Počeo sastanak u vezi Špirića

U zgradi državnih institucija BiH počeo je sastanak rukovodstva Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH i njegovim zamjenicima te članovima Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA.

Bosna i Hercegovina 25.07.2017 | 10:45
Počeo sastanak u vezi Špirića
Sastanak je uslijedio nakon afere u kojoj je predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije Nikola Špirić optužen za krivotvorenje zaključaka te Komisije.

Špirić je, podsjećanja radi, OBA uputio zaključke koje Komisija nikada nije usaglasila i usvojila, a zbog toga je pokrenuto pitanje njegove suspenzije sa pozicije predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA.

Nakon što je informacija o Špirićevom potezu dospjela u javnost, uslijedili su kontinuirani i sinhronizirani pritisci na OBA u režiji zvaničnika SNSD-a, HDZ-a i SBB-a.Na današnjem sastanku bi se trebalo razgovarati o, kako je najavljeno, odnosima u rukovodstvu OBA i radu te Agencije, a dio sastanka će gotovo sigurno biti posvećen navedenom Špirićevom potezu.Sastanku prisustvuju generalni direktor OBA Osman Mehmedagić, njegov zamjenik Trifko Buha, glavni inspektor OBA Damir Bevanda, predstavnici Savjetaministara BiH te članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije.

Novinarima se uoči početka sjednice obratio član Zajedničke komisije Fahrudin Radončić (SBB), ocijenivši da stanje u OBA nije dobro.

''Suština je da ta služba nije riješila ko je palio Predsjedništvo BiH, ko je napao Vučića, ko je napao Osmanovića, ko je minirao mezar rahmetli Alije Izetbegovića, da se služba pocijepala na nacionalnoj i personalnoj osnovi. Imamo mnogo neriješenih stvari. Razgovarati o Špiriću se, naravno, treba i može, ali to je efemerija jer imamo situaciju da je rukovodstvo podijeljeno na nacionalnoj osnovi'', kazao je Radončić.

Izvor: Faktor.ba

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bih

25.07.2017 10:51

Ma treba napraviti sve po tri ose obe policije vojske teritorije podjelit oruzje i nece biti problema nacinalnih.

ODGOVORITE
Name

Human

25.07.2017 11:34

Treba nas kolektivno iseliti i dati boljem narodu ovu prirodu i bogatstvo.

Name

Draganče

25.07.2017 11:10

Ko bi rekao da je radikal Špirkan šiptarski "kum"...

ODGOVORITE
Name

Lik

25.07.2017 11:55

Gdje god ima keša tu je i stari Špirkan.

Name

Re Lik

25.07.2017 12:13

A Kaja je veš mašina? Kaja Ariel?

Name

KraDeZee

25.07.2017 11:28

Mi smo autentični, izvorni, originalni , legitimni....predstavnici hrvatskog naroda ali će mo danas odlučivati umjesto legitimnih i autentičnih predstavnika srpskog naroda, znam da je malo zbunjujuće ali jbg-a.

ODGOVORITE