Sjajna forma Džumhura uoči US Opena!

Najbolji bh. teniser kasno večeras igra finale ATP turnira iz serije 250 u Vinston Sejlemu, a bez obzira na ishod meča, od ponedjeljka biće 56. teniser svijeta, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Tenis 26.08.2017 | 16:45
Sjajna forma Džumhura uoči US Opena!
Damira Džumhura uskoro očekuje nastup na US Openu, gdje će u prvom kolu igrati protiv Pabla Kuevasa, a uoči starta Otvorenog prvenstva SAD, prvi reket BiH nalazi se u sjajnoj formi, koja mu je donijela najbolji plasman u karijeri.

Sarajlija je sinoć u polufinalu ATP turnira iz serije 250 u Vinston Sejlemu slavio protiv Britanca Kajla Edmunda 1:6, 7:5, 6:3 i plasirao se u finale, gdje će se kasno večeras za trofej boriti sa Robertom Bautistom iz Španije.

Nakon veoma lošeg prvog seta, u kojem je osvojio samo jedan gem, bh. teniser uspio se vratiti i poslije velikog preokreta izboriti finale.

"Bio je ovo težak meč. Znao sam to od početka. Ponekad mi treba više vremena da se zagrijem, tako da u prvom setu nisam imao šanse. U drugom sam uspio da držim svoje gemove, a onda trijumfujem u trećem. Hvala publici na podršci. Definitivno je ovo divno veče u Vinston Seljemu i specijalan dan za mene", poručio je Džumhur, koji će igrati svoje prvo ATP finale.

Bez obzira na ishod duela sa Bautistom, Džumhur će od ponedjeljka biti 56. teniser svijeta, što je njegov najbolji renking karijere.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar