Botas nije grešnik!

Start pobednika na VN Austrije je regularan! Sebastijan Fetel je optužio Finca da je krenuo pre zvaničnog signala i tako prekršio pravila. FIA je odlučila da su optužbe neosnovane.

Ostali sportovi 10.07.2017 | 16:15
Botas nije grešnik!
Prirodno je da krv u borbi za titulu uzavri. Isto tako, jasno zbog čega su Sebastijanu Fetelunakon starta VN Austrije bile velike oči kada je uzviknuo: “Valteri je startovao ranije, krenuo je mimo signala“...

Međutim, FIA kaže da nije bilo tako i da Valteri Botas nije prekršio pravila. Po analizi snimka starta, odnosno vremena u kom je otvoren semafor, utvrđeno je da je Botas sa startne pol – pozicije krenuo nakon 0,201 sekunde od gašenja semafora! Dakle, sve je regularno, a Finac je samo uspeo vešto da ispali Srebrnu strelu sa startne pozicije...

„Valteri Botas nije prekoračio ni veoma mali limit, koji je dozvoljen. Jednostavno rečeno,napravio je izuzetno tačnu procenu i s velikom preciznošću predvideo kada će se svetla ugasiti“, stoji u saopštenju FIA federacije.

Totalnom zamešateljstvu po ovom osnovu doprineli su i televizijski snimci u toku same trke. Mada se ređe u našoj štampi pisalo o tome, mi smo u sklopu izveštaja s trke na Špilbergu takođe naveli da postoje indicije koje ukazuju da je Valteri Botas prekršio pravila starta. Naravno, sva nagađanja prekinuta su zvaničnim saopštenjem koje tačno procenjuje šta se u toj spornoj sekundi dogodilo. Sa televizijskog snimka se to zaista nije moglo videti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar