Zašto Nejmar ostaje? Paulinjo i Koutinjo!

Klub obećao Brazilcu dolaske dvojice prijatelja!

Fudbal 26.07.2017 | 23:25
Zašto Nejmar ostaje? Paulinjo i Koutinjo!
Godinu i po dana nakon što je ušao u proceduru dobijanja španskog državljanstva,Nejmar će konačno moći da se nazove građaninom Španije. Prema saznanjima katalonskih medija, Brazilac će u septembru dobiti španski pasoš pošto su ispunjeni svi usloviu za to.

A to je dobra vest i za Barselonu jer će se otvoriti mesto u timu za igrača sa pasošem van EU. Po pravilima španske lige, svaki klub ima pravo na tri ekstrakomunitarca (nemaju pasoše neke od zemalja EU), a trenutno su to u Barseloni Nejmar, Daglas, Marlon Santosi Luis Suarez. Daglas sigurno odlazi negde na pozajmicu, vrlo verovatno i Marlon Santos(mada se i njemu sprema španski pasoš), Nejmar će dobiti državljanstvo tako da samoSuarez ostaje na poziciji ekstrakomunitarca.

Jedna od dva slobodna mesta bi u januaru trebalo da popuni kolumbijski štoper DžeriMina iz Palmeirasa čiji je transfer već dogovoren. Međutim, dve glavne želje da popune mesta ekstrakomunitaraca su Filipe Koutinjo i Paulinjo.

U toku jučerašnjeg ubeđivanja Nejmara da ostane u klubu i odboje PSŽ, Barsa je koristila i argumente sa Koutinjovim i Paulinjovima imenima. Reč je o dvojici Nejmarovih dobrih prijatelja koje on želi da vidi u Barseloni. I bez njegovih ličnih zahteva, klub ima potrebu za njihovim dovođenjem, a Nejmarov pritisak samo može da ubrza stvar.

Klupski čelnici su obećali da će uraditi sve što je u njihovoj mogućnosti da već ovog leta dovedu Koutinja i Paulinja. Pregovori sa kineskim Guangdžou Evergrandeom okoPaulinja traju već nedeljama. Kinezi su odbili dve ponude Barselone i insistiraju na otkupnoj klauzuli od 40.000.000 evra. Barsina poslednja ponuda je iznosila 27.000.000 evra, ali posle obećanja Nejmaru bi mogla da dođe i treća koja će naterati Kineze da popuste. Paulinjov menadžer je u Kini gde nagovara čelnika Guangdžoua da spuste cenu jer je igrač nezadovoljan i ne želi da propusti šansu karijere da zaigra u Barsi.

Sa Nejmarovim najboljim prijateljom Koutinjom će to ići znatno teže. Jer Liverpul neće tek tako da se odrekne najboljeg igrača sa kojim je prošle sezone potpisao novi ugovor. Barsa vidi Koutinja kao zamenu za Inijestu koji će narednog leta napustiti klub. Prva ponuda Katalonaca od 80.000.000 evra je odbijena na Enfildu, ali se sprema druga. Skaj sports ima saznanja da će Barselona tokom nedelje poslati i drugu, poboljšanu ponudu za Koutinja.

Dolazak najboljeg prijatelja bi bio najbolji način sa Barsa blindira Nejmara i otkloni opasnost selidbe u PSŽ. Sada katalonski klub treba da pređe sa obećanja na dela i potrudi se više oko kupovine dvojice Brazilaca.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar