Ботас није грешник!

Старт победника на ВН Аустрије је регуларан! Себастијан Фетел је оптужио Финца да је кренуо пре званичног сигнала и тако прекршио правила. ФИА је одлучила да су оптужбе неосноване.

Остали спортови 10.07.2017 | 16:15
Ботас није грешник!
Природно је да крв у борби за титулу узаври. Исто тако, јасно због чега су Себастијану Фетелунакон старта ВН Аустрије биле велике очи када је узвикнуо: “Валтери је стартовао раније, кренуо је мимо сигнала“...

Међутим, ФИА каже да није било тако и да Валтери Ботас није прекршио правила. По анализи снимка старта, односно времена у ком је отворен семафор, утврђено је да је Ботас са стартне пол – позиције кренуо након 0,201 секунде од гашења семафора! Дакле, све је регуларно, а Финац је само успео вешто да испали Сребрну стрелу са стартне позиције...

„Валтери Ботас није прекорачио ни веома мали лимит, који је дозвољен. Једноставно речено,направио је изузетно тачну процену и с великом прецизношћу предвидео када ће се светла угасити“, стоји у саопштењу ФИА федерације.

Тоталном замешатељству по овом основу допринели су и телевизијски снимци у току саме трке. Мада се ређе у нашој штампи писало о томе, ми смо у склопу извештаја с трке на Шпилбергу такође навели да постоје индиције које указују да је Валтери Ботас прекршио правила старта. Наравно, сва нагађања прекинута су званичним саопштењем које тачно процењује шта се у тој спорној секунди догодило. Са телевизијског снимка се то заиста није могло видети.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар