Ова намирница ће замијенити бројне скупе козметичке препарате

Осим употребе у кухињи, познато је да сода бикарбона помаже код проблема желуца проузрокованих желудачном киселином, избељивања зуба, дубинског прања косе. . . Овај изузетно јефтин хемијски препарат може да замени бројне скупоцене козметичке препарате за негу коже лица и тела.

Здравље 09.07.2017 | 11:50
Ова намирница ће замијенити бројне скупе козметичке препарате
Најпопуларнији је пилинг лица и тела содом бикарбоном. Све што треба да урадите јесте да помешате соду с мало млаке воде док не добијете густу смесу коју ћете после утрљати благим кружним покретима у кожу, и испрати. Немојте превише да притискате лице приликом пилинга да не бисте надражили кожу.

Смесу од млаке воде и соде можете да искористите и као маску за лице. Довољно је да смесу нанесете на лице и након десетак минута исперете млаком водом. Сода из лица извлачи нечистоће и митисере. Да бисте спречили настанак акни на лицу, потребно је да користите ову маску једном недељно. Приликом стављања маске посебно обратите пажњу на утрљавање соде око носа.

Сода бикарбона може да се користи и као дезедоранс. Бела прашкаста хемијска формула апсорбује уља и мирисе, због чега спречава настанак бактерија. Довољно је да соду нанесете испод пазуха, а ако желите да ваш природни дезодоранс мирише, у соду додајте кап етеричног уља.

На крају, да би ваша кожа била мека и глатка, бар једном недељно у купку додајте пола шољице соде бикарбоне која ће вас решити зноја и заосталих производа на кожи. Они који имају суву кожу, у купку могу да додају неколико капи етеричног уља.

 Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар