Raspada li se pokret "Veterana"

Istražni biro i operativna grupa POKRETA – TREĆI BLOK došli su do ekskluzivnih podataka o udruženju boraca vojske Republike Srpske “VETERANI”, koje predvodi jedan od “razbijača” boračkih protesta iz 2014-te godine Duško Vukotić, te ovom prilikom našim čitaocima, članovima, simpatizerima i građanima Republike Srpske informacije stavljamo na uvid.

Republika Srpska 25.09.2017 | 12:30
Raspada li se pokret "Veterana"
Kao što je i poznato udruženje “VETERANI – RS” zaživilo je tek nakon protesta boraca VRS u Banjalučkom parku “Dr Mladen Stojanović” koji se dogodio početkom 2014-te godine, najiskrenije prijeteći da po prvi put nakon dolaska SNSD-a na vlast u Republici Srpskoj ozbiljno uzdrma režim Milorada Dodika.

Osnovni zahtjev tadašnjih pobunjenih članova boračkih kategorija bio je prije svega smjena tadašnjeg rukovodstva BORSA-a na čelu sa predsjednikom Pantelijom Ćurguzom čiji dugogodišnji rad nije opravdao očekivanja boračke populacije.

I tada se neko, vjerojatno sa najboljim namjerama dosjetio kako bi svakako bilo, i čovječanski i pametno pojačati štrajkački odbor i na taj način još više omasoviti boračku pobunu protiv odgovornih. “Kocka je bačena” – iz Doboja je u Banjaluku doveden i dočekan malo poznat javnosti Duško Vukotić, bivši borac VRS i pripadnik jedinice “VUKOVI SA DRINE”.

Niko tada od kolega boraca – sapatnika, nije ni sumnjao u dobre i iskrene namjere Duška Vukotića da se zajedno sa njima rame uz rame suprotstavi privatizaciji BORS-a i uplivu politike u isti.  Zajedno sa kolegama iz dana u dan i uz sve veći broj prisutnih boraca stvorena je prava “vatra”, za Milorada Dodika  više nije bilo upitno dal’ će morati ili ne, žrtvovati sebi odanog saradnika Ćurguza.  I ĆURGUZ JE PAO!

Ali ne i vlada Republike Srpske, a Dodik još manje!  Da bi se obuzdali i zaustavili apetiti štrajkača boraca koji su znali da odlaskom Ćurguza ne odlazi i glavni kamen spoticanja njihovih problema,  režim Milorada Dodika je po hitnom postupku sebi dao za zadatak da iznutra razbije slogu i jedinstvo u štrajkačkom odboru što je i učinjeno,  a da bi to bilo moguće sprovesti u djelo, u cilju tog poduhvata morao je biti kupljen jedan od najbitnijih, najgrlatijih glasnogovornika među štrajkačima.

Kupljen je upravo Duško Vukotić! Cifra je već svima odlično poznata, za njegovu izdaju plaćeno mu je  20 000 maraka na ruke,  supruga je dobila posao, tačnije zaposlena je u CJB Doboj, kao i sin koji je takođe udomljen na Državnom budžetu .  Pružena je ruka ruci,  Vukotić je izdao, a Milorad se bar privremeno oslobodio boračkog jarma.

Mnogi koji su imali tu priliku da ga lično upoznaju ili sarađuju sa njim svjedoče strogo, i kažu:
“Da bi se čovjek prodao,  izdao ratne drugove i promijenio retoriku prilikom nastupa, kao i sve zajedničke ciljeve i planove,  takav čovjek morao je biti ništa drugo do bezvrijedna nula,  nemoralana ličnost izuzetno pokvarenih karakternih osobina, a samim tim prevrtljivac i veliki lažov!”

Priča više nije bila ista,  protesti su se raspali k'o mjehur od sapunice,  a Vukotić je pod parolom nastavljanja borbe institucionalnim putem naglo počeo jačati udruženje VETERANA čiji je predsjednik.  Naprasno i nedugo nakon svega njegovo udruženje dobija status od javnog interesa i ulazi na Državni budžet na teret građana Republike Srpske, te iz nacionalne kase dobija 60 000 konvertibilnih maraka na godišnjem nivou. Mnogi časni borci koji nisu ni slutili šta se krije iza svega,  ko ih je izdao i zašto, pošli su još jednom za Vukotićevom pričom o “VETERANIMA”, čiji je zadatak da postane pandam Boračkoj Organizaciji Republike Srpske  u koju se razočarala većina boraca.

Za svo to vrijeme od nekoliko godina postojanja “VETERANA –  RS”, Duško Vukotić je kao veliki dužnik i ucjenjen čovjek od strane režima i Dodikovih službi, SNSD-ovoj vlasti učinio mnogo usluga, i za njihov račun učinio mnogo postavljenih mu zadataka:

– Bio je dežurno uho i oko režima među časnim borcima.

– Odavao je najbitnije detalje pretpostavljenima u kabinetu predsjednika Republike Srpske, te u kabinetu ministarstva rada i boraca.

– Služio je u svrhu medijske propagande kad god se režim uplaši narodnog nezadovoljstva.

– Vrlo često je pozivao nezadovoljne borce da se suzdržavaju od izlaska na ulicu, a to je uradio i na dan najavljenih narodnih protesta u maju 2016-te godine.

– Pozivao je na Dodikov lažni predizborni referendum o devetom januaru koji je poslužio u cilju lokalnih izbora pa poslije “odbačen” od strane istih tih zagovornika.

– Pozivao je takođe i na druge predložene javnosti Dodikove igrarije koje vrijeđaju zdravu inteligenciju kod građana.

– U javnosti da bi još jednom zaustavio boračka nezadovoljstva izašao je tobože sa dobrim ali “šupljim” prijedlogom o novom zakonu za borce,  kao i novom boračkom registru,  da bi se borci malo umirili a poslije zna se IZJEO VUK MAGARCA,  danas se tako nešto više i ne pominje,  a još manje se zna dokle je došao sa tim prijedlogom.  Zna se,  pred izbore će vjerojatno ponovo načeti tu osjetljivu temu kao veliki dobro plaćeni klovn Dodikovog režima.

Sve u svemu, osnovni cilj njegovog “privatnog” udruženja “VETERANI – RS” je svakako bio zamazivanje očiju narodu i poštenim borcima,  i smirivanje eventualne pobune boračke populacije u cilju zaštite režima da se isti što duže zadrži na vlasti pljačkajući građane Republike Srpske.

I to nije sve,  naši izvori sa kojima imamo izuzetnu saradnju dostavili su nam najbitnije informacije: Udruženje “VETERANI – RS”  se naglo raspada. Pošto su prozreli njegove nečasne  namjere poslušnost Dušku Vukotiću otkazali su mnogi regionalni i opštinski odbori širom Republike Srpske.  Raspao se regionalni odbor za Hercegovinu,  Banjalučki regionalni odbor je davno prestao da postoji pa je jedan od njegovih najbližih saradnika Nebojša Keser za sobom odveo sve čestite borce i formirao udruženje “VETERANI KRAJINE”. 

Regionalni odbor Sarajevsko – romanijske regije mu otkazuje poslušnost a članstvo napušta VETERANE i cijepa članske knjižice.  Jedan od najjačih Opštinskih odbora u Derventi kojeg je vodio Nedeljko Klincov više ne postoji,  u Bijeljini i semberiji udruženje VETERANA nikada nije ni zaživjelo,  jedino još po kojeg saradnika ima u svome Doboju,  a ako odete do Zvornika odakle je Vukotić doselio i slučajno nekome kažete da ste njegov prijatelj,  vjerovatno ćete dobiti i batine!

Kako saznajemo iz povjerljivih izvora na zahtjev članova Izvršnog odbora VETERANA zatražen je izvještaj o utrošku novčanih sredstava sa računa udruženja ali do toga još nije došlo jer Duško Vukotić manipulativno skriva te podatke od članstva i nikome ne polaže račune već sam raspolaže sredstvima bez znanja svojih saboraca u Izvršnom tijelu.

Saznali smo da se oko toga provela žučna rasprava i polemika,  da preostali članovi regionalnih  i opštinskih odbora kao i potpredsjednik “VETERANA – RS” častan i veliki borac Risto Jeftić iz Rogatice, traže hitnu sjednicu glavnog odbora kako bi se položili računi i spasilo preostalo članstvo raspadajućeg udruženja.

I na kraju prenosimo riječi jednog od bivših članova VETERANA koji sa izrazom gorčine u glasu kaže :

“Duško Vukotić je najveća prevara podmetnuta borcima,  izdao nas je,  opljačkao,  narugao se svakom poštenom borcu VRS!  Taj nitkov je luzer i propalica koja je iskoristila boračke proteste u cilju lične promocije i za rješavanje svojih ličnih socijalnih problema.  Sjećam se kada je na proteste došao u pocjepanim patikama a danas pravi vikendicu na moru,  kupuje automobile i školuje ćerku sa svim privilegijama koje djeca njegovih saboraca ne mogu ni u snu imati. 

Odlazi sa porodicom na ljetovanja i zimovanja vjerovatno zato što obilato pljačka kasu udruženja kojim rukovodi,  a koje će ga ako bog da šutnuti vrlo uskoro!  On je najveće zlo i vrijeme mu je stati u kraj. Njegovim odlaskom razobličiće se jedna velika prevara boračke populacije a Milorad Dodik će izgubiti velikog saradnika!”

("Pokret Treći blok)

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

Истрага

25.09.2017 10:46

"Истражни биро и оперативна група" - СМИЈЕШНО ДО БОЛА!

ODGOVORITE
Name

Aaaa

25.09.2017 12:35

Baš to došao da napišem. Al' boli ih uvo, njima mora da je zanimljivo po vascjeli dan, ovdje Marsovci, ondje bijeli miševi, tamo sklanjanje od antena što prisluškuju, onamo borba protiv HARP-a, pentagrama i triju šestica... Hoću reći, fakat ispunjen život.

Name

de

25.09.2017 16:11

A to je onaj casni oficir vrs sto prodade zenu pa sebe! Kakva vojska takvi oficiri! Haha

Name

Ilijaški borac...

30.09.2017 07:06

Znaš li ti ljudino da je Vukotićev zamenik Dobroslav Šurbat došao u Zvornik sa jednim bre kuferom u ruci, a sada od nepokretne imovine u svom vlasništvu ima dva stana i vikendicu.....Tip se predstavlja kao potpukovnik. Predsednik Skupštine Veterana RS. Dragan Savić u Istočnom Sarajevu poseduje bre dva stana, .. Sve što je mogao da iskoristi , iskoristio je... ništa Savčić nije slagao . oba su bre ista.. Vukotić ti bre nesme u pola RS da dođe. To su ti vodeći ljudi VETERANA RS.

Name

Da se odmah istrazi .....

25.09.2017 10:46

Koliko su novaca iz budzeta grada dobili "Veterani Banja Luka" i ko se nalazi u upravi tih tzv. Veterana. Postoje ozbiljne pretpostavke da su medju njima tipovi sa "crvenim pecatima" u vojnim knjizicama, tj. poznati banjalucki prevaranti, lopovi i dezerteri. Navodno imaju kancelarije u Boriku u vojnim zgradama, preko puta kafica San Remo.

ODGOVORITE
Name

Muva

25.09.2017 11:04

Zna se: Ko ide za muvom stigne u g..na!" To je Duško Vukotić,pa izvolte!

ODGOVORITE
Name

Da

25.09.2017 11:14

Odlično ga poznaju Zvorničani,provjerite!

Name

Лука

25.09.2017 11:41

Браво за текст, коначно се неко огласио поводом рада овог манипуланта, покварењака..ма, немам довољно ружну ријеч којом бих га описао. Био сам четири године избјеглица у Зворнику и видио тај јад и биједу од човјека. Само напријед, он мора одговарати за све ружно што је направио честитим борцима.

ODGOVORITE
Name

ŽUĆO

25.09.2017 13:11

RE, KAKO RADIO ON I OSTALI KOJI IZDAŠE BORCE, TAKO IM I BOG POMOGAO

Name

Crni

25.09.2017 14:34

Žućo, a gdje su u svoj ovoj priči Savčić i jugo oficiri.

Name

braco

25.09.2017 17:50

Uprkos ukazivanju na personalno ,pojedinci koji imaju dokazanu sumnjivu opisnu ocenu kao i dosije-e , koji su se i sami nalazili u vrhuški Udruženja , on ih i još počeo više favorizovati . Sve je bilo jasno i ostavljajući vremenskog prostara da se to dovede u red " ličnim primerom " i očigledni početci perida da se bave "sami sobom " .

Name

Markus

26.09.2017 08:46

Da sam Dule govorio bi Bog te čuo i moje desno uvo e da je ovo tačno no nije... Bar bi njemu bilo dobro ajde matereti sluti pa dosluti promeni i mene negdje kao jahte, avioni kamioni... Ajde molim te.

Name

Dule

25.09.2017 13:22

Odmah cim sam mu vidio facu znao sam da je olos i izdajnik. Tesko sinu takvog oca.

ODGOVORITE
Name

Markus

26.09.2017 08:39

Teško i tvom jer ga pravio rđav k... A i brate ružan si što jest... jest

Name

Nikola

25.09.2017 14:30

Govno od covjeka.Razgovarao sam sa njim kada je osnivao udruzenje Veterani i tada je pricao jednu pricu,da bi poslije okrenuo plocu i poceo napadati opoziciju i podrzavati vlast.Blokirao je sve neistomisljenike na fb i drustvenim mrezama da ostali clanovi nebi kogli cuti drugacije misljenje.

ODGOVORITE
Name

Ima spisak

25.09.2017 15:10

kako Lubura voda ovog sto vodi veterane u banjaluci i reketiraju ljude

ODGOVORITE
Name

Tom Talicni

25.09.2017 15:15

Interesantno...Treci blok i NJegos..i to je informacija...aSAVCICA I BORS NE SPOMENUTI A BUDZET 5 Miliona i niko ne postavlja pitanje u sta trose te novce a postoje 25 god.Veterani postoje 4 god.i imaju budzet 60.000 maraka..Reko Njegos i to je bitno..

ODGOVORITE
Name

Armagedon

25.09.2017 17:07

Postoji samo jedan blok, "Mi ili oni" i nista vise.

ODGOVORITE
Name

Ma

25.09.2017 18:51

Ma jok, nema tu neke napetosti, vi ste prosto mišovi-pišovi, ne umišljajte.

Name

1992

26.09.2017 01:53

VUKOTIC DUSKO.Znam ga.Nevidjeni ološ i kvazi borac podržan od ove vlasti i onog smutljivca Mitrovica i lažnog logoraša Dukica.Iskoristio ljudsku nevolju kao i ova dvojica da bi ostvario licni interes i zavadio borce.Kao borac od prvog dana pozivam sve svoje sapatnike da nas ovakvi ne dijele i da otjeramo ovo ljudsko smece i prevaranta.Znam da ni u BORS-u nije sve najbolje,ali to je naša organizacija.Braćo nismo se dijeliti ne 92 ni 95,nemojmo dozvoliti da nas vlast dijeli preko nekakvih samozvanih veterana i prevaranata i izdajnika Vukotića i njegovih interesnih grupa.Produzena ruka vladajucih medju borcima da nas zavadja i dijeli.Zar postoji jos neko iz nase populacije boraca da moze krenuti sa tim prevarantom.Poznajem ga dugo i licno i blago kuci koju on zaobidje.

ODGOVORITE
Name

Markus

26.09.2017 08:20

Prvo da Vuković tad 2014 ne pomenu pitanje boraca odavno bi bili zaboravljeno kao i do tad. Drugo Vuković kuću u Cg ima id davne 2006,dole je i sam radio i upravo zbog naših saboraca koji dole rintaju napravio udruženje. Treće kad je držao proteste i vas pije zvao vi ste tad sjedini u toploj kući pored tv, i onda čovjek shvatio da silom ne može ništa jer nema sa kim pa krenu pametću koje ima u izobilju da riješava stvar. Od Neđe Klinca nepoznatog seljaka napravio ličnost dao mu sve a Neđici bilo malo pa ga Dule šutnu jer je jadnog Peđu držao kao slugu kažu najgore kad se vaši dignu iz opanak. Peđa je kao i mnogi iz Gradište ostao u udruženju koje sad mnogo bolje funkcioniše. A časni Risto Jeftin krao je naftu u ratu dok je Dule bio ranjavanja od Vukovara do Zvornika bio dva puta ranjen a NIKAD NIJE UZEO INVALIDNINU. TO JE DUŠKO VUKOVIĆ ČOVJEK KOJI JE IZ SRBIJE DOŠAO DA VAS BRANI ŠUGE JEDNE jer su njegovi otišli u Srbiju kad je imao 12,"g tamo je završio filozofski faks sa prosekom 9,5 i Vojnu akademiju a bio i u specijalno padobranskoj u Pančevu.

Name

Vuk sa Drine

26.09.2017 16:02

MARKUSE, vodi ga kuci , je.. te on a ti njega !

Name

Vuk sa Drine

26.09.2017 16:00

Dusko Vukotic je jedan ober prevarant od kako je dosao kao oficir u Zvornik. I za vrijeme rata je bestijalno otimao i kupio sta je stigao zajedno sa Nedjom Stjepanovicem, bivsim mu surakom. Namjestao sebi pozicije direktora u Telekomu i Muzickoj Skoli gdje je zaposlio Nedjinu zenu sa trgovackom skolom i priglupog seljaka iz Kladanja Savu i to na mjesto Sekretara Skole? Pokupio kajmak od participacija ucenickih i otpremnina u Telekomu i ponovo se ozenio i otisao kod svog patrona Mila Djukanovica u Zeleniku da zivi. Vracao se po potrebi Dodika i klike da zavrne i iscjedi sto se moglo. MAlo je reci da je govno, to je ustva i necovjek! Zao mi je sto sam ikada bio u stroju sa njim i izem ti sve za sto se on borio a i ja u tome ucestvovao....zao mi konja....

ODGOVORITE
Name

Markus

27.09.2017 06:26

Lažeš facto ali na dušu ti došao čovjek da vas brani a ti tako što bolan ne pričaš o Debelom koji ima milione i opet vam je grafonsčelnik on je krao a ti ovog časnog čoveka Pljuje. Zato što je strancima stalo d nam unište vojsku a dovedu pedera i lopove a takvi kao ti im pomažu. Kad nam sutra unuci budu nastani takvi kao ti bit će krivi. Bit ćeš bedni starac gledati ćeš jad i kajati ćeš se što si za "šaku dolara pljuvao po jednom pošteno časno čoveku. Ja sam Zvorničanin i znam sve o kepu...Prava munja

Name

Markus

27.09.2017 06:29

Ja tebi neću reći j... te Neđo i ostale slute. JER GNJECAVI NJEGOŠ KOJI SE UGOJIO 15KG ŠTRAJKUJUĆI GLAĐU I OSTALI SU SLUNTE OBIČNE.

Name

Zoka Šekovići

14.03.2018 16:31

Draga Braćo, Upućujem apel svim borcima Republike Srpske, ne treba jedne druge da unižavamo. Tužni su ovi komentari. Svako svoj samar nosimo i nosićemo ga do kraja života. Učestvovao sam lično u akciji na selo Jokići sa Vukovima sa Drine, odlični bili pod vodstvom komandanta. Mnogo više smo mi časni borci zaslužili od svih ovih gluposti koje se iznose, (PA MI SMO STVORILI REPUBLIKU SRPSKU). Ne dozvolite Braćo jedni na druge da udaramo. Istinu je Bog posvetio, a ono što je sveto ne umire.

ODGOVORITE