Будите сами себи тренер

Добра воља и истрајност кључни за постизање завидне физичке форме

Здравље 04.09.2017 | 12:53
Будите сами себи тренер
ДОБРА воља и истрајност у свакодневном вежбању једини су начин да се за краће време постигне завидна физичка форма. Међутим, уколико немате довољно времена и новца да потражите професионалну помоћ за осмишљавање тренинга постаните сам свој тренер.

Избор вежби је неограничен и пожељно је да сваке недеље примењујете другачији тренинг да бисте ангажовали различите групе мишића као и да би себи направили нов изазов.

За почетак предлажемо вам вежбе са степером, а уколико немате овај реквизит уместо њега може да послужи степеник или нека већа, довољно чврста кутија за алат.

ЗАГРЕВАЊЕ

ЛАГАНИМ темпом пењите се и спуштајте на клупицу, наизменично подижући колена. Припрема за вежбање треба да траје од три до пет минута.

ПОЛУЧУЧАЊ

ЗАУЗМИТЕ положај получучња водећи рачуна да су вам стопала обе ноге у равни. Подижите се на горе и прелазите на другу страну клупице. Одредите темпо који вам одговара и радите вежбу два до три минута.

ИСТЕЗАЊЕ НОГУ

ПОСТАВИТЕ врхове прстију руку на потиљак. Затегните стомак и исправите леђа. Попните се на клупицу са стране па слободну ногу подигните у страну. Поновите 15 до 20 пута са једном, па затим са другом ногом.

СКОК - ЧУЧАЊ

СТАНИТЕ испред клупице. Затим са обе ноге истовремено скочите на клупицу и спустите се у чучањ, али водите рачуна да ноге остану у ширини кукова. Поновите 10 до 15 пута. Направите паузу два минута, па поновите још једном.

СКЛЕКОВИ

РУКЕ поставите на клупицу-степер - да буду у ширини рамена. Уколико желите тежу варијанту, онда ноге треба да су опружене, а лакша варијанта је да се савијеним коленима ослоните на под. Удахните, па се спустите грудима на доле, на издисај подижите се на горе водећи рачуна да вам тело остане право, а стомак увучен. Поновите 10 до 15 пута.

Новости
фото:интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар