Мода са мирисом Србије

Српски креатори одушевили на "Српском дану моде" у Паризу.

Мода и љепота 15.07.2017 | 10:03
Мода са мирисом Србије
СРПСКА мода одушевила Париз! Овако се укратко може описати манифестација "Српски дан моде", која је одржана у четвртак, другу годину заредом, у резиденцији нашег амбасадора у Паризу Рајка Ристића у близини Ајфеловог торња. На спектакуларном догађају, у продукцији идејног творца пројекта "Србија, земља јоргована" Весне да Винче, своје моделе представили су креатори Игор Тодоровић и Бата Спасојевић.

 Промовисан је и парфем посвећен Србији "Ланд оф лилацс", најстарије куће парфема у Француској "Мезон Доран". Принцеза Барбара Карађорђевић, чији је покојни супруг Александар Павлов Карађорђевић са Весном покренуо овај пројекат, прва је добила парфем.

У ревијама српских дизајнера и специјалних гостију Али Каруија из Туниса и Кристофа Гијармеа из Француске, које су испраћене овацијама, из првих редова уживали су принцеза Барбара и њен син принц Душан, оскаровац Скот Хилијер, научник Игор Богданоф са супругом, витезови реда Светог Лазара из Јерусалима, многобројни амбасадори, истакнути представници културног, модног и јавног живота Париза и многе друге личности. Колико је интересовање владало за "Српски дан моде" у Паризу говори и чињеница да је догађај пратило више од 50 медијских кућа из Француске и света.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин

15.07.2017 15:35

НИје ми јасно засто се људи јос лозе на религију у 21 вијеку.

ОДГОВОРИТЕ