Нисам говорио против Бошњака

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић за његовим санкционисањем због изјава у Братунцу представља покушај континуиране криминализације руководства Српске, те поручио да ће тако бити док год Српска постоји и да се на то треба навићи и игнорисати.

Република Српска 17.07.2017 | 17:15
Нисам говорио против Бошњака
Коментаришући захтјев Бакира Изетбеговића да га ОХР, Тужилаштво БиХ и ПИК санкционишу, предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је да након што је пропао покушај да га оптуже за референдум, Изетбеговић покушава да нађе нове начине да га доведе пред Суд. У те сврхе, каже Додик, користи се и ОБА.

''Познато је да постоје организације у свијету које су дјеловале и данас дјелују у БиХ, у Сарајеву, исламске организације разног типа, које данас подржавају чак и тероризам, а раније су подржавале пројекте повратка и да су забрањене чак и од стране Савјета безбједности УН. На њих сам мислио. Нисам рекао ништа друго осим тога. Нисам бранио, нисам рекао да не морају да дођу (Бошњаци)'', истакао је Додик.

Додик каже да тог дана у Братунцу није рекао ништа друго, осим тога.

“Бошњаци слободно живе у Братунцу, Сребреници и на неким другим мјестима. Нисам рекао да не морају да дођу, 99 одсто имовине враћено је пријератним власницима, многи пројекти обнове су урађени и знатан број ту живи, ништа им не смета”, напоменуо је Додик.

Додик је навео да нису имали доказе за разне приче о њему, па су покушали са референдумом, па када ни то није успјело, на терет му стављају антидејтонско дјеловање.

“Док год постојимо они ће тако радити, према томе треба да се мало навикнемо и то игноришемо. И високи представник у БиХ Валентин Инзко одједном интервенише на исти начин, готово истим језиком као и Изетбеговић, али и то смо већ научили у неком ранијем времену”, поручио је предсједник Републике Српске.

Додик каже да све вријеме траже санкције против њега, па је прошле седмице Тужилаштво БиХ због непостојања доказа обуставило истрагу у вези са референдумом, а већ данас се појављује прича која поново треба да скрене пажњу на ту игру којом би најрадије видјели све из Републике Српске у Суду и Тужилаштву БиХ и тамо им пресуђивали по својој вољи, а као подлога за то им служи Обавјештајно-безбједносна агенције /ОБА/, која покушава да инкриминише разне људе.

Чињеница је, додаје Додик, да до сада нико није одговарао за више од 3.500 побијених Срба у Подрињу и да су повратак Бошњака у једном периоду финансирале организације које се данас доводе у везу са терористичким активностима.

Изетбеговић је на данашњој прес конференцији рекао да је Додикова изјава, коју је дао у Братунцу, у којој говорио о "окупацији Дрине", противуставна и антидејтонска, а Додик је одговорио да се то није односило на повратнике.



Извор: Агенције

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

МК

17.07.2017 15:24

ХАХАХА СТАРЛЕТЕ КРЕНУЛЕ У ПРЕПУЦАВАЊЕ И МИСЛЕ СВАКА РЕКЛАМА ЈЕ ДОБРА РЕКЛАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прокуратор

17.07.2017 16:26

""Познати су пројекти разних фондација, прије свега исламских, које су тражиле и само усмјеравале свој новац како би се овдје уз Дрину вратили, након отаџбинског рата, муслимани и да би поново окупирали Дрину на тај начин...". Миле, не сам Миле - закука коментатор у 88. минути утакмице.

Name

Зззззз

17.07.2017 15:26

У лад Милораде лоше ти је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2017 16:05

Он стварно као да је народ стока. Вриједја људски разум. Па сваки дан су ти пуна уста мрзње и опасних изјава. Те издајници те терористи те некакве завјере, организације те бранис Рс. Ма ко је дира? А и конкретну изјаву сад као није рекао. Лик је требао зивјети кад је власт манипулисала масама док је само једна радио станица била па би сви слусали великог водју. Сад милион медиа да пренесу сваку вијест.

Name

МЛАДИ БОРЦИ ВРС

17.07.2017 15:27

Милораде,вријеме ти је да одес из политике,немој нас висе бранити,довео си да борац мрзи властиту дрзаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

17.07.2017 16:49

Направили смо дрзаву у којој влада мафија и тајкуни бисмо ли толико глупи.

Name

Думине

17.07.2017 15:34

Црни Миле. укључи мозак док не буде касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац.

17.07.2017 18:55

Давно сам рекао,Миле не дозволи да ти је језик брзи од памети ,ста сада :заглавио си се, народу замерио "е видис сада би могао народ ресити "сада размисљај

Name

Q

17.07.2017 23:36

МАФИЈУ су направила браћа Краисници чији је потребно био Душаниц, Рогуљиц,Тинтор,они који нису живи неби говорио а онда си Миле ти наставио са куковима, Кустурица,СПИРИЦЕМ,ТЕГЕЛТИЈОМ, ДИРЕКТИРИМА ЕПС РС, Хидро потенцијалним, Интегралнм,ИРБ, али на рачун твога арена узели су више него ти.МИЛОРАДЕ ДОДИК НЕЗНАМ ДА ЛИ ТИ ЈЕ ИКО РЕКАО ДА ЈЕ СУДБИНА ДАЛА ДА ЈЕ ОСТАО ЗИВ МИЛАН ЈЕЛИЦ покој му души, ДА ТЕ ДРЗИ НА ДАЉИНСКОМ нека би ви ротирају функције РЕПУБЛИКА СРПСКА БИ БИЛА СВАЈЦАРСКА БЕЗ БИЛО КАКВЕ ПАЦКЕ,А ОВАКО СУ ТИ СЕ УВЛИЛЕ ЛОПВИ И ТИ СИ ПОСТАО ТЕЗАК ПСУХИЈАТРИЈСКИ СЛУЦАЈ ПРВО ЗА СЕБЕ А ОНДА ЗА НАРОД.ЛАЗУ ТИ ОД ПРВОГ ДО ПОСЛЕДЊЕГ У ТВОМ КАБИНЕТУ И ВЛАДИ А ТО ЦЕС СЕ УВЈЕРИТИ КАДА ОДЕС У МИРОВИНУ И САГЛЕДАС СВОЈЕ ГРЕСКЕ.СВЕ ДА ХОЦЕС ДА ИХ САГЛЕФАС НИСИ У МОГУЦНОСТИ САДА ЈЕР СЕ МОРА ЦОВЈЕК ОДВОЈИТИ ОД ТЕКУЦЕГ ПОСЛА ЈЕДН ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД.ЛЕДА ТИ НЕЦЕВОКРЕНУТИ ОБИЦНИ ЉУДИ, АЛИ ОНИ КОЈИ СУ СЕ НАКРАЛИ КРИЈУЦИ СЕ ИЗА ТВОЈИХ ЛЕДА НЕЦЕ ТИ РЕЦИ НИКАДА ЗДРАВО

Name

Ревис

17.07.2017 15:35

Погледас ли ти кад снимак онога сто прицас. Сад си ти мислио на неке кинта кунте. зна се ко долази. Долазе босњаци који су прије рата ту зивјели и имају дрину у срцу, ја јос нисам цуо да је досо тамо неки из исламског свјета да ту зиви. Тако да тај деманти мозес окацит мацку о реп. Ипак има људи на позицијама који врло добро знају твоју цуд лоповску а користис национализам да би крио лоповлук којим си похаро реп српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бг

17.07.2017 15:39

Јеси Миле јеси,цим уста отворис вриједјас и Босну и Босњаке.Крајње је вријеме да ти се суди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па Добро

17.07.2017 15:51

Неко мора бит крив сто га се спијунира и хоце да апси због неке сице. Цак и пајтоса му Драгана који је такодје продао неки стан да направи хацијенду код Мостара,хоце да нас претворе у мексиканске нарко оазе гдје криминал влада

Name

Други не

17.07.2017 16:16

Вазно је да други не вриједјају.А њега ко схвата озбиљно треба се замислити.

Name

Са

17.07.2017 15:40

Сто су се разиграли данас Баке и Додик. Какво само додавање лопте данас хехех. Овце се вец примиле и заузеле позиције у торовима хахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модерно доба

17.07.2017 15:42

Бице да људи треба да вјерују теби, а не властитим усима и оцима, и то у ово доба интернета, камера, yоутубе-а и осталог?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

17.07.2017 15:44

То је против тебе човјече, није против Републике Српске и Српског народа. Ниси Ти Република, Ти си лапрдало које незна шта прича. Ти можеш само овдје бити политичар и нигдје више на планети. Тебе ни Масаи племе неби изабрали за поглавицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

17.07.2017 16:22

Србима нема друге него да праве себи дами дрзаву да неби било кадија суди кадија тузи треба повуци српске судије из БиХ ии м нема.

Name

Перица

17.07.2017 18:01

Додик је легално изабран за председника РС а, а ви се поклопите и у Африку па тамо паламудите!

Name

Турбоскара

17.07.2017 15:52

Па зар се баја није лупо у прса И он расписује референдум па референдум ово оно кога висе баја лазес па имасли И мало достојанства.Цитав yоу тубе пун твоји патриотски говора о референдуму .Па зар немас секунде достојанства према овом народу а главни баја медју бајама.И јеси бас бајунцина медју бајама медју нормалним људима си црв никад ниси стао иза цега си теко.Ко нека старлета у паровима.Е народе ово вец прелази све могуце границе све саме лази .Па нема се висе зиваца за ово. постојили така врста ста је ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

17.07.2017 16:26

Ми срби заборависмо брзо цетерес прву и јасеновац неки срби би да им се опет понови упамет са босњацима нема зивота додо је у праву

Name

Пеки

17.07.2017 16:27

Треба ли србима јос један јасеновац да додју упамет

Name

Пеки

17.07.2017 16:29

Брацо срби србин мозе зивјет комотно само у српској дрзави а то је република српска све остало нам је бјезанија преко дрине

Name

Дијагноза

17.07.2017 17:01

Питање за тебе Пеки. Дали знаш како живе Срби у Аустрији, Њемачкој, Швицарској, САД-у, Аустралуји? Дали је боље тим Србима или нама у Републици Српској?

Name

Ре Пеки

17.07.2017 18:34

Пеки, лако је из иностранства "паламудити".

Name

ПУКО СИ БАЈСОНЕ

17.07.2017 15:53

ЦИТИРАМ:"Познати су пројекти разних фондација, прије свега исламских, које су тражиле и само усмјеравале свој новац како би се овдје уз Дрину вратили, након отаџбинског рата, муслимани и да би поново окупирали Дрину на тај начин..." Човјек повратмике на своју дједовину, која је загарантована по СЛОВУ дејтонског мировног споразума а на које се бајсон често позива, назива некаквим "окупаторима". Бајсоне, Бошњаци су своји на своме на сваком педљу БиХ и тако ће бити заувијек .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

17.07.2017 18:16

Е мој ПЕКИ,нетреба нико да тјера Србе са ови простора,то ми себи са овом Власти супер радимо и бјезимо од оваквог зивота у РС.

Name

Мата

17.07.2017 15:55

"Не треба дозволити долазак Срба на Косово па да га исти поновно окупирају "изјавио некакав албанац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.07.2017 16:40

Одлично, то би било исто када би албанци српске повратнике на Косово и Метохију назвали некаквим "окупаторима", то је болесна идиотарија. Знам да није најбољи с мозгом али искрено овакво нешто ни од њега нисам очекивао,

Name

АЦО В.

17.07.2017 15:57

Нормалан свијет о економији,развоју,а ова два павијана о сукобима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

17.07.2017 15:57

Те хуманитарне организације цим њихове владе престану да купују америцко орузје постану преко ноци забрањене. Ко воли руско кинеско цак и европско орузје иде на листу. А такве Додо не воли јер он је своју зену посло да Трампа подрзи и прецједницу владе све са ајваром и домацим јабукама он их лицно брао својим старим хеликоптером,а како му се враца. И он је сад на листи јос само треба да Спирке и Стевандиц кад се власт промијени то напомену на својим митинзима подрске новој власти. Знамо из искуства да су код нас све власти коалиционе а без њих нема коалиције,ста нам треба да Бају Малбора ставе у исти кос са Бин Камелом и Багдадском Дравом

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

17.07.2017 16:01

Јадан је онај кога ти представљас и цији си ти предсједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

17.07.2017 16:04

Немам висе воље цитати ста он прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

17.07.2017 16:07

На жалост, он је највећи непријатељ Срба, па онда осталих народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАНС И WАСО

17.07.2017 16:09

ДРАГИ МОЈ МИЛЕ јебо ти све своје ста нам радис, па ми немамо постено да једмо , д није Сарајева моје цери неби могле гдје зарадит и дјецу хранит, нико у граду нам ниста рекао није, а ти стоко само мрзу сирис да би опстао... ЛП. за све који зиве у БИХ ВАСО са Пала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

17.07.2017 16:26

Није твоја кцерка једина има нас око 10 хиљада по процјенама који радимо у сарајеву не рацунујуце оне у дрз.институцијама.Радим вец 4 године у једној фирми и никада до сада нисам осјетио лицно нациолано нетрепљивост сто висе мислим да ме власник фирме постује и увек ми је до сада излазио у сусрет.

Name

истина

17.07.2017 16:36

Не зовес се ти Васо а цисто сумњам да си са Пала.Цињеница је да економска ситуација у РС није добра а госн Милорад је томе крив али све сто казе за Муслимане 99% је у праву.Познато је ста мислите о Србима и ста би нам урадили само да мозете.ДОБРО ДОСЛИ У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!!!!

Name

Ре истина

17.07.2017 16:46

Друзе све су то срби ал су продали вјеру за вецеру.ако да паметно доста.исо сам у федерацију И да ти не прицам како воле србе а додју вамо па соле памет.којих незна теско њему

Name

Ре

17.07.2017 16:56

Знаци требају њихове породице гладоват и гледат будзетлије у РС како узивају инаце су продали вјеру з а вецеру? Срам вас било.

Name

Јово

17.07.2017 17:06

Зао ми је људи који морају слусати своје политицке полтроне који су им обезбедили посао е видите ја не слусам политицаре и зато радим у сарајеву код муслимана и ником нисам дузам а ОБРАЗ МИ ЈЕ ЦИСТ.

Name

Истина

17.07.2017 17:08

Ко је ко то никада нико неце утврдити дали су они постали од срба или су неки постали од турака зног тога се мозете препуцавати.

Name

ре Истина

17.07.2017 17:17

Нико нема ништа против РС-а, ентитета три конститутивна народа, како и пише у Уставу истог.

Name

Муки

19.07.2017 07:27

Око 7:15 буде гузва у улазу за Сарајево од смјера Пала и Лукавице. Не знам коме то смета људи долазе постено да зараде плату а ови сто лоси коментари су циста љубомора сто они раде за 500КМ а не за 1000-1500КМ.

Name

поп

17.07.2017 16:31

Доста висе лагања.само лазес и глумис кога ти висе лазес

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСА

17.07.2017 16:34

Видите,они су добили зељени ефекат,да се њихови потези коментарису,стављају на насловне стране ,итд.Најбоље би било кад би ови нормални ово све игнорисали јер сад кад оплету Бајини и Бакирови у одбрану дотицних,не треба им боља реклама за увод у следеце изборе а у сустини то им и јесте циљ.Бице јос пуно набацивања лоптица један другом,зато нормалним апелујем, без коментара, ако зелимо да оду у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

17.07.2017 16:43

Лазу те за референдум ЛУКА ПЕТРИВИЦ ЈЕ ПРИЈЕТИО НА ТВ КО НЕ ИЗИДЕ НА РЕФЕРЕНДУМ ОДТАЈЕ БЕЗ ПОСЛА У ГРАДУ ГДЈЕ ЈЕ ОН ГРАДОНАЦЕЛНИК 2%НИЈЕ СНСД СТРАНКЕ ИЗИСЛО На Референдум Петровић нас је присиљава и ПРИЈЕТИО изласком на референдум МИЛЕ ДОДИК СВИ ТЕ ЛАЗУ ОКО ТЕБЕ И У ВЛАДИ

Name

Само једно знам из прослости

17.07.2017 16:36

Чим нас почну једни бранити од других надрљали смо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

17.07.2017 16:47

Интелегенција напуста ову земљу а то знаци да све остаје исто .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал-ан

17.07.2017 16:48

Ниста лосе за Босњаке не реце прецедник ја само цух муслимани а Босњаци могу бити муслимани, православци и католици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

---

18.07.2017 10:54

Има нас и атеиста.

Name

комедија

17.07.2017 17:00

Ста и да сте говорили предсједнице против Босњака,кога брига за њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прокуратор

17.07.2017 17:29

"Познати су пројекти разних фондација, прије свега руских, које су тражиле и само усмјеравале свој новац како би се овдје у Книн вратили, након домовинског рата, Срби и да би поново окупирали Книн на тај начин...". Комедија наравно. ;)

Name

комедија

17.07.2017 18:11

О каквим пројектима ти и лупас а при томе мијесас нормалне са терористима!

Name

Оља

17.07.2017 17:21

Ха,овај вазда лаје на Босњаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

17.07.2017 17:38

Зар се бојис фукара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

17.07.2017 17:39

Ипак све ово подсјеца на јос један 'игроказ" на релацији Додик-Изетбеговиц,онако мало предизборне реторике... Мада је јасан смисао Додикове (благо рецено) незграпне изјаве... Мозда се мало занио,па га онако понијело,ста ли...

ОДГОВОРИТЕ
Name

филип

17.07.2017 17:46

Сад се вади и крије иза српског народа. Упрскао си изјавом и сад је ред да се извинеш. Изјава ти је фашистичка пар еxцелленце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паул Брајтнер

17.07.2017 17:57

Зивио Милорад Додик..

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ СОКО

17.07.2017 18:20

СОКОЛЕ ,,ЗНАС ЛИ ТИ СТА ЈЕ ВИДЕО,,ПА ПРЕГЛЕДАЈ СОКОЛЕ СТА СИ ГОВОРИО,,ОЛИ ТИ ТВОЈИ СПИЈУНИ НИСУ ДОБРО ПРЕНИЈЕЛИ,,,НЕ ЗАВАДЈАЈ НАРОДЕ СРБЕ И БОСЊАКЕ,,НЕЦЕС УСПЈЕТИ,, НЕ ГУРАЈ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ У ИЗОЛАЦИЈУ,,ОЛИ БЈЕЗИ ,БЈЕЗИ У РУСИЈУ И НЕ ОКРЕЦИ СЕ БАЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

17.07.2017 19:33

СВАКА ИЗГОВОРЕНА РИЈЕЧ ИМА СВОЈУ ТЕЖИНУ. ДОКЛЕ ВИШЕ ТРОВАТИ НАРОД. ЗАР НИЈЕ БИЛО ДОСТА РАТА. КО ВОЛИ ОВО СЛУШАТИ АЛАЛ МУ ВЈЕРА. ЗАР НАРОДУ НИЈЕ ДОСТА БИЛО МУКЕ ДВА НАПРИЈЕД ТРИ НАЗАД ЧЕМУ ТО .НИКОМ НИЈЕ ДОБРО НИ ОНОМ КО ИМА НИ ОНОМ КО НЕМА НАРОД ТУМАРА КАО БЕЗ ГЛАВЕ ЗБОГ СВАКОДНЕВНИХ ДЕШАВАЊА .КАД ЋЕ КРАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мини

18.07.2017 08:50

Ни један коментар против Изетбеговица. Не могу да вјерујем какав смо ми народ. Срамота! Босњаци би своје бранили на све могуце нацине! СРАМ ВАС БИЛО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

18.07.2017 11:03

Вјеруј Додику а не сопственим усима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није виц

18.07.2017 19:26

Он је у ствари говорио у прилог и за добро Бошњака. Сугерише им да им је ипак боље, љепше, цивилизованије у Сарајеву и Тузли и око Сарајева и Тузле, него у селима уз Дрину и око Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

18.07.2017 19:51

Не ниси ити си босњак нек те воде у сарајево тамо ти је мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.лука

18.07.2017 21:21

Видје ли ико висег лазова од додика, како је он набрзине успио одстампати папире о кредиту да би замазао оци јавности,Оса је баја опасна опаснија од пцеле.

ОДГОВОРИТЕ