Стојковић: Кад је звао Партизан није било дилеме!

Партизан је добио велико појачање у наставку сезоне, пред двомеч против Видеотона у плеј-офу за пласман у Лигу Европе.

Фудбал 15.08.2017 | 17:45
Стојковић: Кад је звао Партизан није било дилеме!
Одржао је обећање дато 2013. године када је одлазио из Партизана. Тада је рекао:

"Ово је тренутни, привремени опроштај од Партизана, не трајни, јер сам сигуран да ћу се једног дана вратити и овде завршим каријеру".

Мање од четири године касније, Стојковић је поново у Хумској, у клубу којег је заволео иако се то чинило немогућим, јер је играо за Црвену звезду и био њен капитен. Али, попут Милка Ђуровског средином 80-их година прошлог века, тако је Стојковић направио фудбалски земљотрес у Србији, дошавши у редове окорелог ривала свог некадашњег клуба.

Навијачи Звезде су га вређали, претили му, те претње су биле и физичке (случај Ђенова), наденули су му и надимак... Али, Стојковић је све то издржао, да би октобра 2010. године, после победе Партизана у 139. "вечитом дербију", показао мајицу на којој је писало: "Опростите ми моју ружну прошлост".

Ова порука била је упућена Гробарима, којом је навукао на себе додатни гнев навијача Звезде, али и дефинитивно заслужио љубав Гробара.

Стојковић је својим одбранама добио подршку навијача Партизана, који су му неретко певали: "Стојке, гробаре!".

Седам година после ношења ОНЕ мајице, Стојковић је поново Партизанов.

Репрезентативни голман Србије (34) дошао је на позајмицу из енглеског Нотингем фориста и стиче право играња пред значајан меч - први у плеј-офу за пласман у Лигу Европе против мађарског Видеотона у четвртак предвече.

"Драго ми је да сам се вратио у клуб где су ме сви желели. То ми је најважније - да се осећам као члан породице, и трудићу се да им се одужим, а то је пре свега на терену. НИје била друга опција. Оног момента кад сам видео жељу клуба и навијача, нисам се двоумио", рекао је Стојковић у уторак на конференцији за новинаре.

Упитан како се осећа, одговорио је: "Било је 'суфлирања' пријатеља, познаника, непријатеља... Прихватио сам, ту сам да пуцате у мене ако буде лоше, не дај боже".

Ивица Илиев се убацио: "Не, не, ја сам први у кога ће да пуцају".

Постоји могућност да буде у тиму већ против Видеотона и двојице бивших играча Партизана у нападу - Марка Шћеповића и Данка Лазовића:

"Они носе Партизан у срцу, играмо против некога ко нас добро познаје...".

Упитан да упореди садашњи долазак и онај први 2010. године, рекао је да се "осећа као да је ту већ дуго година".

"Први пут је било онако бомбастично, али да се не враћамо на та сурова времена", додао је Стојковић.

О томе када се указала шанса да Стојковић дође у Партизан, спортски директор Партизана је рекао да је "Стојке увек актуелан".

"Бранио не бранио, он је увек број 1 у репрезентацији. Увек је опција кад се укаже шанса да дође у Партизан, пратили смо развој ситуације и реаговали смо у правом тренутку".

Илиев и Стојковић ће сарађивати по други пут. Пре седам година били су саиграчи.

"Велико ми је задовољство и понос што и други пут могу да сарађујем са нашим Владимиром. Били смо саиграчи 2010. године када смо заједно војевали ту Лигу шампиона. Сада смо учинили смо све да Влада буде поново са нама и буде главна карика која ће нам помоћи да поново играмо гхрупну фазу у европском такмичењу. Имамо велику веру да ћемо са њиме испунити све циљеве".

Мирослав Ђукић сада на располагању има четворицу голмана. Осим Стојковића, ту су и Филип Кљајић, Марко Јовичић и Немања Стевановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар