Stojković: Kad je zvao Partizan nije bilo dileme!

Partizan je dobio veliko pojačanje u nastavku sezone, pred dvomeč protiv Videotona u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

Fudbal 15.08.2017 | 17:45
Stojković: Kad je zvao Partizan nije bilo dileme!
Održao je obećanje dato 2013. godine kada je odlazio iz Partizana. Tada je rekao:

"Ovo je trenutni, privremeni oproštaj od Partizana, ne trajni, jer sam siguran da ću se jednog dana vratiti i ovde završim karijeru".

Manje od četiri godine kasnije, Stojković je ponovo u Humskoj, u klubu kojeg je zavoleo iako se to činilo nemogućim, jer je igrao za Crvenu zvezdu i bio njen kapiten. Ali, poput Milka Đurovskog sredinom 80-ih godina prošlog veka, tako je Stojković napravio fudbalski zemljotres u Srbiji, došavši u redove okorelog rivala svog nekadašnjeg kluba.

Navijači Zvezde su ga vređali, pretili mu, te pretnje su bile i fizičke (slučaj Đenova), nadenuli su mu i nadimak... Ali, Stojković je sve to izdržao, da bi oktobra 2010. godine, posle pobede Partizana u 139. "večitom derbiju", pokazao majicu na kojoj je pisalo: "Oprostite mi moju ružnu prošlost".

Ova poruka bila je upućena Grobarima, kojom je navukao na sebe dodatni gnev navijača Zvezde, ali i definitivno zaslužio ljubav Grobara.

Stojković je svojim odbranama dobio podršku navijača Partizana, koji su mu neretko pevali: "Stojke, grobare!".

Sedam godina posle nošenja ONE majice, Stojković je ponovo Partizanov.

Reprezentativni golman Srbije (34) došao je na pozajmicu iz engleskog Notingem forista i stiče pravo igranja pred značajan meč - prvi u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope protiv mađarskog Videotona u četvrtak predveče.

"Drago mi je da sam se vratio u klub gde su me svi želeli. To mi je najvažnije - da se osećam kao član porodice, i trudiću se da im se odužim, a to je pre svega na terenu. NIje bila druga opcija. Onog momenta kad sam video želju kluba i navijača, nisam se dvoumio", rekao je Stojković u utorak na konferenciji za novinare.

Upitan kako se oseća, odgovorio je: "Bilo je 'sufliranja' prijatelja, poznanika, neprijatelja... Prihvatio sam, tu sam da pucate u mene ako bude loše, ne daj bože".

Ivica Iliev se ubacio: "Ne, ne, ja sam prvi u koga će da pucaju".

Postoji mogućnost da bude u timu već protiv Videotona i dvojice bivših igrača Partizana u napadu - Marka Šćepovića i Danka Lazovića:

"Oni nose Partizan u srcu, igramo protiv nekoga ko nas dobro poznaje...".

Upitan da uporedi sadašnji dolazak i onaj prvi 2010. godine, rekao je da se "oseća kao da je tu već dugo godina".

"Prvi put je bilo onako bombastično, ali da se ne vraćamo na ta surova vremena", dodao je Stojković.

O tome kada se ukazala šansa da Stojković dođe u Partizan, sportski direktor Partizana je rekao da je "Stojke uvek aktuelan".

"Branio ne branio, on je uvek broj 1 u reprezentaciji. Uvek je opcija kad se ukaže šansa da dođe u Partizan, pratili smo razvoj situacije i reagovali smo u pravom trenutku".

Iliev i Stojković će sarađivati po drugi put. Pre sedam godina bili su saigrači.

"Veliko mi je zadovoljstvo i ponos što i drugi put mogu da sarađujem sa našim Vladimirom. Bili smo saigrači 2010. godine kada smo zajedno vojevali tu Ligu šampiona. Sada smo učinili smo sve da Vlada bude ponovo sa nama i bude glavna karika koja će nam pomoći da ponovo igramo ghrupnu fazu u evropskom takmičenju. Imamo veliku veru da ćemo sa njime ispuniti sve ciljeve".

Miroslav Đukić sada na raspolaganju ima četvoricu golmana. Osim Stojkovića, tu su i Filip Kljajić, Marko Jovičić i Nemanja Stevanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar