Отворио душу о тешким данима

Један од сигурно најуспешнијих српских глумаца Војин Ћетковић за неколико дана прославиће 46. рођендан.  Иза себе има велики број филмских рола, бројне позоришне улоге, а мало је познато да раније није желео да се бави глумом и да је био на пола пута да одустане.

Забава 18.08.2017 | 14:23
Отворио душу о тешким данима
"Никада нисам знао да ћу бити одличан глумац. На другој години сам решио да се не бавим глумом. Пао сам на главу и морао сам да лежим. На акробатици док сам радио летећи салто, тада сам сломио нос и имао потрес мозга. Морао сам да лежим и док сам тако лежао размишљао сам да се не бавим тиме. Одлучио да се не бавим глумом, да је мени то тешко и да Београд никада нећу моћи да прихватим као свој град.

Вратио сам се у Крушевац и два месеца сам био тамо, нисам ишао уопште на факултет. Професор ме ниједном није назвао и рекао да се вратим. Мој брат Милован је тај који је утицао на мене, јер ми је у једном моменту рекао: "Доста си размишљао, хајде да се вратиш". Вратио сам се, цела класа ме је сачекала и пригрила и то је преломило. Али никада нисам био сигуран да сам феноменалан и да ћу направити нешто, то ни дан данас не мислим", објаснио је Ћетковић пре неколико година у емисији "Балканском улицом".



Он се присетио дана када му је његова класа била као породица.

"Живели смо свугде по Београду и једни код других. Често смо добијали отказе и онда се дешавало да по нас петоро спавамо код једног и да се хранимо код другог", каже и додаје да је право са снимања једног филма отишао у војску и то када је имао 27. година.

"Директно са снимања сам отишао у војску. Испратили су ме Глоговац и Гага Николић. Гага ми је дао 100 марака да попијем нешто. Помислио сам шта ме снашло, ставили ме да спавам поред тоалета, а око мене клинци од 17, 18 година. Сви су били десет година млађи од мене. Звали су ме стриц.
Причао сам им неке приче, било је још неколико одраслих који су били моје годиште. Мој претпостављени је био моје годиште", каже Војин који је на ФДУ први пут крочио са 17 година.

Како истиче, због стања у земљи његов посао не може да му омогући да буде богат, већ да живи солдино, а све што је стекао у жвиоту било је искључио талетном и радом, заједно са супругом Слободом.



"Не могу кроз своју браншу у овој земљи да будем богат, то је немогуће. Са тим сам се помирио давно. Може да ми буде пристојно и да будем средња класа које је све мање, али сам слободан, што је јако битно. Слободан сам да кажем шта мислим коме год са позиције глумца. Какав сам овакав или онакав, али такав сам какав јесам.

Ако ти самог себе не цениш, нико неће ни тебе да цени. Ако хоћеш да једног дана имаш пристојан хонорар и да пристојно живиш, мораш да држиш једну одређену цену и да држиш до себе. Да те не узму као неозбиљног типа. Искључиво живим од глуме, сада колико сам послова зарад тога изгубио, то је много", испричао је за емисију "Булевар", али присетио се и трентука када је први пут угледао Слободу на снимању.



"Сећам се првог тренутка када сам је угледао, снимали смо, а она је била студенкиња. Никада на тај начин нисам гледао студенткиње, наручито што су већина њих биле клинке. Пррошло је неколико дана снимања, позвао ме је сниматељ да дођем да погледам нешто. Видео сам је као неко ко ће вероватно да снима, нисам је посматрао лепа је или на неки други начин. Тада сам је први пут запазио", говорио је Војин.

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кал

18.08.2017 16:05

Па ти си осредњи глумац најмање 10 из србије су бољи од тебе. Ти си се неком увукао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињка

19.08.2017 06:37

Норманлни људи,имала сам прилику на плази у Купарима да се друзим са овим глумацким паром који су тако једноставни и културни сто је ријеткост у данасње поремецено вријеме.И кцерке су им предивне и фино васпитане. Свако добро им зелим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже

20.08.2017 14:39

Спаси нас од нас самих, нама нико не ваља.

ОДГОВОРИТЕ