Нова богомоља у Рађевини

Епископи шабачки Лаврентије и ваљевски Милутин са свештеницима из Рађевине, Подгорине и Јадра, освештали су манастир посвећен Светом Василију Острошком на планини Рожањ, у селу Шљивова код Крупња, недалеко од чувеног Соко града.

Србија 13.08.2017 | 21:56
Нова богомоља у Рађевини
На том месту током Другог светског рата припадници ЈВО подигли су цркву, која је по окончању рата запустела, да би била обновљена 1990. године залагањем епископа шабачког Лаврентија, овдашњих верника Рађевине и Подгорине и свештенства. Од тада је то место ходоћашћа за многе вернике из земље и света, укључујући и љубитеље верског туризма.

“У последње две године почела је доградња храма, изградња конака и осталих здања богомоље, који су завршени у љубави, слози и саборности људи овог дела Србије, на граници Рађевине и Подгорине”, рекао је владика Лаврентије, који се захвалио свим дародавцима на помоћи али, како је напоменуо, „пре свега у исказаном јединству у вери“.

Верујућим људима захвалност и поштовање упутио је епископ ваљевски Милутин, „јер братска љубав је нешто најјаче што може да буде када је реч о чувању своје вере, рода свога и своје отаџбине“.

Мноштво људи који су стигли на ову лепу планину, уживало је у лепоти новог манастира и његове околине. Владика Лаврентије је одликовао монахињу Параскеву, која је постала игуманија ове богомоље, још једне у СПЦ која је посвећена Светом Василију Острошком.

(БН телевизија / В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар