Moda sa mirisom Srbije

Srpski kreatori oduševili na "Srpskom danu mode" u Parizu.

Moda i ljepota 15.07.2017 | 10:03
Moda sa mirisom Srbije
SRPSKA moda oduševila Pariz! Ovako se ukratko može opisati manifestacija "Srpski dan mode", koja je održana u četvrtak, drugu godinu zaredom, u rezidenciji našeg ambasadora u Parizu Rajka Ristića u blizini Ajfelovog tornja. Na spektakularnom događaju, u produkciji idejnog tvorca projekta "Srbija, zemlja jorgovana" Vesne da Vinče, svoje modele predstavili su kreatori Igor Todorović i Bata Spasojević.

 Promovisan je i parfem posvećen Srbiji "Land of lilacs", najstarije kuće parfema u Francuskoj "Mezon Doran". Princeza Barbara Karađorđević, čiji je pokojni suprug Aleksandar Pavlov Karađorđević sa Vesnom pokrenuo ovaj projekat, prva je dobila parfem.

U revijama srpskih dizajnera i specijalnih gostiju Ali Karuija iz Tunisa i Kristofa Gijarmea iz Francuske, koje su ispraćene ovacijama, iz prvih redova uživali su princeza Barbara i njen sin princ Dušan, oskarovac Skot Hilijer, naučnik Igor Bogdanof sa suprugom, vitezovi reda Svetog Lazara iz Jerusalima, mnogobrojni ambasadori, istaknuti predstavnici kulturnog, modnog i javnog života Pariza i mnoge druge ličnosti. Koliko je interesovanje vladalo za "Srpski dan mode" u Parizu govori i činjenica da je događaj pratilo više od 50 medijskih kuća iz Francuske i sveta.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin

15.07.2017 15:35

NIje mi jasno zasto se ljudi jos loze na religiju u 21 vijeku.

ODGOVORITE