Budite sami sebi trener

Dobra volja i istrajnost ključni za postizanje zavidne fizičke forme

Zdravlje 04.09.2017 | 12:53
Budite sami sebi trener
DOBRA volja i istrajnost u svakodnevnom vežbanju jedini su način da se za kraće vreme postigne zavidna fizička forma. Međutim, ukoliko nemate dovoljno vremena i novca da potražite profesionalnu pomoć za osmišljavanje treninga postanite sam svoj trener.

Izbor vežbi je neograničen i poželjno je da svake nedelje primenjujete drugačiji trening da biste angažovali različite grupe mišića kao i da bi sebi napravili nov izazov.

Za početak predlažemo vam vežbe sa steperom, a ukoliko nemate ovaj rekvizit umesto njega može da posluži stepenik ili neka veća, dovoljno čvrsta kutija za alat.

ZAGREVANjE

LAGANIM tempom penjite se i spuštajte na klupicu, naizmenično podižući kolena. Priprema za vežbanje treba da traje od tri do pet minuta.

POLUČUČANj

ZAUZMITE položaj polučučnja vodeći računa da su vam stopala obe noge u ravni. Podižite se na gore i prelazite na drugu stranu klupice. Odredite tempo koji vam odgovara i radite vežbu dva do tri minuta.

ISTEZANjE NOGU

POSTAVITE vrhove prstiju ruku na potiljak. Zategnite stomak i ispravite leđa. Popnite se na klupicu sa strane pa slobodnu nogu podignite u stranu. Ponovite 15 do 20 puta sa jednom, pa zatim sa drugom nogom.

SKOK - ČUČANj

STANITE ispred klupice. Zatim sa obe noge istovremeno skočite na klupicu i spustite se u čučanj, ali vodite računa da noge ostanu u širini kukova. Ponovite 10 do 15 puta. Napravite pauzu dva minuta, pa ponovite još jednom.

SKLEKOVI

RUKE postavite na klupicu-steper - da budu u širini ramena. Ukoliko želite težu varijantu, onda noge treba da su opružene, a lakša varijanta je da se savijenim kolenima oslonite na pod. Udahnite, pa se spustite grudima na dole, na izdisaj podižite se na gore vodeći računa da vam telo ostane pravo, a stomak uvučen. Ponovite 10 do 15 puta.

Novosti
foto:internet
 

Komentari / 0

Ostavite komentar