Халуцинације Додикове на +40

Предсједник РС Милорад Додик је прије два дана проводећи свој немилосрдни поход на главног ревизора наставио да ради оно што најбоље умије, да "силује" оно мало здравог разума што је остало међу народом Републике Српске.

Република Српска 31.08.2017 | 07:39
Халуцинације Додикове на +40
Иако је РС шупља на све стране од дугова, то није спријечило предсједника да, у хајци на главног ревизора, као главну ставку у одбрани рада Владе РС јавности потури информацију да је Буџет овог ентитета у плусу 40 милиона марака.

Замислите само тог лудила. 40 милиона вишка, а дужни и Богу и народу.

Али хајде да бар на кратко повјерујемо предсједнику Додику, па да кажемо да је ова прича о милионима суфицита истина, поставља се логично питање ко је осјетио тај вишак. 

Народ Републике Српске сигурно није.

Велики финансијски успјех који је довео до плуса у државној каси на својој кожи нису осјетили пољопривредници у РС који грцају након љетњих суша, без адекватне помоћи, без обећаних милиона из загарантованих подстицаја.

Тако за суфицит не зна предсједник Удружења пољопривредника Владимир Усорац. Каже, он то није примијетио, бар кад је у питању извршавање обавеза државе према пољопривредницима.

"Не знам како може бити буџет у плусу, а нама се дугује. Није само нама, дугује се многима. Ја мислим да је тешко да ишта може бити у плусу док год имамо оволику јавну потрошњу. Паре се немилице троше на аута, плате, разне додатке, путовања и како може нешто остати. И ако већ има тог вишка, дајте да видимо и осјетимо то. Не морамо ми пољоприврединци, али дајте накнаде младим мајкама за треће, четврто и пето дијете, да имају плату. Дајте младима на селу. Било шта", поручује Усорац.

Наравно, пољопривредници су само једна категорија која испашта због лошег рада Владе, док се у исто вријеме предсједник хвали стабилношћу.

У Српској, мајке мјесецима чекају субвенције за треће и четврто дијете. Млади брачни парови сваке преступне виде обећану субвенцију за стамбене кредите. Касне и накнаде за особе са инвалидитетом. Новац од грантова који су одавно распоређени још увијек је на чекању. Радници у управи мјесецима не примају накнаде, а велики дио њих остао је и без законом загарантованих уплата за доприносе. Борци Војске РС свако мало стријепе над и тако мизерним додацима. Исплате удружењима од значаја су нередовне. Добављачи чекају по годину дана на свој новац... Све у свему, дугови, дугови и дугови!

Поред тога, Влада на својим раменима износи и скоро сва већа јавна предузећа која су у дуговима до гуше, а које сваке године субвенционише. Од Жељезница до Аеродрома РС, на сваком кораку пропаст, а најгоре је у здравству које је у потпуном колапсу.

Зато је и Миодрагу Фемићу, предсједнику Уније синдиката радника у здравству Републике Српске несхватљиво откуд и гдје су ти милиони вишка.

"Мени то изгледа као научна фантастика. Ако само гледамо какво стање нам је у здравству и колико има дуговања према здравственом сектору, тешко да ме неко може убиједити да буџет може да буде у плусу. Сви извјештаји показују да је стање катастрофално, радници крпе крај са крајем, пара нигдје нема и онда добијемо овакву ситуацију. Стварно, ово је нереално", зачуђен је Фемић.

На крају, и струка потврђује да је прича о 40 милиона КМ суфицита у буџету нереална. 

Уредник пословног портала Цапитал.ба, Синиша Вукелић, каже да је оваква тврдња предсједника далеко од истине, што је потврдио и министар финансија РС у извјештају о извршењу буџета.

“Неуобичајено је и нелогично да предсједник РС боље познаје стање у буџету него министар финансија. Јер, ако се само сјетимо министар Зоран тегелтија је у извјештају потврдио да је буџет у дефицит, не онолико колико то тврди ревизор, али опет много, 45 милиона КМ.  Тако да овдје није само настао неспоразум на релацији ревизор – министар финансија, него и предсједник РС и министар финасија. Наравно, ако сагледамо све са реалне дистанце видимо да је овдје све јасно. Бужет је у огромном дефицит, неки тврде чак више од 90 милина евра, а дугови су сваким даном све већи”, тврди Вукелић.

Он наводи да је Додикова нереална прича о 40 милиона суфицита само производ континуираног напада на ревизора.

“Додикова пријетња смјеном ревизора је посљедња, али не и прва. Сјетимо се притисака на Бошка Чеку, некадашњег главног равизора, па покушаја да се постави човјек који нема компетенције за то мјесто, па пребацивање равизије на трезор… Све то показује континуитет напада, али овај удар је битан за власт зато што ће ова година бити много тежа финансијски и власт ће морати да изводи разне финансијске акробације не би ли опстала. Најмање што им треба је један финансијски извјештај мјесец дана пред изборе, који ће сљедеће године бити много гори од овогодишњег. И ту се крије сва прича о лажном суфициту и притиску на равизију”, наводи Вукелић.

На крају, колико је тврдња да у буџету РС има 40 милиона вишка сулуда најбоље показују стварне бројке, а оне кажу:

- РС је закључно са 2016. годином у дефициту 180 милиона КМ

- РС има 380 милиона КМ неизвршених обавеза које су пренесене из прошле године

- Укупан дуг РС је 5,2 милијарде КМ

- Влада већ годину дана не плаћа добављаче чији уговори износе 820 милиона КМ

- Здравствени систем је пред колапсом, а Фонд има 560 милиона КМ дуга

Колико год бројке биле неумољиве, изгледа да је истина превише болна да би била прихватљива за власт. Зато су Додику много слађе лажи, обмане и сукоби. Јер, тако се овдје чува Република Српска.   

(Бука)

Коментари / 68

Оставите коментар
Name

Стана

31.08.2017 05:43

Немојте му узимати за зло. Сигурно му је психијатар на годисњем, а нестало терапије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дудук

31.08.2017 06:14

Режим на челу са Додиком је опустошио РС као највећа елементарна непогода; суша, поплава, земљотрес, епидемија најзаразнијих болести и сл. и наставља све жешће и немилосрдније да је пљачка.

Name

запад

31.08.2017 06:16

Западу је циљ да РС економски пропадне па да је укину, а овај режим то и ради по њихову налогу.

Name

РС

31.08.2017 06:30

Кад економски пропадне, РС купиће је светска мафија (ресурсе природне), а заштити ће Додика, јер је он то све обезбедио. Сада сви руководни режимски раде убрзано на томе.

Name

поскок

31.08.2017 06:31

Његови следбеници који га подржавају треба са њим и да пропадну, али зашто ми који смо против њега не можемо да живимо!?

Name

ругипп

31.08.2017 06:33

У Геоуправи- ругип, убзано књиже режимским тајкунима природна богатства док не стигну страни "спасиоци" (Деурић, Комљеновић, Ћана, Даниела, Станковић јуниор и асистенти Бајић, Мишковић, Витор и др.

Name

НЕКО ЈЕ ДРУГИ КРИВ

31.08.2017 06:49

Дај запад не лупетај увјек неко други крив Додик је неурацуњив троси паре као да са неба падају прави несто а сам незна ста цему толике инвестиције за једну немоцну економију РС је банкротиро, захваљујуци њему он је влада он је бог и све одлуцује само ОН, али нека народ у РС воли његову прицу годи усима , а и његов крканлук.

Name

ПУТИН

31.08.2017 07:15

Није ваљда Русија и Кина криви за банкрот РС.

Name

Ре РУГИПП

31.08.2017 07:19

Деурић мозак за укњижбе тајкунске је себи у Хан Пијеску укњижио 100 дунума државне шуме и ту држи коњску ергелу. Он може укњижити и Велики Жеп на себе и дио Црне ријеке.

Name

П

31.08.2017 07:20

Нико до сада није толико лагао народ а узимао паре од тог истог јадног народа као Миле Додик.Српско зло!

Name

психијатар

31.08.2017 07:20

Додикова фаца није здрава, казује озбиљне психо поремећаје.

Name

Предсједник Пинокијо

31.08.2017 08:50

Па наравно да је запад посредно крив за оваквио стање. Ко га је на својим оклопним возилима довео на власт, управо са циљем уништења конкурентских партија, инситуција, економије, народа? Русија, Кина или НАТО? Зато је Пинокијо најуспјешнији окупациони намјесник на "Балкану" јер је успио да уништи ама баш све србско, па и народ. Зато су му његове газде са запада и дале кредит ММФ-а пред саме изборе 2016.

Name

Xxxx

31.08.2017 05:52

Ко му је дилер, добра му дрога баца га право

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

31.08.2017 05:58

Истина се мора сакрити али овај пут теско мозе мијењати ста хоце она се види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

31.08.2017 06:02

Па заиста,народе нема се шта чекати.И стварно ко још вјерује ишта овим идиотима онда је исти као они!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

31.08.2017 06:06

ВЕЦИНА НАРОДА ОВО ПОДРЗАВА. ОНИ САМО ПРОВОДЕ ВОЉУ ВЕЦИНЕ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

31.08.2017 06:21

@ КОНДОР Жалосно је, али у праву сте!"Апсурдистан" у коме је глас предратног доктора наука и крезубог исти!!И к томе "филијале козаностри":ИВЗ БиХ, СПЦ и Католичка црква одрађују свој дио посла за "наше политичаре"!

Name

ЖУЋО

31.08.2017 06:09

ПА ЗАР НЕ ВИДИТЕ ДА ЈЕ ЧОВЈЕК ПУКО КО СИЈАЛИЦА, А ОКУПИО БУДАЛЕ И НЕПИСМЕНЕ ОКО СЕБЕ КОЈИМА НЕМОЖЕ НИШТА ЈЕР ИХ ШТИТИ МАФИЈА. ЦРНИ МИЛЕ, ЦРНО ТИ СЕ ПИШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

31.08.2017 06:09

Могућ је још један разлог због којег Додик лаже. Сјетимо се налаза вјештака и пресуде у којима је установљено да исти има : "ОЗБИЉНЕ ПСИХИЧКЕ ПРОБЛЕМЕ". Сада долазимо до другог проблема а то је судство које дозвољава да такав човјек и даље посједује возачку дозволу (па и да кормилари овом бродом лудака) и чак можда и дозволу за посједовање и ношење ватреног оружја (па и да буде "врхови командант" полицији , чак и оној "специјалној" у којој има и друмских разбојника). И када би се даље наставило са његовим овлаштењима и свом силом која је у његовим рукама , као и силом у рукама његових острашћених сљедбеника , долазимо у ситуацију која је веома опасна по животе неистомишљеника владајућем режиму. Или можда хунти? Ко ће га знати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

31.08.2017 06:19

Све је то ОК,али омогућују им оне паре оправ којих нема и фале у буџету.Да подсјетим паре су ти исто као енергија,функционишу по истом закону,не могу се изгубити већ могу прећи из једног у други џеп,у овом случају из буџета РС у џепове лопова око буџета на челу са Додиком.

Name

Ре "055" РАСПУЦХИН

31.08.2017 07:19

У праву сте када за новац кажете да је као енергија али је исто тако као и материја па мјења агрегатно стање. Тако из "папира" , када се уплати на банковни рачун нпр. на Дјевичанским (или неким другим) острвима , прелази у друго агрегатно стање које је попут гаса. А када се за "папир" купи злато (можда и дијаманти) , поново му се мјења агрегатно стање. У коментару сам желио указати да је читав систем у служби "великог баје". Када кажем систем мислим на комплетне "државне јасле" тј. све институције па и јавна предузећа и ту сте у праву јер се ту врти сав новац из буџета. Сви који судјелују у тој подјели новца (кроз плате и друге привилегије) , од врха па до портира и спремачице , су саучесници у пљачки.

Name

#

31.08.2017 07:22

Лазе јер му нема назад.

Name

055

31.08.2017 07:36

Да,јасно разумијемо се у потпуности.Нажалост не познаје никакве законе "осим закона партије (вође лопова)" јер су продали част и достојанство.Значи потврђује се она да смо већина потомци Косовских дезертера!

Name

Бајо

31.08.2017 06:10

Банкрот,колапс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

31.08.2017 06:13

ДОК ЈЕ НАМА ДОДЕ, ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СВЕ НАМ ОДЕ. ЈА ВИДИ ИМ ФАЦА, МАЈКО МИЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

31.08.2017 06:13

РИЈЕСЕЊЕ БИ БИЛО ДА ДОДИК,ТЕГЕЛТИЈА И ЦВИЈАНОВИЦКА ВРАТЕ САНО МАЛИ ДИО ОД ОТУДЈЕНОГ ИЗ БУДЗЕТА И ОДМАХ БИ БИО СУФИЦИТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре "Мрцевци" РАСПУЦХИН

31.08.2017 07:21

Да врате мали дио??? Треба им истрести све из џепова а онда све њих истрести из гаћа!!!

Name

Перо Добој

31.08.2017 06:14

Додик је финанцијски јачи од вецине премијера у региону. Не мозе му нико ниста Сваке седмице иде код Путина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хари

01.09.2017 20:51

Додик је финанцијски јаци од рс

Name

01.09.2017 22:48

Ретардирани Перо...

Name

Турбоскара

31.08.2017 06:25

Бице боље неко вице на папиру мртво слово у Снсде у старе прице код опозиције ниста ново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

02.09.2017 17:18

биће боље биће боље ал првог априла

Name

ааа

31.08.2017 06:35

За прављење дефицита довољна је и само ова тројка са слике, црна тројка! А још Тегелтија и ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

31.08.2017 06:40

Таквих прица као сто је ова могу написати на стотине; и све остаје само на прици и некаквим констатацијама за које и врапци знају да су тацне. Нико не предузима ниста конкретну у циљу промјена које су неопходне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

31.08.2017 06:43

Јебе вас Велики Баја у здрав мозак. Ако тако вам и треба кад вам је вазно србвање од сопственог опстанка од неимастиње и бједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

31.08.2017 06:57

Луд водја јос лудји народ ста цес мозе му се само напријед Баја.

Name

ре искрено

31.08.2017 07:18

Врховни Баја заслужује још један мандат, он за сада ради одличан посао, браво Баја, браво браво браво...

Name

Јос искреније

31.08.2017 07:24

Ниси упуцен, нико овдје не србује него се ради о г.внима у сваком смислу.

Name

Тр

31.08.2017 07:30

Какве везе има Србовање са МД. Па он као ни Цвијановицка није Србин. А и не троси своје вец насе паре, заболе га. Ко гласа за њега имаце папир да није добар.

Name

змај

31.08.2017 07:07

Ко и мало несто зна њему не треба нико реци како је у РС, то се види на сваком кораку бједа и немастиња нерад и бахатост власи.На прици о угрозености РС он је народ довео до лудила да висе тај исти народ не зна ста му је цинити.Босњак сам и вани сам дузе време али сам из БН.Кад додзем на одмор туга ме ухвати имам доста јарана срба вредни и постени људи али људи све су депресивнији и без вољни за било сто предузети јер су изгубили наду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

31.08.2017 07:07

Миле, 2006-те, на демонстрацијама које си организовао, истакао си паролу " МОЗЕ БОЉЕ". Мозе ли сад ЈОС БОЉЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

##

31.08.2017 07:45

Може боље, никада више нису крали!

Name

Марио

02.09.2017 17:27

Њему је добро он је ставио на страну да ни пра унучад неморају да раде

Name

Рс

31.08.2017 07:28

Цитам коментаре да је западу стало да унисти Српску западу је мозда и стало до унистења Српске али засто је толико стало и Србима у Србској да је унисте и да нестане јер својом сутњом сигурно одобравамо и зелимо нестанак Српске знамо за све гадости резима и одобравамо то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

31.08.2017 08:09

Издајниче не лупетај

Name

лала

31.08.2017 07:33

Милораде узми говњиву мотку па удри,да се ми неби латили мотке..удри издајнике..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

31.08.2017 08:08

Лала, не сери.

Name

ре лала

01.09.2017 22:51

Висицете ви са бандера, полако само...

Name

Марио

02.09.2017 17:28

Лала дацу ти ја мотику па је добро увати и удри

Name

А

31.08.2017 07:53

Просто је невероватно колико имамо паметних и способних што коментаркшемо на овом паметном порталу а глупи Додик влада РС више од 10 год хахахахохохохехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икс

31.08.2017 07:53

Љубим га: у напредак,плус на рацуну,запосленост људи на нивоу,добар рад- здравства банака фирми и фабрика,позитиван став према свему и свима и на крају у предиван осмјех сараднице му иза ледја-то мајка само једном радја и то мајка само воли а остали нек се моле богу да им овакав струцњак никад висе не додје на власт бар у наредних 113 година..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

31.08.2017 07:59

Ста це бити када изадје на видјело да дрзавне фирме годинама нису уплацивале доприносе за пензијско осигурање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир

31.08.2017 08:06

Не дај се Милллееее ! Јос 5 година ! Јос пет година издржи !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

02.09.2017 17:29

Једино миле море уништити РС види те да су га сви пустили

Name

борац

31.08.2017 08:35

Цовјек је доказано болестан али изгледа да није сам ко то немозе да свати и с њим несто није у реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2017 12:48

Није само Додик болестан него цијела нација.А он је предводи.

Name

#

31.08.2017 08:35

Додик је изразито дрзак љевцански примитивац, кваран до срзи. Неограницено је похлепан. Проблем је сто уз себе има цитаву секту сљедбенила који су исти као и он и сто постоји јако пуно смрада који га упорно изгласава због својих помија, а ту су ибудале које xа њега цују из медија, посебно на РТРСу који је цисто зло.. Без примјене силе, теско це доци до промјена. А опозиција за то није спремна. Додик це се макнути с власти кад висе ни на који нацин не буду могли исплатити плате будзетским корисницима и кад им тајкунске фирме, сисацице будзета, не буду висе могле исплатити плате својим робовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

31.08.2017 15:19

Месар је кроз функционално школовање научио како красти на ваги. Не узимам у обзир тзв фпн. Шверцовање му се не може оспорити. Профитерство никако. Послушност јачим од себе као и захтјевање беспоговорно исте од слабијих такође. Бахатост и пљачка такође иманентни лику осредње сеоске барабе какав јесте и представља се. И кажете "влада" у минусу, дугује ? А Руси освједоченом русофилу гђе Мадлен Олбрајт, "свјежем даху демократије са Балкана" не дају паре ? Цццццц...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

31.08.2017 16:18

МЕНИ ЈЕ ЉУДИ УВИЈЕК СЕНАДЕР У ГЛАВИ .КАД ИДЕ ДИГНЕ ГЛАВУ СМИЈЕ СЕ КО САМ ЈА САМ. КО БИ РЕКАО ДА ЋЕ ОНАКО БЈЕДНО ЗАВРШИТИ. СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

31.08.2017 16:51

ОВУ СПОДОБУ ЈЕ ВИШЕ ДОСАДНО КОМЕНТАРИСАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко плаћа онај Бонд

01.09.2017 19:06

Ко плаћа онај Бонд на улазу у фонд здравства?а фонд има своје обезбјеђење.Фонд здравства у минусу од 500 милиона км ако се не варам

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

01.09.2017 20:30

Е зашто се борисмо мајко мила. Да сам знао за овај олош да ће владати насао бих сто начина да дезертирам, а ја као са поносом у борбу за Српство, а овај лопов шверцао и тада. Ми направисмо ''кућу'', а он уђе у њу и узима нам кирију на сваки начин. Па не дај Боже да опет загусти, зар би нам ова дезертерска аветиња био врховни комадант.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

галаб

02.09.2017 03:19

Та власт неиде све це прицати и радити само даје власт ,само је револуција мозе отјерати или нака страна сила они знају кад изгубе контролу цекаих робија као Радованову власт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алија

02.09.2017 06:23

Оцекујем да це РТРС ускоро емитовати само једну ствар на радију и тв-у А то је пјесма:"плаци мала плаци ост'о сам на Раци неда ми се доци у затвор морам поци"! Без ироније,зелим вам да ускоро збаците окове ових лопова који вас поробисе. А то мозете једино уцинити на изборима. Памет у главу,није то само X на гласацком листицу, то је будуцност васе дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Алија

02.09.2017 07:06

Алија овдје Илија, свака част на коментару.

Name

мујокрме

02.09.2017 12:24

Ма није то ба ниста код нас таквих има ба и кад је хладно у федерацији ни накар гатара ханка немозе ба да хим помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

02.09.2017 16:12

Посто је Република Српска?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Погледај...

03.09.2017 05:19

Па они који су у странци ако грије сунце а миле казе облацно је и снијег то је истина ,морају хер су добили радна мјеста и привилегије на основу крњизице оартије а не на основу конкурса .

ОДГОВОРИТЕ