ЛЕ: Страмаћони наредио тоталну офанзиву на Звезду!

Спарта против Звезде на све или ништа! „Ја сам оптимистичан, желимо одиграмо савшен меч и постигнемо гол, а онда да уз помоћ навијача дођемо до жељеног резултата“, поручује Италијан.

Фудбал 02.08.2017 | 21:15
ЛЕ: Страмаћони наредио тоталну офанзиву на Звезду!
Спарти не иде, форма и расположење у редовима чешког великана нису на завидном нивоу, али предност Црвене звезде (0:2) из прве утакмице трећег кола квалификација за Лигу Европе, приморала је Андреу Страмаћонија да у ревашу размишља искључиво о тоталној офанзиви.

Реми са Бохемијансом на отварању сезоне у чешком првенству унео је додатну дозу скептицизма међу навијачима Спарте. Ипак, италијански стратег је у игри свог тима видео напредак у односу на бледо издање из Београда.

„Ја сам оптимистичан, желимо одиграмо савшен меч и постигнемо гол, а онда да уз помоћ навијача дођемо до жељеног резултата. Ако буде тако можемо да идемо даље”, рекао јеСтрамаћони.

Ипак, оно што је јасно јесте да угираност чешког тима није на завидном нивоу и да је потребно још доста рада како би се повезале линије тима. Али времена нема, што је наравно добра ствар за Црвену звезду.

Неколицини повређених играча након утакмице са Бохемијансом придружио се и стамени штопер Семих Каја, па ће се у стартну поставу вратити несигурни Штетина, који је имао много проблема са Ричмондом Боаћијем у првој утакмици. Елдар Чивић ће на леви бок уместо индиспонираног Румуна Ватајелуа.

“Повреда Каје представља далеко већи губитак од бодова у утакмици са Бохемијансом. То није оправдање, али у овом тренутку ми недостаје осам-девет играча због повреда”, додао је Страмаћони.

Везни ред Спарте, који је изгубио све могуће дуеле са Кангом, Доналдом и Јовичићем пре седам дана, ојачаће искусни Рио Мавуба, али је јасно да је и њему потребно знатно више времена да уђе у прави ритам.

Највеће промене у односу на утакмицу из српске престонице претрпеће напад чешког великана, у којем ће се наћи четири изузетно офанзивна играча. Срђан Плавшић је својим играма задовољио Страмаћонијеве захтеве па ће заузети своје место на десном офанзивном боку Спарте, док ће са друге стране бити одлични Тал Бен Хаим. У самом шпицу напада ће се поново наћи Лукаш Јулиш, али би главну превагу могао да направи искусни стрелац Давид Лафата, који ће из другог плана вребати гол Милана Борјана.

Црвена звезда би на овакву формацију могла да одговори контраударом, па да из брзих контранапада направи велике проблеме домаћину. Биће довољно да само једна од њих буде успешна, па да српски вицешампион дође до гола који би могао да одлучи учесника плеј-офа за Лигу Европе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар