Зашто Нејмар остаје? Паулињо и Коутињо!

Клуб обећао Бразилцу доласке двојице пријатеља!

Фудбал 26.07.2017 | 23:25
Зашто Нејмар остаје? Паулињо и Коутињо!
Годину и по дана након што је ушао у процедуру добијања шпанског држављанства,Нејмар ће коначно моћи да се назове грађанином Шпаније. Према сазнањима каталонских медија, Бразилац ће у септембру добити шпански пасош пошто су испуњени сви условиу за то.

А то је добра вест и за Барселону јер ће се отворити место у тиму за играча са пасошем ван ЕУ. По правилима шпанске лиге, сваки клуб има право на три екстракомунитарца (немају пасоше неке од земаља ЕУ), а тренутно су то у Барселони Нејмар, Даглас, Марлон Сантоси Луис Суарез. Даглас сигурно одлази негде на позајмицу, врло вероватно и Марлон Сантос(мада се и њему спрема шпански пасош), Нејмар ће добити држављанство тако да самоСуарез остаје на позицији екстракомунитарца.

Једна од два слободна места би у јануару требало да попуни колумбијски штопер ЏериМина из Палмеираса чији је трансфер већ договорен. Међутим, две главне жеље да попуне места екстракомунитараца су Филипе Коутињо и Паулињо.

У току јучерашњег убеђивања Нејмара да остане у клубу и одбоје ПСЖ, Барса је користила и аргументе са Коутињовим и Паулињовима именима. Реч је о двојици Нејмарових добрих пријатеља које он жели да види у Барселони. И без његових личних захтева, клуб има потребу за њиховим довођењем, а Нејмаров притисак само може да убрза ствар.

Клупски челници су обећали да ће урадити све што је у њиховој могућности да већ овог лета доведу Коутиња и Паулиња. Преговори са кинеским Гуангџоу Еверграндеом окоПаулиња трају већ недељама. Кинези су одбили две понуде Барселоне и инсистирају на откупној клаузули од 40.000.000 евра. Барсина последња понуда је износила 27.000.000 евра, али после обећања Нејмару би могла да дође и трећа која ће натерати Кинезе да попусте. Паулињов менаџер је у Кини где наговара челника Гуангџоуа да спусте цену јер је играч незадовољан и не жели да пропусти шансу каријере да заигра у Барси.

Са Нејмаровим најбољим пријатељом Коутињом ће то ићи знатно теже. Јер Ливерпул неће тек тако да се одрекне најбољег играча са којим је прошле сезоне потписао нови уговор. Барса види Коутиња као замену за Инијесту који ће наредног лета напустити клуб. Прва понуда Каталонаца од 80.000.000 евра је одбијена на Енфилду, али се спрема друга. Скај спортс има сазнања да ће Барселона током недеље послати и другу, побољшану понуду за Коутиња.

Долазак најбољег пријатеља би био најбољи начин са Барса блиндира Нејмара и отклони опасност селидбе у ПСЖ. Сада каталонски клуб треба да пређе са обећања на дела и потруди се више око куповине двојице Бразилаца.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар