Šta dobija Barselona sa Paulinjom?

Četvrti najskuplji fudbaler u istoriji katalonskog tima mogao bi da izmeni izgled Blaugrane.

Fudbal 15.08.2017 | 22:00
Šta dobija Barselona sa Paulinjom?
Šta to dobija Barselona sa Paulinjom? Da li je 40.000.000 evra mnogo novca za fudbalera u 29. godini života? Ko će biti žrtva njegovog dolaska na Nou Kamp?

Mnogo je otvorenih pitanja vezinih za transfer koji je iznenadio svetski fudbal danas. Jer, ma koliko dugo trajalo koketiranje Katalonaca sa brazilskim reprezentativcem (dva meseca), mnogi su bili skloni da veruju da se on neće ostvariti. Ali, vezni fudbaler Gvangdžoua zaista je danas prešao u Kataloniju za 40 „milki“.

Paulinjo je zvanično postao i četvrti najskuplji fudbaler u istoriji Barselone, pošto je koštao jednako koliko Mark Overmars i David Vilja. Ispred njega su samo Nejmar, koji je plaćen 88.200.000 evra, zatim Luis Suarez (81.720.000) i Zlatan Ibrahimović koji je koštao 69.5000.000 evra. Istovremeno, Paulinjo je najskuplji fudbaler koji je ovog leta stigao u Primeru (ako ne računamo Brazilca Vinisijusa kojeg je Real Madrid kaparisao za sledeće leto za 45.000.000), a ispred je Vitola (36.000.000 iz Sevilje u Atletiko) i Tea Ernandeza(26.000.000 iz Atletika u Real).

Mnogi kažu - Paulinjo ne vredi te pare, igra u Kini, fudbal tamo nije još razvijen, ali forma Brazilca u reprezentaciji, barem u proteklih godinu dana, itekako ga preporučuje za dolazak u jednu od najvećih fudbalskih katedrala na svetu. Paulinjo se prosto preporodio u nacionalnom timu pod vođstvom novog selektora Titea, gde je postao nezamenljiv u startnoj postavi.

Od 1. septembra, kako je došao sjajni stručnjak na kormilo Karioka, Paulinjo je odigrao gotovo svaki minut u žutom dresu (samo jedan meč je propustio zbog suspenzije), a iako igra daleko od gola, na sedam zvaničnih nastupa postigao je četiri pogotka i upisao dve asistencije. Pride, Brazil je dobio sve te utakmice i prvi je u kvalifikacijama, a Urugvajci su posebno upamtili Paulinja po het-triku koji je užutkao drevni "Sentenario".



Dolazak Paulinja u Barselonu izazvaće sigurno domino efekat. Biće i uvređenih, a kolateralna šteta će verovatno biti neki od dečaka iz La Masije.

Serđiju Samperu je, prema informacijama Mundo Deportiva, već danas rečeno da potraži novu sredinu, a moglo bi lako da se desi i da junak preokreta protiv Pari Sen Žermena Serđi Roberto takođe dobije dozvolu da napusti Nou Kamp. Njemu to neće biti problem, kaluzula je 40.000.000 evra, a traže ga već nekoliko nedelja Mančester Junajted, Čelsi, Juventus i Milan.

U svakom slučaju, dolazak Paulinja promeniće izgled igre Barselone, a da li doneti i  konkretne rezultate pokazaće vreme, koje je često bilo daleko najbolji sudija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar