Почео састанак у вези Шпирића

У згради државних институција БиХ почео је састанак руководства Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ са предсједавајућим Савјета министара БиХ и његовим замјеницима те члановима Заједничке комисије за надзор над радом ОБА.

Босна и Херцеговина 25.07.2017 | 10:45
Почео састанак у вези Шпирића
Састанак је услиједио након афере у којој је предсједавајући Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције Никола Шпирић оптужен за кривотворење закључака те Комисије.

Шпирић је, подсјећања ради, ОБА упутио закључке које Комисија никада није усагласила и усвојила, а због тога је покренуто питање његове суспензије са позиције предсједавајућег Заједничке комисије за надзор над радом ОБА.

Након што је информација о Шпирићевом потезу доспјела у јавност, услиједили су континуирани и синхронизирани притисци на ОБА у режији званичника СНСД-а, ХДЗ-а и СББ-а.



На данашњем састанку би се требало разговарати о, како је најављено, односима у руководству ОБА и раду те Агенције, а дио састанка ће готово сигурно бити посвећен наведеном Шпирићевом потезу.



Састанку присуствују генерални директор ОБА Осман Мехмедагић, његов замјеник Трифко Буха, главни инспектор ОБА Дамир Беванда, представници Савјетаминистара БиХ те чланови Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције.

Новинарима се уочи почетка сједнице обратио члан Заједничке комисије Фахрудин Радончић (СББ), оцијенивши да стање у ОБА није добро.

''Суштина је да та служба није ријешила ко је палио Предсједништво БиХ, ко је напао Вучића, ко је напао Османовића, ко је минирао мезар рахметли Алије Изетбеговића, да се служба поцијепала на националној и персоналној основи. Имамо много неријешених ствари. Разговарати о Шпирићу се, наравно, треба и може, али то је ефемерија јер имамо ситуацију да је руководство подијељено на националној основи'', казао је Радончић.

Извор: Фактор.ба

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бих

25.07.2017 08:51

Ма треба направити све по три осе обе полиције војске територије подјелит орузје и неце бити проблема нациналних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуман

25.07.2017 09:34

Треба нас колективно иселити и дати бољем народу ову природу и богатство.

Name

Драганче

25.07.2017 09:10

Ко би рекао да је радикал Шпиркан шиптарски "кум"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лик

25.07.2017 09:55

Гдје год има кеша ту је и стари Шпиркан.

Name

Ре Лик

25.07.2017 10:13

А Каја је веш машина? Каја Ариел?

Name

КраДеЗее

25.07.2017 09:28

Ми смо аутентични, изворни, оригинални , легитимни....представници хрватског народа али ће мо данас одлучивати умјесто легитимних и аутентичних представника српског народа, знам да је мало збуњујуће али јбг-а.

ОДГОВОРИТЕ