Сјајна форма Џумхура уочи УС Опена!

Најбољи бх. тенисер касно вечерас игра финале АТП турнира из серије 250 у Винстон Сејлему, а без обзира на исход меча, од понедјељка биће 56. тенисер свијета, што му је најбољи пласман у каријери.

Тенис 26.08.2017 | 16:45
Сјајна форма Џумхура уочи УС Опена!
Дамира Џумхура ускоро очекује наступ на УС Опену, гдје ће у првом колу играти против Пабла Куеваса, а уочи старта Отвореног првенства САД, први рекет БиХ налази се у сјајној форми, која му је донијела најбољи пласман у каријери.

Сарајлија је синоћ у полуфиналу АТП турнира из серије 250 у Винстон Сејлему славио против Британца Кајла Едмунда 1:6, 7:5, 6:3 и пласирао се у финале, гдје ће се касно вечерас за трофеј борити са Робертом Баутистом из Шпаније.

Након веома лошег првог сета, у којем је освојио само један гем, бх. тенисер успио се вратити и послије великог преокрета изборити финале.

"Био је ово тежак меч. Знао сам то од почетка. Понекад ми треба више времена да се загријем, тако да у првом сету нисам имао шансе. У другом сам успио да држим своје гемове, а онда тријумфујем у трећем. Хвала публици на подршци. Дефинитивно је ово дивно вече у Винстон Сељему и специјалан дан за мене", поручио је Џумхур, који ће играти своје прво АТП финале.

Без обзира на исход дуела са Баутистом, Џумхур ће од понедјељка бити 56. тенисер свијета, што је његов најбољи ренкинг каријере.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар