – РС”  се нагло распада. Пошто су прозрели његове нечасне  намјере послушност Душку Вукотићу отказали су многи регионални и општински одбори широм Републике Српске.  Распао се регионални одбор за Херцеговину,  Бањалучки регионални одбор је давно престао да постоји па је један од његових најближих сарадника Небојша Кесер за собом одвео све честите борце и формирао удружење “ВЕТЕРАНИ КРАЈИНЕ”. 

Регионални одбор Сарајевско – романијске регије му отказује послушност а чланство напушта ВЕТЕРАНЕ и цијепа чланске књижице.  Један од најјачих Општинских одбора у Дервенти којег је водио Недељко Клинцов више не постоји,  у Бијељини и семберији удружење ВЕТЕРАНА никада није ни заживјело,  једино још по којег сарадника има у своме Добоју,  а ако одете до Зворника одакле је Вукотић доселио и случајно некоме кажете да сте његов пријатељ,  вјероватно ћете добити и батине!

Како сазнајемо из повјерљивих извора на захтјев чланова Извршног одбора ВЕТЕРАНА затражен је извјештај о утрошку новчаних средстава са рачуна удружења али до тога још није дошло јер Душко Вукотић манипулативно скрива те податке од чланства и никоме не полаже рачуне већ сам располаже средствима без знања својих сабораца у Извршном тијелу.

Сазнали смо да се око тога провела жучна расправа и полемика,  да преостали чланови регионалних  и општинских одбора као и потпредсједник “ВЕТЕРАНА – РС” частан и велики борац Ристо Јефтић из Рогатице, траже хитну сједницу главног одбора како би се положили рачуни и спасило преостало чланство распадајућег удружења.

И на крају преносимо ријечи једног од бивших чланова ВЕТЕРАНА који са изразом горчине у гласу каже :

“Душко Вукотић је највећа превара подметнута борцима,  издао нас је,  опљачкао,  наругао се сваком поштеном борцу ВРС!  Тај нитков је лузер и пропалица која је искористила борачке протесте у циљу личне промоције и за рјешавање својих личних социјалних проблема.  Сјећам се када је на протесте дошао у поцјепаним патикама а данас прави викендицу на мору,  купује аутомобиле и школује ћерку са свим привилегијама које дјеца његових сабораца не могу ни у сну имати. 

Одлази са породицом на љетовања и зимовања вјероватно зато што обилато пљачка касу удружења којим руководи,  а које ће га ако бог да шутнути врло ускоро!  Он је највеће зло и вријеме му је стати у крај. Његовим одласком разобличиће се једна велика превара борачке популације а Милорад Додик ће изгубити великог сарадника!”

("Покрет Трећи блок)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Истрага

25.09.2017 10:46

"Истражни биро и оперативна група" - СМИЈЕШНО ДО БОЛА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

25.09.2017 12:35

Баш то дошао да напишем. Ал' боли их уво, њима мора да је занимљиво по васцјели дан, овдје Марсовци, ондје бијели мишеви, тамо склањање од антена што прислушкују, онамо борба против ХАРП-а, пентаграма и трију шестица... Хоћу рећи, факат испуњен живот.

Name

де

25.09.2017 16:11

А то је онај цасни официр врс сто продаде зену па себе! Каква војска такви официри! Хаха

Name

Илијашки борац...

30.09.2017 07:06

Знаш ли ти људино да је Вукотићев заменик Доброслав Шурбат дошао у Зворник са једним бре куфером у руци, а сада од непокретне имовине у свом власништву има два стана и викендицу.....Тип се представља као потпуковник. Председник Скупштине Ветерана РС. Драган Савић у Источном Сарајеву поседује бре два стана, .. Све што је могао да искористи , искористио је... ништа Савчић није слагао . оба су бре иста.. Вукотић ти бре несме у пола РС да дође. То су ти водећи људи ВЕТЕРАНА РС.

Name

Да се одмах истрази .....

25.09.2017 10:46

Колико су новаца из будзета града добили "Ветерани Бања Лука" и ко се налази у управи тих тзв. Ветерана. Постоје озбиљне претпоставке да су медју њима типови са "црвеним пецатима" у војним књизицама, тј. познати бањалуцки преваранти, лопови и дезертери. Наводно имају канцеларије у Борику у војним зградама, преко пута кафица Сан Ремо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мува

25.09.2017 11:04

Зна се: Ко иде за мувом стигне у г..на!" То је Душко Вукотић,па изволте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

25.09.2017 11:14

Одлично га познају Зворничани,провјерите!

Name

Лука

25.09.2017 11:41

Браво за текст, коначно се неко огласио поводом рада овог манипуланта, покварењака..ма, немам довољно ружну ријеч којом бих га описао. Био сам четири године избјеглица у Зворнику и видио тај јад и биједу од човјека. Само напријед, он мора одговарати за све ружно што је направио честитим борцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

25.09.2017 13:11

РЕ, КАКО РАДИО ОН И ОСТАЛИ КОЈИ ИЗДАШЕ БОРЦЕ, ТАКО ИМ И БОГ ПОМОГАО

Name

Црни

25.09.2017 14:34

Жућо, а гдје су у свој овој причи Савчић и југо официри.

Name

брацо

25.09.2017 17:50

Упркос указивању на персонално ,појединци који имају доказану сумњиву описну оцену као и досије-е , који су се и сами налазили у врхушки Удружења , он их и још почео више фаворизовати . Све је било јасно и остављајући временског простара да се то доведе у ред " личним примером " и очигледни почетци перида да се баве "сами собом " .

Name

Маркус

26.09.2017 08:46

Да сам Дуле говорио би Бог те чуо и моје десно уво е да је ово тачно но није... Бар би њему било добро ајде матерети слути па дослути промени и мене негдје као јахте, авиони камиони... Ајде молим те.

Name

Дуле

25.09.2017 13:22

Одмах цим сам му видио фацу знао сам да је олос и издајник. Теско сину таквог оца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркус

26.09.2017 08:39

Тешко и твом јер га правио рђав к... А и брате ружан си што јест... јест

Name

Никола

25.09.2017 14:30

Говно од цовјека.Разговарао сам са њим када је оснивао удрузење Ветерани и тада је прицао једну прицу,да би послије окренуо плоцу и поцео нападати опозицију и подрзавати власт.Блокирао је све неистомисљенике на фб и друственим мрезама да остали цланови неби когли цути другације мисљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има списак

25.09.2017 15:10

како Лубура вода овог сто води ветеране у бањалуци и рекетирају људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Том Талицни

25.09.2017 15:15

Интересантно...Треци блок и Његос..и то је информација...аСАВЦИЦА И БОРС НЕ СПОМЕНУТИ А БУДЗЕТ 5 Милиона и нико не поставља питање у ста тросе те новце а постоје 25 год.Ветерани постоје 4 год.и имају будзет 60.000 марака..Реко Његос и то је битно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Армагедон

25.09.2017 17:07

Постоји само један блок, "Ми или они" и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

25.09.2017 18:51

Ма јок, нема ту неке напетости, ви сте просто мишови-пишови, не умишљајте.

Name

1992

26.09.2017 01:53

ВУКОТИЦ ДУСКО.Знам га.Невидјени олош и квази борац подржан од ове власти и оног смутљивца Митровица и лажног логораша Дукица.Искористио људску невољу као и ова двојица да би остварио лицни интерес и завадио борце.Као борац од првог дана позивам све своје сапатнике да нас овакви не дијеле и да отјерамо ово људско смеце и преваранта.Знам да ни у БОРС-у није све најбоље,али то је наша организација.Браћо нисмо се дијелити не 92 ни 95,немојмо дозволити да нас власт дијели преко некаквих самозваних ветерана и превараната и издајника Вукотића и његових интересних група.Продузена рука владајуцих медју борцима да нас завадја и дијели.Зар постоји јос неко из насе популације бораца да мозе кренути са тим преварантом.Познајем га дуго и лицно и благо куци коју он заобидје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркус

26.09.2017 08:20

Прво да Вуковић тад 2014 не помену питање бораца одавно би били заборављено као и до тад. Друго Вуковић кућу у Цг има ид давне 2006,доле је и сам радио и управо због наших сабораца који доле ринтају направио удружење. Треће кад је држао протесте и вас пије звао ви сте тад сједини у топлој кући поред тв, и онда човјек схватио да силом не може ништа јер нема са ким па крену паметћу које има у изобиљу да ријешава ствар. Од Неђе Клинца непознатог сељака направио личност дао му све а Неђици било мало па га Дуле шутну јер је јадног Пеђу држао као слугу кажу најгоре кад се ваши дигну из опанак. Пеђа је као и многи из Градиште остао у удружењу које сад много боље функционише. А часни Ристо Јефтин крао је нафту у рату док је Дуле био рањавања од Вуковара до Зворника био два пута рањен а НИКАД НИЈЕ УЗЕО ИНВАЛИДНИНУ. ТО ЈЕ ДУШКО ВУКОВИЋ ЧОВЈЕК КОЈИ ЈЕ ИЗ СРБИЈЕ ДОШАО ДА ВАС БРАНИ ШУГЕ ЈЕДНЕ јер су његови отишли у Србију кад је имао 12,"г тамо је завршио филозофски факс са просеком 9,5 и Војну академију а био и у специјално падобранској у Панчеву.

Name

Вук са Дрине

26.09.2017 16:02

МАРКУСЕ, води га куци , је.. те он а ти њега !

Name

Вук са Дрине

26.09.2017 16:00

Дуско Вукотиц је један обер преварант од како је досао као официр у Зворник. И за вријеме рата је бестијално отимао и купио ста је стигао заједно са Недјом Стјепановицем, бивсим му сураком. Намјестао себи позиције директора у Телекому и Музицкој Сколи гдје је запослио Недјину зену са трговацком сколом и приглупог сељака из Кладања Саву и то на мјесто Секретара Сколе? Покупио кајмак од партиципација уценицких и отпремнина у Телекому и поново се озенио и отисао код свог патрона Мила Дјукановица у Зеленику да зиви. Врацао се по потреби Додика и клике да заврне и исцједи сто се могло. МАло је реци да је говно, то је уства и нецовјек! Зао ми је сто сам икада био у строју са њим и изем ти све за сто се он борио а и ја у томе уцествовао....зао ми коња....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркус

27.09.2017 06:26

Лажеш фацто али на душу ти дошао човјек да вас брани а ти тако што болан не причаш о Дебелом који има милионе и опет вам је графонсчелник он је крао а ти овог часног човека Пљује. Зато што је странцима стало д нам униште војску а доведу педера и лопове а такви као ти им помажу. Кад нам сутра унуци буду настани такви као ти бит ће криви. Бит ћеш бедни старац гледати ћеш јад и кајати ћеш се што си за "шаку долара пљувао по једном поштено часно човеку. Ја сам Зворничанин и знам све о кепу...Права муња

Name

Маркус

27.09.2017 06:29

Ја теби нећу рећи ј... те Неђо и остале слуте. ЈЕР ГЊЕЦАВИ ЊЕГОШ КОЈИ СЕ УГОЈИО 15КГ ШТРАЈКУЈУЋИ ГЛАЂУ И ОСТАЛИ СУ СЛУНТЕ ОБИЧНЕ.

Name

Зока Шековићи

14.03.2018 16:31

Драга Браћо, Упућујем апел свим борцима Републике Српске, не треба једне друге да унижавамо. Тужни су ови коментари. Свако свој самар носимо и носићемо га до краја живота. Учествовао сам лично у акцији на село Јокићи са Вуковима са Дрине, одлични били под водством команданта. Много више смо ми часни борци заслужили од свих ових глупости које се износе, (ПА МИ СМО СТВОРИЛИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ). Не дозволите Браћо једни на друге да ударамо. Истину је Бог посветио, а оно што је свето не умире.

ОДГОВОРИТЕ