Џорџ: Дурент ми нахвалио Тандер, рано је за Лејкерсе!

Иако се најављивало да ће појачати Лос Анђелес Лејкерсе, Пол Џорџ је завршио у Оклахома Ситију, а за то је главни кривац Кевин Дурент.

Кошарка 14.07.2017 | 16:30
Џорџ: Дурент ми нахвалио Тандер, рано је за Лејкерсе!
Човек који је постао "непријатељ број 1" код навијача Тандера јер је прошлог лета прешао у редове Голден Стејт Вориорса, нахвалио је Ол-стар колеги организацију.

"Рекао ми је да ће ме место "одувати". Рекао ми је да ми могу понудити оно што други тимови немају, у смислу људи, објеката, припреме, па све до хране и кувара. Имао врло високо мишљење о њима. Сматра да су првокласна организација у сваком смислу", рекао је Џорџ у интервјуу за "Спортс Илустрејтед".

Ушао је у "клуб" великих звезда које су разочарале навијаче клубова чије су биле дугогодишње звезде, а он је био кичма Индијана Пејсерса током седам година.

"Не постоји лак начин да се обави овакав посао. Постао сам фрустриран. Схватио сам зашто се људи изнервирају. Истовремено желим да просечан навијач схвати да су наше каријере краткотрајне, а више од свега желимо шансу да се боримо за титулу. Желео сам то да донесем Индијани, заиста, волим Индијану. То ће увек бити посебно место за мене, жао ми је што нисам остао, али нисам био сигуран да ћемо икад имати тим који ће моћи да се бори за титулу, а ово је разлог за то", рекао је сјајни крилни играч.

Од Џорџа се очекује да постане део једног од најбољих тандема у лиги са МВП-јем Раселом Вестбруком.

"Узбуђен сам због тога. У Индијани сам тражио само мало помоћи, сада ћу је имати у Оклахоми. Разговарао сам са Вестбруком телефоном прве вечери. Мислим да је одговарам његовом стилу игре, а он мом. Он је убитачан шутер, мислим да могу да му помогнем да "раширим" паркет и ослободим му простор за игру, олакшам шансе у нападу", рекао је Џорџ.

Осим Џорџа нови играчи Тандера постали су Андре Роберсон и Стивен Адамс.

"Наша одбрана ће бити ненормална", кратко је прокоментарисала нова звезда ОКЦ.

Тандер је трејдовао Виктора Оладипа и Домантаса Сабониса како би довео Џорџа, за кога су били заинтересовани још Кливленд Кавалирси и Бостон Селтикси, али се посебно очекивало да пређе у Лејкерсе, јер је рођен у Лос Анђелесу.

"Одрастао сам навијајући за Лејкерсе и Клиперсе. Идеализовао сам Кобија Брајанта. Увек ће постојати веза, људи су говорили да желим да одем тамо, ко не би желео да игра у родном граду? То би било остварење сна, ако си као клинац одрастао у предграђу ЛС, да будеш главна фаца у свом граду. Али сва та прича је била претерана. Мени су најважније победе, желим у добар систем, добар тим. Нисам човек којем је битна статистика", истакао је Џорџ.

"Језараши" су наводно опција и за следеће лето, када ће опет бити слободан играч.

"Играм кошарку да бих побеђивао и градио наслеђе. Још нисам то остварио. Ако будемо имали убитачну сезону у Оклахоми, стигнемо до финала конференције или изненадимо Вориорсе, урадимо нешто лудо, био бих глуп када бих то напустио. Још је рано за Л.А. То би морао да буде формиран тим у којем лопта "тече", играчи имају своје место, сви су посвећени тиму. Сада сам у ОКЦ, надам се да ћемо Рас и ја ударити добар посао, стићи до финала конференције, уживати у ситуацији, а онда довести још некога да додатно појачамо тим. Отворен сам за цео процес", закључио је Џорџ.

Џорџ има 27 година, био је десети пик на драфту 2010, четири пута Ол-стар, просечно је бележио 23,7 поена уз 6,6 скокова, 3,3 асистенције и 1,6 украдених лопти прошле сезоне, а 22 поена, 4,5 скокова, 3,3 асистенције и 1,3 украдене током НБА каријере у дресу Пејсерса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар