Теодосић: Клиперси, моја нова породица!

"Много тога дугујем и српском националном тиму. Верујем да сам успео да пружим много радости људима и да заједно са саиграчима постигнемо много тога. Наш следећи циљ је Евробаскет и мислим само о томе".

Кошарка 14.07.2017 | 21:30
Теодосић: Клиперси, моја нова породица!
Вишемесечна сага око тога где ће Милош Теодосић наставити каријеру завршена је спектакуларним потписом за Лос Анђелес Клиперсе. Капитен српске кошаркашке репрезентације у Клиперсе стиже као замена за Криса Пола, где ће имати прилику да докаже и потврди квалитет и звање једног од најбољих плејмејкера данашњице.

Мада се већ обратио својим навијачима путем друштвених мрежа у краткој поруци,Теодосић се овог пута званично обратио јавности у блогу написаном на сајту Еурохоопс.

„Још раније сам истицао да ћу за ЦСКА дати све што имам, а да је онда мој следећи циљ НБА лига. Донео сам одлуку, осетио сам да је дошло право време за мене и знам да сам погодио тренутак јер се осећам спремно. Психички, физички и такмичарски. Јако сам срећан због тога што ће Клиперси бити мој следећи тим“, написао је Теодосић и додао:

„Даћу све да оправдам поверење људи који су ме довели. Већ сам истакао био да ми је важан критеријум какву ћу улогу имати у тиму и да осетим да људи у клубу имају план за мене. Да знају ко сам ја, моје предности и мане и да ће да знају како да искористе све што знам“.

Он је затим открио како су текли преговори са Клиперсима.

„Од рвог тренутка када смо почели с разговорима знао сам да ће то бити моја нова породица. Учинили су све да се ја осетим пожељно ту и добродошло, убедили су ме да имају веру у мене, а јако ми је важно и то што имам време, шансу и улогу да могу да се докажем у НБА лиги“.

Теодосић се захвалио комплетном стручном штабу, почев од тренера Дока Риверса, преко Генералног менаџера Дејва Вола, до свих осталих људи у клубу, што су га изабрали за новог стартног плејмејкера.

„Сви који ме познају знају да не осећам никакав притисак, да нисам забринут и да морам да будем оно што јесам. Да останем фокусиран на кошарку, на посао који ме чека, да разумем све што тренери буду захтевали од мене и да се остварим на терену“.

Наравно, посебно га радује чињеница што у тиму има велике звезде са којима ће моћи да сарађује.

„Имати такве звезде и атлете као што су Блејк Грифин и Деандре Џордан крај себе је велика ствар. Верујем да ћемо успети да направимо много великих ствари и добрих потеза и да створимо одлично партнерство. Наравно, и да ће навијачи Клиперса уживати“.

Теодосић је истакао да се осећа јако добро због коначне одлуке коју је донео, да преговори нису трајали дуго и да је договор постигнут брзо.

„Можда је баш чињеница да су црвена и плава боја на дресу Клиперса, баш као и моје земље, јасан знак да се осећам као код куће и да ћу овде остварити свој НБА сан“.

Врсни организатор игре захвалио је ЦСКА за све што су заједно прошли, а онда поручио да су његове мисли усмерене искључиво ка репрезентацији и Евробаскету у Турској.

„Много дугујем ЦСКА, тиму који је много веровао у мене и за који сам играо шест година и урадио много тога. Хвала и свим клубовима у којим сам играо, сви су ми били велика подршка. Много тога дугујем и српском националном тиму. Верујем да сам успео да пружим много радости људима и да заједно са саиграчима постигнемо много тога. Наш следећи циљ је Евробаскет и мислим само о томе“.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалиста

14.07.2017 19:57

Било би ми драго да настави као и у ЦСКА, али НБА је у сваком смислу те речи други свет. Требаће му година дана да се колико-толико привикне, а Клиперсима прогнозирам улазак у плеј-оф и ништа више од тога.

ОДГОВОРИТЕ