Шта добија Барселона са Паулињом?

Четврти најскупљи фудбалер у историји каталонског тима могао би да измени изглед Блаугране.

Фудбал 15.08.2017 | 22:00
Шта добија Барселона са Паулињом?
Шта то добија Барселона са Паулињом? Да ли је 40.000.000 евра много новца за фудбалера у 29. години живота? Ко ће бити жртва његовог доласка на Ноу Камп?

Много је отворених питања везиних за трансфер који је изненадио светски фудбал данас. Јер, ма колико дуго трајало кокетирање Каталонаца са бразилским репрезентативцем (два месеца), многи су били склони да верују да се он неће остварити. Али, везни фудбалер Гвангџоуа заиста је данас прешао у Каталонију за 40 „милки“.

Паулињо је званично постао и четврти најскупљи фудбалер у историји Барселоне, пошто је коштао једнако колико Марк Овермарс и Давид Виља. Испред њега су само Нејмар, који је плаћен 88.200.000 евра, затим Луис Суарез (81.720.000) и Златан Ибрахимовић који је коштао 69.5000.000 евра. Истовремено, Паулињо је најскупљи фудбалер који је овог лета стигао у Примеру (ако не рачунамо Бразилца Винисијуса којег је Реал Мадрид капарисао за следеће лето за 45.000.000), а испред је Витола (36.000.000 из Севиље у Атлетико) и Теа Ернандеза(26.000.000 из Атлетика у Реал).

Многи кажу - Паулињо не вреди те паре, игра у Кини, фудбал тамо није још развијен, али форма Бразилца у репрезентацији, барем у протеклих годину дана, итекако га препоручује за долазак у једну од највећих фудбалских катедрала на свету. Паулињо се просто препородио у националном тиму под вођством новог селектора Титеа, где је постао незаменљив у стартној постави.

Од 1. септембра, како је дошао сјајни стручњак на кормило Кариока, Паулињо је одиграо готово сваки минут у жутом дресу (само један меч је пропустио због суспензије), а иако игра далеко од гола, на седам званичних наступа постигао је четири поготка и уписао две асистенције. Приде, Бразил је добио све те утакмице и први је у квалификацијама, а Уругвајци су посебно упамтили Паулиња по хет-трику који је ужуткао древни "Сентенарио".



Долазак Паулиња у Барселону изазваће сигурно домино ефекат. Биће и увређених, а колатерална штета ће вероватно бити неки од дечака из Ла Масије.

Серђију Самперу је, према информацијама Мундо Депортива, већ данас речено да потражи нову средину, а могло би лако да се деси и да јунак преокрета против Пари Сен Жермена Серђи Роберто такође добије дозволу да напусти Ноу Камп. Њему то неће бити проблем, калузула је 40.000.000 евра, а траже га већ неколико недеља Манчестер Јунајтед, Челси, Јувентус и Милан.

У сваком случају, долазак Паулиња промениће изглед игре Барселоне, а да ли донети и  конкретне резултате показаће време, које је често било далеко најбољи судија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар