Ova namirnica će zamijeniti brojne skupe kozmetičke preparate

Osim upotrebe u kuhinji, poznato je da soda bikarbona pomaže kod problema želuca prouzrokovanih želudačnom kiselinom, izbeljivanja zuba, dubinskog pranja kose. . . Ovaj izuzetno jeftin hemijski preparat može da zameni brojne skupocene kozmetičke preparate za negu kože lica i tela.

Zdravlje 09.07.2017 | 11:50
Ova namirnica će zamijeniti brojne skupe kozmetičke preparate
Najpopularniji je piling lica i tela sodom bikarbonom. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sodu s malo mlake vode dok ne dobijete gustu smesu koju ćete posle utrljati blagim kružnim pokretima u kožu, i isprati. Nemojte previše da pritiskate lice prilikom pilinga da ne biste nadražili kožu.

Smesu od mlake vode i sode možete da iskoristite i kao masku za lice. Dovoljno je da smesu nanesete na lice i nakon desetak minuta isperete mlakom vodom. Soda iz lica izvlači nečistoće i mitisere. Da biste sprečili nastanak akni na licu, potrebno je da koristite ovu masku jednom nedeljno. Prilikom stavljanja maske posebno obratite pažnju na utrljavanje sode oko nosa.

Soda bikarbona može da se koristi i kao dezedorans. Bela praškasta hemijska formula apsorbuje ulja i mirise, zbog čega sprečava nastanak bakterija. Dovoljno je da sodu nanesete ispod pazuha, a ako želite da vaš prirodni dezodorans miriše, u sodu dodajte kap eteričnog ulja.

Na kraju, da bi vaša koža bila meka i glatka, bar jednom nedeljno u kupku dodajte pola šoljice sode bikarbone koja će vas rešiti znoja i zaostalih proizvoda na koži. Oni koji imaju suvu kožu, u kupku mogu da dodaju nekoliko kapi eteričnog ulja.

 B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar