Краснодар неће на Звездин терен?!

"Спортски журнал" објавио је ексклузивну информацију, да се руски клуб обратио УЕФА са захтјевом да суспендује стадион "Рајко Митић" због лошег стања у коме се налази терен.  Краснодар се жалио Уефи: На Маракани не може да се игра, суспендујте је! Ексклузивно сазнање Журнала!

Фудбал 23.08.2017 | 11:45
Краснодар неће на Звездин терен?!
Фудбалски клуб Краснодар тражио је хитну реакцију УЕФА и измештање реванш меча плеј-оф рунде квалификација за Лигу Европе са стадиона Црвене звезде, пошто је терен такав да не пружа оптималне услове за игру.

То је у свом данашњем издању објавио "Спортски журнал" и то у врху друге и треће странице, под ознаком "ексклузивно".

"Журнал" даље пише да ће УЕФА током дана послати специјалног контролора, који ће извршити инспекцију терена на стадиону "Рајко Митић", па ће се ситуација даље развијати у зависности од његове оцјене.

Црвено-бијели су продали све улазнице за меч који је на програму у четвртак од 21.00, а јасно је да у Београду и Србији нема још неког стадиона који би могао да прими толико људи - под условом да уопште буде активирана варијанта селидбе.

Наводно се у цијели случај умијешао и Фудбалски савез Србије на челу са Славишом Кокезом, који је од предсједника УЕФА Александра Чеферина затражио помоћ и разумијевање.

Подсјећамо да је Звезда већ за сљедећу седмицу, након првенствене утакмице против Партизана, планирала почетак радова на замјени травнатог покривача, због чега ће репрезентација Србије 2. септембра угостити Молдавију у Хумској улици.

Партизан је против Видеотона у Београду био лишен подршке навијача због изгреда хулигана, Краснодар би да и Црвена звезда плеј оф за Лигу Европе као домаћин игра без ветра са трибина. Или барем без ветра са трибина стадиона "Рајко Митић". Спортски журналексклузивно доноси информацију да је руски клуб наиме писао Уефи и званично затражио да се због очајног терена и немогућих услова на играју популарана "Маракана" суспендује.

Под условом да се Краснодаров захтев услиши београдски црвено-бели би морали да играју или на Партизановом стадиону у Хумској или на новосадском "Карађорђу", јер они једини још у Србији испуњавају Уефини строге прописе. То је наравно у теорији. У пракси сви знамо да је готово незамисливо да Звезда игра на буњишту вечитог ривала, па и да ни Војводина није баш била раположена да београдским гигантима уступа терен макар и за финале Купа.

Притом, стадион Звезде је много већи од оба ова поменута, све су улазнице већ распродате, па би се и са те стране "најгори сценарио" претворио у организациону ноћну мору. Што све наводи на закључак да ће и Уефа покушати да избегне суспензију "Рајка" ако буду постојали макар и минимални услови за игру.

Коначно одлуку, наводи даље Журнал, данас ће донети специјални контролор задужен да процени да ли у Љутице Богдана може да се игра. Ако каже да је могуће, Краснодаров захтев неће вредети. Ако каже да услови за игру не постоји? Не смемо ни да замислимо.

Срећна околност је што данас ни данас ни сутра у Београду неће падати киша.

А ако специјални контролор каже да може да се игра: очекујте паклену атмосферу на трибинама "Маракане". Умеће Звездини навијачи да одговоре на овај Краснодаров покушај да црвено-белима одузму предност домаћег терена.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар